Jump to content

oktameron

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Nije, umrla je 2009.g., a racune sam na svoje ime prenio 2019.g. Do tada su racuni koje sam placao dolazili na njeno ime. Moja isprika, tipfeler. 2016. je baka preminula. E sad, da li je kakav dug ostao na nju mene nitko nije obavijestio.
  2. Oprostite sto imam vise pitanja i jos jednom zahvaljujem na odgovoru. Da li mogu nesto uciniti ukoliko je izvrsena dostava u odnosu na pok. baku?
  3. Jedino što mi još pada na pamet da nije ta ovrha bila na računu od moje pok. bake od koje sam oporucno naslijedio stan. Ali zar nisam o tom dugu trebao biti obavijesten? Kada sam prenosio račune za režije na moje ime nitko me nije upozorio na nikakav dug.
  4. Hvala Borbena7 na pomoci kao i uvijek do sada. Rjesenje i uvid u spis mogu vidjeti u Fini ili u Gradskom stambenom? Mislio sam da imam pravo na zastaru jer nikada nisam dobio Rjesenje o ovrsi na koje sam se mozda tada mogao zaliti.
  5. Hvala na odgovoru, mozete li mi ukratko pojasniti razlog. I zanima me kao sto sam vec ranije naveo kako je moguce poslati ovrhu u Finu nakon toliko godina. Ja o tom dugu nista ne znam jer nikada nisam dobio nikakvu obavijest niti rjesenje. Jos jednom hvala.
  6. Pozdrav, danas sam u korisnički pretinac dobio poruku da je Fina zaprimila Rješenje o ovrsi od Gradsko stambeno komunalnog gospodarstva iznos duga 947,82. Po broju ovrhe vidim da se radi o ovrsi iz 2017. g. U blokadi sam već par godina, nikada nisam dobio ovrhu pod tim brojem i nikada do sada taj broj ovrhe nije bio u ocevidniku. Zanima me da li se mogu kome obratiti na zastaru, jer mi nije jasno da od 2017. do danas ta ovrha nije nikada bila na FINI. Prošli tjedan sam dobio opomenu od Gradskog stambenog na kojoj piše dug do 9.mj.2023. u iznosu od 17,73 eura. Da li imam pravo na zastaru ako se radi o nekom starom dugu? Kako je Fina mogla zaprimiti Rjesenje o ovrsi tek nakon 7 godina? Imam spremljene sve stare ocevidnike od kada sam prvi puta bio blokiran i po tome znam da taj broj ovrhe nikada nije bio u ocevidniku. Hvala unaprijed na odgovorima.
  7. Da li se moze vidjeti na e gradjanima? Ukoliko moze da li znate na kojoj poveznici?
  8. Hvala na odgovoru. Da li možda znate u kojim slučajevima je vozilo predmet ovršnog postupka? Ovrha mi je od strane porezne uprave zbog neplaćanja doprinosa cca 1.500,00 eura, a mislim da je vrijednost auta 200 do 300 eura. Da li u tom slučaju dolazi do dražbe i da li se gleda koliko godina je auto star. Ovo mi se prvi puta desilo i sve mi je to nepoznato. Do sad mi se uredno ovrha skidala sa plaće ali sam od 01.09. nezaposlen pa je stala naplata. Zahvaljujem još jednom.
  9. Pozdrav, danas sam dobio poziv da se javim u PU u Zagrebu i da donesem prometnu dozvolu radi upisa zabrane otuđenja za vozilo. Da li netko zna u kojim slučajevima se rade ti upisi i da li nakon toga mogu voziti auto? Jedino što mi pada na pamet je da sam blokiran od strane porezne uprave. Da li zbog toga mogu ostati bez auta? Auto je star 24 godine tako da nema baš neku vrijednost. Hvala unaprijed na odgovorima
  10. Pozdrav, zelim zatvoriti udrugu koja ne radi vec par godina i nije bilo skupstine od 2018. g. Isao bih skracenim postupkom pa me zanima da li postoji neki primjer Izjave pred javnim biljeznikom. Ne znam sto tocno treba u izjavi napisati.
  11. Hvala puno na odgovoru. Ako sam dobro shvatio ovaj iznos od 11.328,05 je maksimalni iznos povrata koji mogu dobiti bez obzira što mi je od mojih honorara uplaćeno više poreza od tog iznosa. Znači sve iznad toga ide državi?
  12. Pozdrav, zanima me da li netko zna sto znaci vrsta knjizenja 133 u PKK. Umanjen mi je iznos povrata u toj rubrici, a ne znam zasto (slika u prilogu). Inace primam umjetnicki honorar. Zahvaljujem na odgovorima, lp
  13. Borbena7, hvala puno kao i uvijek na brzom ogovoru i pomoci 😊
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija