Jump to content

MoniTkalcevic

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Molim Vas koji koristan savijet Grad ispred naseg ulaska u dvorište pocelo razbijati parking, te su naisli na puknu glavnu vodovodnu cijev koja vodi do naseg mjernog mesta. Prica koja prethodi toj - prije par mjeseci smo mi poceli svoju borbu s vodom u novouredenom stanu prizemlja te iste kuce. Voda je izvirala iz temelja zida na kojem je bio knauf - ukratko sve je unisteno knauf je bio toliko mokar da se trgao na dodir, laminat dignut. Provijerili smo sve cijevi s nase strane i od strane susjeda, pozvali na teren odgovorne institucije koje su prebacivale odgovornost s jedne na drugu, nitko nije napravio nista konkretno - najcesci dgovor je bio kuca nema drenaze ( građena je 1963.) Na najnizoj razini smo u ulici i slivne vode nam zbog toga ulaze u stan. Pošto sada vidimo i znamo sitaciju s puknutom cijevi postoji li ikakva mogucnost dokazivanja štete na nasem stanu? Koji su koraci? Trebam li odvjetnika? Mogli li ja ikako dokazati da je ta cijev puknuta vec par mjeseci i da mi voda ulazi u stan posto prije trganja betona to isto nismo mogli vidjeti? Unaprijed Vam hvala.
  2. Ne, darovnim ugovorom dobili smo kuću s dvorištem. Trenutačno po dokumentaciji koju posjedujemo nema govora o poslovnom prostoru (dobili smo to nedavno i tek smo počeli rješavati papire). Mi znamo da je bio poslovni prostor pošto je do prije dvije godine unutra bio dućan( nakon toga nitko nije ništa mijenjao). Također, HEP mi daje informaciju da nam je priključak u prizemlju evidentiran na poslovni prostor. Raspitivanjem na općini (pošto je to manje mjesto -obratili smo se općini) rečeno nam je da oni nemaju informaciju o trenutačnom stanju tog prostora, ali da po prostornom planu uređenja općine sve kuće u strogom centru naše općine bi trebale imati u prizemlju poslovni prostor. Meni nije jasno na temelju kojeg dokumenta mogu reći da je to poslovni prostor ukoliko se odlučim na iznajmljivanje? tj. postoji li mogućnost bilo kakvih kazni ukoliko mi sad odlučimo sebi u tom prostoru urediti stan? Ispričavam se ako loše objašnjavam situaciju nisam ni blizu te struke i pomalo me sve to zbunjuje.
  3. Moje pitanje je kojim dokumentom dokazujemo da je prizemlje kuće poslovni prostor?
  4. Molim Vas za informaciju. Od nedavno smo vlasnici kuće, u kojoj je u prizemlju poslovni prostor. Nije nam jasno kako je moguće da imamo poslovni prostor koji ima isti kućni broj kao i kuća (kuća nije etažirana),i nema odvojene priključke (osim struje). Poslovni prostor bio je u najmu preko 20.godina. Molim vas ako netko zna kome da se obratimo u svezi s informacijama o poslovnom prostoru, od kuda da počnemo? Živa rodbina posjeduje izvatke sa žiro računa gdje je evidentirana uplata za najam, također kod računa za struju evidentirano je da je priključak za poslovne prostore ( pravne osobe).
  5. Poštovani, molim Vas za savjet. Naime mi smo prije 3 godine naslijedili kuću i uredili si u prizemlju stan. Svu instalaciju, cijevi itd. smo radili na novo. Da bi nam se prije par mjeseci javljao plijesan (pikec) na jednom od zidova. Taj zid je unutarnji i nakon njega ide još jedan koji je na višoj razini (zato što se s druge strane nalaze stepenice za kat). Pošto smo nedavno na tim stepenicama u tome hodnika imali malu poplavu, mislili smo da je možda od toga. Da bi nam se prije koji tjedan na zidu iz unutarnje strane počela javljati jako velika plijesan. Sve je smrdjelo u kući i ispre kuće po kanalizaciji, lajsne na zidovima su nam počele padati, knauf je bio jako mokar. Istraživali smo sve živo i utvrđeno je da s te strane nema nikakvih cijevi, naša septička je bez pukotina, dali smo je prazniti. Krenuli po tome kako su nas majstori vodili i došli smo do situacije da smo našli kanalizacijsku cijev i odušak od susjeda na našem dvorištu. Ta cijev je bila začepljena, a susjedova septička jama bila skoro pa puna do vrha. Mi smo odčepili tu njegovu cijev na našem dvorištu i sva voda koja se nalazi u septički i u cijevima je izašla na taj odušak van i tima smo milili sa smo riješili problem, Zavrzlama počinje odmah drugi dan što se je voda od kanalizacije povukla iz našeg stana jer na istom tom mjestu nama počinje prodirati čita voda, ali u puno manjim količinama. Mi molim susjeda da zamjeni cijevi na našem dvorištu i da nam sanira štetu u stanu, a mi bi uz to odmah napravili sebi drenažu kraj kuće da riješimo problem za "ne daj bože ako se opet nešto desi"- on odbija, tvrdi da nije kriv. E sad molimo ga neka barem pošalje nekoga s kamerom za cijev da se vidi ako je ta betonska cijev pukla ( po preporuci radnika koji se s tim poslom bave kažu da moguće da su betonske cijevi jednostavno propale i da će nama i dalje teći voda ali u puno manjoj količini)- ne želi ni to, on se ne smatra odgovornim. Svjesni smo problema i situacije jer susjed je visoko rangirana osoba u građevini sa svim živim "prijateljima" na poziciji (ovo nije jedini problem koji smo imali sa njim), i ne želimo se dovoditi u situaciju da od ljutnje dođe do bilo kakvih problema. Ne postoje papiri koji dokazuju da je prije 50 godina naš deda dao njegovome dozvolu za gradnju tih kanalizacijski cijevi. Mi bi voljeli, ukoliko ga ne možemo natjerati da nam plati odštetu za nanesenu štetu , da makne svoje cijevi s našeg dvorišta tj. da se priključi negdje drugdje. Molim Vas savjet mi smo mladi par bez djece u kasnim dvadesetima i ovo nam je jedina nekretnina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija