Jump to content

TKS

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je TKS objavio

  1. Ako mogu da mi odgovore bob ili sivko, da li je dovoljno rješenje roditelja po čl.16, znači da su dokazali hrvatsko porijeklo, ili će tražiti da skupljamo ponovo sve papire, da dokazujemo. Hvala, pozdrav
  2. Pozdrav, molim odgovor, ako neko zna, dugo čekamo pozitivno rješenje, oba roditelja imaju hr. državljanstvo po čl.16, dijete punoljetno, već druga nadopuna, vrtimo se u krug.Namjerava predati po novom zakonu, da li se mora obustaviti prethodni zahtjev, može li uporedo po novom zakonu predati zahtjev, da ne obustavlja o prethodni.
  3. Ovo i mene interesira, i u dilemi sam da li zaustaviti proceduru i podnijeti po novom zakonu. Tko zna koliko bi to trajalo- opet čekanje. Da li netko zna, postoji li mogućnost da samo nastave primjenjivati novi zakon, na stare zahtjeve, ako podliježu novom zakonu. Totalno sam neupućena u pravo, ali bojim se da ćemo tek napraviti zastoj, prvo čekaš, neko taj predmet gleda, onda tražiš da obustavi, onda evo ti sad isto to, ali primjenjuj novi zakon. Grozno i za nas i za službenike MUPa.
  4. Makimaja, nista, evo vec 1031.dan od dana posnosenja zahtjeva. Suprug i ja imamo drzavljanstvo po cl.16, kcerke upisane odmah, sin roden dok jos nismo imali drzavljanstvo, i sad bi po novom zakonu mogao predati jer ima oba roditelja koja su nepobitno dokazala pripradnost hrvatskom narodu, ali sta sad poslije ovolikog cekanja, i pitanje koliko bi opet trajao taj postupak. Pocinjem sumnjati da je predmet dosao do Zagreba, postupak je totalno netransparentan, nemamo odgovor ni na upite koje sam slala na mejl mupa. Kad bih imala bilo kakav odgovor, bilo bi ok i da odbiju, pa bi predao po novom zakonu. Ovako mozemo cekati jos........
  5. Upravo tako, prijedlog zakona je isti, ovo su dopune, prijedlozi amandmana, uvažili su neke promjene, kako sam ja shvatila, nisam u toj struci. Ipak polako napredujemo, izgleda da ćemo dočekati da napokon izglasaju taj novi zakon, tako da Andurill, ne brini, samo strpljivo čekaj.
  6. Evo, već 33 mjeseca čekamo odgovor na zahtjev, da li je Boba84 dobio kakvo rješenje, vidim da je predao mjesec prije? Na mejl mupa ne odgovaraju, pisala sam 4 puta,totalno ignoriranje od strane administracije. Za sve vrijeme, jedini dokaz da smo predali zahtjev- uplatnica u banci za troskove obrade. Od tada, ni traga, ni glasa.
  7. Au, sad sam potonula.Prije je rješavano u roku godinu do dvije, pa sam se nadala. Nema druge, čekati i nadati se da će predmet doći u ruke nekom milosrdnom državnom službeniku
  8. Pisala sam i ja na ovu adresu, još početkom 3. mjeseca, nisam dobila odgovor. Pretpostavljam da je već previše i naših upita, da ne stignu odgovoriti. Raspitivala se u Konzulatu RH u Banjaluci, gdje je sin predao, nema ništa još, čekamo 28 mjeseci.
  9. Hvala, znam, strpljen, spašen. Znam da je puno zahtjeva, pretpostavljam da vecini mnogo znači hr. državljanstvo, kao i nama.
  10. Moj sin čeka već 28 mjeseci na odgovor, takodje ne možemo dobiti nikakvu povratnu informaciju. Poslala sam i upit na mejl mup-a, opet nista. Domovnicu imamo i suprug i ja po cl.16, a i kćerke jer su rođene poslije stjecanja naseg državljanstva. Izgubili smo svaku nadu, kao da taj predmet preko 2 god. niko ne razmatra. Kao da su usporili, niko vise nista i ne pise, je li neko dobio skoro odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija