Jump to content

joske

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Punomoc sam ostavio majci, i nisu joj dozvolili zato sto po njihovom osobno moram da preuzmem
  2. Pozdrav svima Dobio sam rjesenje o drzavljanstvu pre 2 mjeseca nakon 2 godine cekanja. Rjesenje je stiglo u veleposlanstvo u Beogradu, a problem je sto ja vec nekoliko mjeseci zivim u Americi i ne mogu fizicki preuzeti rjesenje. Kontaktirao sam najblizi konzulat i dobio odgovor da zamolim veleposlanstvo u Beogradu da posalju rjesenje ovde u Ameriku. Nakon 2 poslata mejla u kojima sam objasnio svoju situaciju, odgovorili su da ga mogu preuzeti kada se vratim u Beograd. Ja se necu vracati narednih godinu dana sigurno, a to je predug period. Ima li neko savjet? Hvala
  3. Moja mama je sa nekoliko nadopuna cekala 10 meseci i dobila. Mozda ipak nije slucajnost...
  4. Ja sam u svakom slucaju predao zahtev. Na moj komentar konzulu, u vezi kolicine mojih dokumenata, odgovorila mi je ,,Nema veze s obzirom da ste mladi imate dovoljno dokumenata". Sad cekam i nadam se pozitivnom ishodu.
  5. Možete li mi reći razliku, iskreno mi nije jasno?
  6. Na osnovu pripadnosti hrv narodu. Njeni roditelji nisu imali hrv drzavljanstvo ali su bili u papirima hrvati. Kao i ona.
  7. Članak 13. U članku 24a. dodaje se novi stavak 1. koji glasi: »Osobe koje su hrvatsko državljanstvo stekle podrijetlom smatraju se hrvatskim državljanima od trenutka rođenja.«. Na osnovu ovoga ona jeste tada bila hr državljanin, koliko ja razumjem
  8. Novi zakon Članak 2. Članak 5. mijenja se i glasi: »Podrijetlom stječe hrvatsko državljanstvo osoba rođena u inozemstvu, čiji je jedan roditelj u trenutku njezina rođenja hrvatski državljanin, ako do navršene 21. godine života bude prijavljena u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu Republike Hrvatske u inozemstvu ili u matičnom uredu u Republici Hrvatskoj radi upisa u evidenciju kao hrvatski državljanin. Majka ima hrvatsko državljanstvo. Kako onda nema uvjeta? Na osnovu ovoga meni je dovoljno da se samo prijavim bez da dokazujem svoju pripadnost.
  9. Rodjen sam 1998. u Beogradu imam državljanstvo Srbije. Majka je Hrvatica iz Bosne sa državljanstvom Srbije i Hrvatske, hrvatsko državljanstvo je dobila u osmom mjesecu 2018. otac je Srbin .Ja sam se izjasnio kao Hrvat tek pri upisu na fakultet, to je prvi put da sam napisao negjde svoju nacionalnost jer ranije nisam imao gdje. Prvi put u 10. mjesecu 2017, taj papir imam samo kopiju koju nisu hteli da mi pečatiraju a potvdu iz zavoda za statistiku nisam mogao da dobijem jer oni te papire čuvaju samo godinu dana. Drugi put u 10. mjesecu 2018, dobio sam potvrdu iz zavoda za statistiku. Od 11. mjeseca 2018. sam član Društva hrvatske mladeži Zemuna iz Beograda, za šta imam potvrdu, gde ističu moje kvalitete, piše da sam jedan od redovnijih i da preporučuju da dobijem državljanstvo. Upisan sam u birački spisak hrv nacionalne manjine u Srbiji od 6 mjeseca ove godine. Ujak i 2 tetke imaju hrvatsko državljanstvo, imam ujakovu domovnicu. Djed je bio pripadnik HVO-a i učestvovao u ratu od 1992-96, piše u maticnoj knjizi rodjenih iz 1996 da je Hrvat, u matičnoj knjizi vjenčanih iz 1960. da su i on i baka Hrvati, oni su preminuli ali imam sve te papire i djedovu ratnu knjižicu. Kakve su mi šanse i imate li neki savjet? Hvala.
  10. Rodjen sam 1998. u Beogradu imam državljanstvo Srbije. Majka je Hrvatica iz Bosne sa državljanstvom Srbije i Hrvatske, hrvatsko državljanstvo je dobila u osmom mjesecu 2018. otac je Srbin mada to ne piše ni u jednom papiru koji predajem .Ja sam se izjasnio kao Hrvat tek pri upisu na fakultet, to je prvi put da sam napisao negjde svoju nacionalnost jer ranije nisam imao gdje. Prvi put u 10. mjesecu 2017, taj papir imam samo kopiju koju nisu hteli da mi pečatiraju a potvdu iz zavoda za statistiku nisam mogao da dobijem jer oni te papire čuvaju samo godinu dana. Drugi put u 10. mjesecu 2018, dobio sam potvrdu iz zavoda za statistiku. Od 11. mjeseca 2018. sam član Društva hrvatske mladeži Zemuna iz Beograda, imam papir zahtjeva za prijem sa mojim podacima i rednim brojem pod kojim sam upisan. Ujak i 2 tetke imaju hrvatsko državljanstvo, imam ujakovu domovnicu. Djed je bio pripadnik HVO-a i učestvovao u ratu od 1992-96, piše u maticnoj knjizi rodjenih iz 1996 da je hrvat, u matičnoj knjizi vjenčanih iz 1960. da su i on i baka Hrvati, oni su preminuli ali imam sve te papire i djedovu ratnu knjižicu. Planiram krajem mjeseca da odem u veleposlanstvo da predam zahtjev za državljanstvo. Kakve su mi šanse i imate li neki savjet? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija