Jump to content

IVY

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

IVY je na 17. veljače 2013 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što IVY objavi!

  1. Rješenje se ne može poništiti zato jer je stranka naknadno donijela nove dokaze. Zakon točno kaže u kojem slučaju se rješenje može poništiti. Ako su nove činjenice takve da bi mogle dovesti do izmjene izreke rješenja, možete stranku pozvati da podnese prijedlog za obnovu postupka, ili obnovu možete pokrenuti po službenoj dužnosti.
  2. Verica, to je normalna procedura. Ukoliko javnom bilježniku izjavite žalbu on prekida postupak i predmet prosljeđuje nadležnom općinskom sudu. Nadležni sud stavlja izvan snage rješenje o ovrsi i postupak nastavlja kao u povodu prigovora protiv platnog naloga. Ako ste u mogućnosti odazovite se ročištu i izjavite da ulažete prigovor zastare (jer dug iz 2003. je definitivno u zastari), a ako ne možete na ročište, pisanim putem se opravdajte i to napišite i tražite povrat troškova za sudske pristojbe i dolazak na sud. Sud će brzo donjeti presudu u vašu korist.
  3. U natječaju piše da se ugovor raskida ako se na "njivi" koju prodajemo, u roku od 5 godina ne izgradi elektroenergetsko postrojenje. Isti uvjet stavljamo u kupoprodajni ugovor i knjižimo ga kao teret u vlasnički list kupca. Ako kupac ne izgradi to postrojenje mi ugovor raskidamo. Dali u tom slučaju moramo vratiti kupoprodajnu cijenu? ( osobito iz razloga što je kupac pristao na to da cijena ne vraća ako se ugovor raskine!) Ili kupac svejedno može ustat tužbom protiv nas zbog npr. bezrazložnog bogaćenja tj. bogaćenja bez osnove?
  4. Dali mi netko može pomoći? Naime, pišem natječaj za prodaju nekretnine u vlasništvu jedinice lokalne samouprave. Budući se nekretnina prodaje u svrhu izgradnje elektroenergetskog postrojenja, stavili smo rok od 5 godina da se isto izgradi. Ukoliko kupac to ne učini, stavili smo raskidni uvjet, tj. prodavatelj ima pravo raskida i poništenja kupoprodajnog ugovora. Dali u tom slučaju imamo pravo ne vratiti kuporpodajni iznos, ako se kupac s time složio u uvjetima natječaja i u ugovoru? Hvala
  5. Bok, na žalost moram se složiti sa Prekaljenim. Sve ti ovisi o tome kako si se pokazala tijekom vježbeničkog staža i kakve nadređene imaš. Jer zakon kaže MOŽE SE PRODUŽITI, ne kaže PRODUŽITI ĆE SE. Znači, ostavljeno je na volju poslodavcu dali ti produži ili ne. Da te utješim, ja još nikad nisam čula da nekome u državnoj službi nisu napravili tu uslugu. Sretno!!!!
  6. Bok, ja sam taj dio položila krajem 2010. g. Pismeni dio su mi dali krivi pa smo onda na "licu mjesta" izvlačili situaciju. Mislim da sam na kraju dobila pitanja za SSS ( iako sam ja VSS). Uglavnom, prvo pitanje: što su mjesni odbori (ustrojstvo, funkcioniranje, izbori...); drugo pitanje: napraviti jedan akt iz domene posla koji radiš ( po vlastitom izboru). Ja sam pisala odluku o raspisivanju natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu općine. Na usmenom je bilo dosta ležerno, ali moraš znat. Mjesne odbore je pitao detaljnije, natječaj isto i onda još par općenitih pitanja da vidi gdje stojiš sa poznavanjem lokalne samouprave ( npr. koje upravne akte donosi općina, drugostupanjski organi, vijeće i sl.). Sve u svemu, mislim da se posebnog ne moraš plašiti ako si barem malo polovila što smo i tko smo u lok. samoupravi.Ako imaš još koje pitanje ostavi mi mail i javit ću ti se. Sretno.
  7. Bok, ja sam taj dio položila krajem 2010. g. Pismeni dio su mi dali krivi pa smo onda na "licu mjesta" izvlačili situaciju. Mislim da sam na kraju dobila pitanja za SSS ( iako sam ja VSS). Uglavnom, prvo pitanje: što su mjesni odbori (ustrojstvo, funkcioniranje, izbori...); drugo pitanje: napraviti jedan akt iz domene posla koji radiš ( po vlastitom izboru). Ja sam pisala odluku o raspisivanju natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu općine. Na usmenom je bilo dosta ležerno, ali moraš znat. Mjesne odbore je pitao detaljnije, natječaj isto i onda još par općenitih pitanja da vidi gdje stojiš sa poznavanjem lokalne samouprave ( npr. koje upravne akte donosi općina, drugostupanjski organi, vijeće i sl.). Sve u svemu, mislim da se posebnog ne moraš plašiti ako si barem malo polovila što smo i tko smo u lok. samoupravi.Ako imaš još koje pitanje ostavi mi mail i javit ću ti se. Sretno.
  8. Bok! Ja sam bila prijavljena 15.10., položila 18.12. Sretno!
  9. Evo, ispit 18.12. uspješno položen. Od prve! Prekrasan osjećaj. Ukratko, potpisujem ono: ako niste učili ne izlazite! Posebni dio nije bio težak, opća uprava, mjesni odbori, upravni akti koje Grad donosi i na sve nabrojano, drugostupanjski organi i postupak. Opći dio ukratko ne znam opisati. Puno ovisi o ispitivačima, kakvu grupu dobijete. Kod nas je bila razlika VSS,VŠS i SSS. Podijelili su nas po tim grupama za opći dio. I da, pravnici - ZUP napamet! Mene je prvo pitao primjenu zakona. To je članak 3., odgovorila sam prva dva stavka i onda mi je citirao početak trećeg stavka i rekao da nastavim. Jer ja sam pravnica! Curu koja je bila samnom nije gnjavio jer nije bila naše struke. I kod evrope smo imali zanimljiva iskustva. Bio nam je neki gospodin kojem ime nisam zapamtila ( crni, ima uske naočale). Uglavnom, ako ne znate ne glumite jer se toliko zapetljate da vam onda postavi potpitanje iz svake riječi s kojom ste se pokušali izvuć. Dobra stvar je da je pustio cure koje su se i same začudile kako s prošle. Ostalo je bilo više manje ok. Pitanja koja kruže legalisom. Ako znate brzo ste gotovi. Hvala legalisu na pomoći, svima sretno i ukoliko vam treba kakva pomoć,javit ću se, ostavite mail! SRETAN BOŽIĆ SVIMA!!!!!!!!!!
  10. Ah, koliko vam zavidimo. Još 6 dana...i naš red. Možeš li se pitanja prisjetiti? I dali mi netko može odgovoriti: Zakon o radu i kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike - koliko detaljno to treba znati? U nekim sam skriptama vidjela i Zakon o proračunu. Budući u općem dijelu literature nije naveden, a ja ga nemam ni na posebnom, treba li to znati? Kao pravniku to mi je špansko selo. Puno hvala svakome na odgovoru!!!!!!!!!!! I sretno svima u učenju tko ide 18-og!!!!
  11. Ide li netko 18-og iz lokalne? I da, trenutno učim ZUP. Zna li netko konkretan primjer upravnog ugovora? Još 12 dana....
  12. Rok mi je zakazan za 18. 12. Svi savjeti dobrodošli. Ide li još netko?
  13. Poziv je došao danas, polažem 18.12. Nikako ne mogu stupit u kontakt sa nekim tko je polagao ovo na posebnom dijelu. Možemo uzeti sobom primjere, ali što uzeti? Inače - VSS.
  14. Molim pomoć. Polažem posebni dio iz područja opće uprave - ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova. Radim u općini. Što mogu očekivati na pismenom dijelu, kakve zadatke? Čujem da se dobiju tri ili četiri zadatka.Ne radim u pisarnici pa me sve to malo zbunjuje. Hvala.
  15. Mislim da ogranak ne može imati zasebni žiro račun jer nema svojstvo pravne osobe. U financijskim dokumentima matične udruge možete si formirati stavku koja bi pokrivala troškove samo vašeg ogranka (ili tome slično) pa tako znate s koliko sredstava raspolažete.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija