Jump to content

Ana1989

Korisnik
 • Broj objava

  28
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Ana1989 objavio

 1. Da, tuzenik je ulozio zalbu ali taj tuzenik je bio upravitelj likvidacijske imovine, iz likvidacije je preneseno u stecaj dali relevantna onda zalba od upravitelja likvidacijske imovine? Znaci ide li na zupanijski sud automatski jer se prije stecaja zalio upravitelj likvidacijske imovine ili ostaje na opcinskom sudu ako se stecajni upravitelj ne zali. Msl nejasno mi je jer je doslo do promjene pravnog subjekta
 2. Jasno, hvala puno. Ako se tuzenik ne zali pravomocna presuda postaje ona od opcinskog suda jelda, ne ide na zupanijski?
 3. Hvala puno, samo pitanje kako postoji presuda opcinskog suda spis se vratio na opcinski sud, novi je pravni subjekt dakle postupak se nastavlha na opcinskom sudu?
 4. Ako je postupak na zupanijskom sudu i dode do promjene statusa pravne osobe, tj otide u stecaj, postupak se zbog toga prekine na zupanijskom sudu i ja kao tuzitelj podnesem zahtjev za nastavak postupka s novim pravnim subjektom nastavlja li se spor na zupanijskom sudu ili pocinje ispocetka na opcinskom?
 5. Hvala puno. Postoji li neki nacin, bilo koji da se sprijeci provedba rjesenja?
 6. Pozdrav, kakvog utjecaja ima podnesena ustavna tuzba kad je doneseno rjesenje u ostavinskom postupku? Sto znaci tu ustavna tuzba?
 7. Malo je nerazumljivo, dakle ostavinski postupak se vodi iza zakonskog nasljednika, njegov otac nije napisao oporuku sa zeljom da sva imovina bude jednako podijeljena izmedu njegove djece, taj zakonski nasljednik je napisao oporuku u kojoj je sve ostavio svojoj supruzi(s tim i podrazumijevajuci na svu imovinu a ne samo na ono na sta ima pravo) ta supruga pise ugovor o dozivotnom uzdrzavanju sa xy osobom s kojom nema nikakvu rodbinsku povezanost, nakon sto su oboje preminuli, zakonski nasljednik davno a supruga mu nedavno, ponovno se nastavlja ostavinski postupak zakonskog nasljednika(da stvar b
 8. Visa sudska savjetnica uvodi u ostavinski postupak nositelja dozivotnog uzdrzavanja pokojne supruge pokojnika koji je svoju imovinu oporukom ostavio pokojnici. Kao drugi zakonski nasljednici oca od pokojnika podnosimo zahtjev za izuzecem sutkinje i zahtjev za preotvaranjem postupka. Zahtjev za izuzecem je odbijen sudska savjetnica tvrdi da nositelj ugovra o doz uzdrzavanju ima pravni interes(nitko to ne spori ali ga ne smije po zakonu ostvarivati u ostavinskom postupku), moje pitanje je moze li se podnijeti zahtjev za izuzecem opcinskog suda predsjedniku zupanijskog?
 9. Hvala puno, samo jos jedno pitanje ako mu je u ugovoru o dozivotnom uzdrzavanju dane nekretnine u opsegu koje nisu u vlasnistvu davateljice uzdrzavanja? Onda se valjda nikako ne moze upisati, sto ne?
 10. Jasno da ali to nebi trebalo biti moguce jelda. Mene samo zanima koga ce sud zvati za nju. Ja sam sigurna da to nije nositelj ugovora o dozivotnom uzdrzavanju i da se on nikad nece moci upisati na njen dio ako je njemi ostavljeno 1/1 samo trazim potvrdu
 11. Da, onda sud zive zakonske oporucne nasljednike. Dali zove ovlastenika ugovora o dozivotnom uzdrzavanjz?
 12. Pokretnu i nepokretnu svu imovinu, racunajuci na nepokretnu 1/1 jer se u tom udjelu sluzi s tim iako to nije njegovo 1/1.
 13. Hvalaa, al sto ako se radi o nasljedstvu? Dakle muz zeni ostavlja svoju imovinu, ona sastavlja ugovor o dozivotnom uzdrzavanju s osobom x, supruga premine i nakon toga tek pocinje ostavinski postupak za muza. Pokojnica bude proglasena nasljednicom? Ako je to ikako moguce, kako bi se ovlastenik ugovora ikako moga upisat u zk ako mu je ugovorom dano 1/1, a ni pokojnik nema taj dio a kamoli njegova supruga. Pitanje je u biti jeli valjan taj ugovor pod nekim pretpostavkama, u nekom ispravnom postupku ili je jednostavno nevaljan i tocka.
 14. Hvala, znam, ali kakvi nasljednici, nema oporuke onda zakonski? A nositelj ugovora o dozivotnom uzdrzavanju nije nasljednik, to je obvezni ugovor? Ugovorne stranke su preminula kojoj je oporukom ostavljena imovina preminulog supruga, ostavinski postupak je sad u tijeku. I davatelj koji nije u nikakvom srodstvu s primateljicom. Primatelj uzdrzavanja pravno nije raspolagao tj raspolagala s imovinom, imala je posjed jedne kuce ali nikad se nije uknjizila jer nije mogla. Sta me dovodi do jos jednog pitanja, ako je u ugovoru dala sve cestice 1/1 sto nece imati ni ako bude proglasena nasljedni
 15. Kakva je procedura ako su nasljednici ostavitelja preminuli prije zavrsetka ostavinskog postupka? Pozivaju se zakonski nasljednici? Sto ako je jedan od nasljednika napisao ugovor o dozivotnom uzdrzavanju koji se nije uknjizio? Poziva li se ovlastenik dozivotnog uzdrzavanja?
 16. Ako su primatelju ugovora o dozivotnom uzdrzavanju u ugovoru dane sve cestice 1/1 iako davatelj ugovora o dozivotnom uzdrzavanju nije vlasnik 1/1 kako bi se moga primatelj uopce upisat i dali bi to mogao?
 17. Nisu u rodbinskom odnosu. Samo su potpisali ugovor i u meduvremenu se uselio sa obitelji u kucu u kojoj je zivjela pokojnica
 18. Jedan od nasljednika(zakonski jer njegov otac nije sastavio oporuku) koji je imao posjed nekretnina je oporukom ostavio nekretnine svojoj zeni. Ostala je u posjedu cijele imovine kao da je jedina nasljednica tj tako se ponasala. Ona je u meduvremenu umrla a prije toga je sklopila ugovor o dozivotnom uzdrzavanju. Ostali zakonski nasljednici su uknjizeni u zk kao vlasnici svog dijela. Sud je ponovno pokrenuo ostavinski postupak od zakonskog nasljednika i pozvao je ostale zakonske nasljednike koji nisu navedeni u njegovoj oporuci vec nasljeduju neovisno o njemu i pozvao je i nositelja ugovora o d
 19. Moze li mi netko reci koliki bi bili troskovi stecajnog postupka koji je pokrenuo sud i koliko bi otprilike trajao stecajni postupak. I bili se troskovi namirili samo sa racuna ili iz imovine vlasnika?
 20. Kada prestaje radni odnos zaposleniku tvrtke kojoj je otvoren stecaj?
×
×
 • Napravi novi...