Jump to content

oktameron

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je oktameron objavio

  1. Nije, umrla je 2009.g., a racune sam na svoje ime prenio 2019.g. Do tada su racuni koje sam placao dolazili na njeno ime. Moja isprika, tipfeler. 2016. je baka preminula. E sad, da li je kakav dug ostao na nju mene nitko nije obavijestio.
  2. Oprostite sto imam vise pitanja i jos jednom zahvaljujem na odgovoru. Da li mogu nesto uciniti ukoliko je izvrsena dostava u odnosu na pok. baku?
  3. Jedino što mi još pada na pamet da nije ta ovrha bila na računu od moje pok. bake od koje sam oporucno naslijedio stan. Ali zar nisam o tom dugu trebao biti obavijesten? Kada sam prenosio račune za režije na moje ime nitko me nije upozorio na nikakav dug.
  4. Hvala Borbena7 na pomoci kao i uvijek do sada. Rjesenje i uvid u spis mogu vidjeti u Fini ili u Gradskom stambenom? Mislio sam da imam pravo na zastaru jer nikada nisam dobio Rjesenje o ovrsi na koje sam se mozda tada mogao zaliti.
  5. Hvala na odgovoru, mozete li mi ukratko pojasniti razlog. I zanima me kao sto sam vec ranije naveo kako je moguce poslati ovrhu u Finu nakon toliko godina. Ja o tom dugu nista ne znam jer nikada nisam dobio nikakvu obavijest niti rjesenje. Jos jednom hvala.
  6. Pozdrav, danas sam u korisnički pretinac dobio poruku da je Fina zaprimila Rješenje o ovrsi od Gradsko stambeno komunalnog gospodarstva iznos duga 947,82. Po broju ovrhe vidim da se radi o ovrsi iz 2017. g. U blokadi sam već par godina, nikada nisam dobio ovrhu pod tim brojem i nikada do sada taj broj ovrhe nije bio u ocevidniku. Zanima me da li se mogu kome obratiti na zastaru, jer mi nije jasno da od 2017. do danas ta ovrha nije nikada bila na FINI. Prošli tjedan sam dobio opomenu od Gradskog stambenog na kojoj piše dug do 9.mj.2023. u iznosu od 17,73 eura. Da li imam pravo na zastaru ako se radi o nekom starom dugu? Kako je Fina mogla zaprimiti Rjesenje o ovrsi tek nakon 7 godina? Imam spremljene sve stare ocevidnike od kada sam prvi puta bio blokiran i po tome znam da taj broj ovrhe nikada nije bio u ocevidniku. Hvala unaprijed na odgovorima.
  7. Da li se moze vidjeti na e gradjanima? Ukoliko moze da li znate na kojoj poveznici?
  8. Hvala na odgovoru. Da li možda znate u kojim slučajevima je vozilo predmet ovršnog postupka? Ovrha mi je od strane porezne uprave zbog neplaćanja doprinosa cca 1.500,00 eura, a mislim da je vrijednost auta 200 do 300 eura. Da li u tom slučaju dolazi do dražbe i da li se gleda koliko godina je auto star. Ovo mi se prvi puta desilo i sve mi je to nepoznato. Do sad mi se uredno ovrha skidala sa plaće ali sam od 01.09. nezaposlen pa je stala naplata. Zahvaljujem još jednom.
  9. Pozdrav, danas sam dobio poziv da se javim u PU u Zagrebu i da donesem prometnu dozvolu radi upisa zabrane otuđenja za vozilo. Da li netko zna u kojim slučajevima se rade ti upisi i da li nakon toga mogu voziti auto? Jedino što mi pada na pamet je da sam blokiran od strane porezne uprave. Da li zbog toga mogu ostati bez auta? Auto je star 24 godine tako da nema baš neku vrijednost. Hvala unaprijed na odgovorima
  10. Pozdrav, zelim zatvoriti udrugu koja ne radi vec par godina i nije bilo skupstine od 2018. g. Isao bih skracenim postupkom pa me zanima da li postoji neki primjer Izjave pred javnim biljeznikom. Ne znam sto tocno treba u izjavi napisati.
  11. Hvala puno na odgovoru. Ako sam dobro shvatio ovaj iznos od 11.328,05 je maksimalni iznos povrata koji mogu dobiti bez obzira što mi je od mojih honorara uplaćeno više poreza od tog iznosa. Znači sve iznad toga ide državi?
  12. Pozdrav, zanima me da li netko zna sto znaci vrsta knjizenja 133 u PKK. Umanjen mi je iznos povrata u toj rubrici, a ne znam zasto (slika u prilogu). Inace primam umjetnicki honorar. Zahvaljujem na odgovorima, lp
  13. Borbena7, hvala puno kao i uvijek na brzom ogovoru i pomoci 😊
  14. Pozdrav, Zanima me da li mozda netko zna kolika je otprilike cijena odvjetnika za pisanje zalbe na Rjesenje o odbacivanju prijedloga potrosaca za otvaranje postupka stecaja potrosaca. Naime, jedan od vjerovnika se zalio na plan ispunjenja obveza u kojem se predlaze otpis u 100%-tnom iznosu. Sud je nakon 4 godine odbio prijedlog iz slijedeceg razloga: Plan ispunjenja obveza koji je predlagatelj podnio uz prijedlog za otvaranje postupka stecaja potrosaca u svojoj sustini ne predstavlja plan ispunjenja obveza, vec zahtjev za otpis, odnosno oprost dugova, jer istim planom potrosac nije predlozio umanjenje neke obveze, rokove isplate i nacin ispunjenja. Sve papire zajedno sa planom pisao je posrednik u savjetovalistu FINE i isti su predani na sud koji je na temelju toga otvorio postupak. Da li je mozda pametno ici prvo u FINU kod posrednika jer mi nismo nista pisali, a imamo rok 15 dana za zalbu. Ispricavam se na poduzem postu i unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
  15. Da li je mozda pametno ici na prvostupanjski sud predati neku pozurnicu ili sl. jer ovo sad moze trajati ko zna do kada, odnosno na koji nacin ubrzati pravomocnost rjesenja?
  16. Da li je mozda pametno ici na prvostupanjski sud predati neku pozurnicu ili sl. jer ovo sad moze trajati ko zna do kada?
  17. Da li mozda iz rjesenja mozete vidjeti sto im to znaci da plan ispunjenja obveza nije potpun. U prvobitnom rjesenju stoji da je plan ispunjenja 100 % otpis iz razloga jer je otac nezaposlen i ne moze raditi jer je onkoloski bolesnik i jedino primanje mu je zmn u iznosu od 860 kn. Pitam iz razloga sto reci na sudu kada dobije poziv, jer u biti stanje se nije mijenjalo (osim zdravstvenog koje je sada jos gore). Ako moze jos jedno pitanje. Otac za 3 godine puni 65 godina i da li tada kada ode u penziju taj stecaj prestaje? Pretpostavljam da ce mu se odbijati iznos od mirovine, ali ne znam sto nakon proteka 5 godina. Borbena7 puno hvala na odgovorima.
  18. Zar je moguce da od sijecnja 2019. g. jos nije pravomocno. U njemu pise da zalba ne odgadja provedbu rjesenja. Da li mozda znate kada uopce to rjesenje postaje pravomocno. Da li mozda postoji neki rok, jer 3 godine su vec prosle.
  19. Pozdrav, Imam pitanje za oca koji je dobio rjesenje o otvaranju stecaja potrosaca u kojem se odredjuje razdoblje provjere ponasanja u trajanju od 5 godina. Rjesenje je doneseno 09.01.2019.g. Danas smo na e gradjanima vidjeli da se jedan od vjerovnika zalio te je sada zupanijski sud donio novo rjesenje koje prilazem. Buduci da u tom rjesenju stoji da ce u nastavku postupka sud prvog stupnja odrzati novo pripremno rociste na kojem ce se osim plana ponovno ispitati i ocijeniti plan ispunjenja obveza zanima me da li ce doci do prekida provjere ponasanja jer je skoro proslo 3 godine od prvobitnog rjesenja. Odnosno, da li ce nakon novog rocista morati ponovo teci novih 5 godina. U planu ispunjenja obveza naveden je 100 % otpis obveza, a okolnosti se nisu mijenjale. Ispricavam se na poduzem postu i zahvaljujem na odgovoru. Borbena7 mi je do sada uvijek pomogla pa se nadam da ce i ovaj puta 😊
  20. Borbena7, hvala puno na svim odgovorima. Htio sam se sa njima dogovoriti obrocnu otplatu, a da pritom izbjegnem blokadu koju ne zele povuci. Po svemu izgleda ne mogu naci rjesenje po kojem bi se ovrha povukla iz Fine. Jos jednom zahvaljujem na pomoci.
  21. Znaci ne mogu se pozvati na to da u tom zakljucku pise da to nije dopusteno? Svjestan sam da je dug moj i to ne osporavam, samo mi je malo cudno da se sa istom ovrsnom ispravom ponovo moze upisati u ocevidnik, i to novi ovrhovoditelj koji mi nije poslao novo rjesenje o ovrsi.
  22. Borbena7 evo dokumentacije od Erste banke i od Svea Ekonomi. Po meni je to ista pvrsna isprava jer se radi o zaduznici koju sam dao erste banci. E sad...ja se ne razumijem u to, pa ako moze pomoc. Da li se Svea ekonomi mogla ponovo upisati nakon povucene blokade iz Fine, odnosno, da li ima neki rok kada se moze opet upisati. Zajvaljujem na odgovoru
  23. Rekli su mi u Svea Ekonomi da su dug otkupili od Erste banke. Ne razumijem se u to pa se unaprijed ispricavam. Znaci li to ako se ova ovrha odnosi na onu ovrhu od prije (buduci znam da je dug po krefitu od Erste banke) da ne mora biti ista ovrsna isprava? Znam samo da je zaduznica koju sam dao kod dizanja kredita u pitanju. Ne znam na temelju cega osim zaduznice bi Svea Ekonomi mogla pokrenuti novu ovrhu, a nisam niti dobio od njih novo rjesenje o ovrsi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija