Jump to content

zagreb222

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zagreb222 objavio

  1. Samo još jedno pitanje. Nakon što platim kaznu i troškove utvrđivanja prekršaja, trebam li dostaviti dokaz o plaćanju i ako da na koji točno način?
  2. Ispricavam se na gnjavazi ali samo da razjasnimo jos jednom jer me zanimaju obje evidencije. Postoji prekrsajna evidencija i ta "interna" policijska evidencija. Ako kaznu platim u 8 dana onda mi se prekrsaj ne upisuje u prekrsajnu evidenciju i hipotetski mogu iduci put (kojeg nece biti) reci da mi je to prvi put i da nikad nisam kaznjavan (na sudu ili bilo gdje drugdje gdje bi to moglo biti relevantno)? Za "internu" evidenciju razumijem da se ne brise nikad i o njoj ovisi ucestalo pretrazivanje.
  3. Istina, troskovi postupka su 500 kuna, krivo sam skuzio. Jeste li sigurni da ne ulazi u prekrsajnu evidenciju u tom slucaju jer koliko vidim po Prekrsajnom zakonu to je moguce samo za kazne do 2000 kuna koje se u dobrovoljnom roku podmire.
  4. Pozdrav, dobio sam kaznu od 5000 kuna za 2 "jointa" i 500 kuna za oduzimanje predmeta. Zanima me koje su posljedice ako platim 2/3 od 5000 kuna + 500 kuna za oduzimanje predmeta. Koliko dugo mi ostaje prekršaj u evidenciji i mogu li imati ikakvih dodatnih nefinancijskih posljedica u daljnjem životu? Hoću li redovito imati neugodnosti pri prelasku granice ili kretanju autom u smislu pretraživanja vozila? Ovo mi je prvi put ali ne mogu dopustiti da mi doma dođe poziv na sud pa se neću ni žaliti, platit ću i završiti s tom pričom. Hvala unaprijed na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija