Jump to content

Kristijann

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da li netko zna broj odluke visokog prekrsajnog suda gdje stoji da korisnik vozila ujedno ne mora biti i počinitelj prekršaja,uglavnom odluka govori o tome kako podaci o vozaču ne predstavljaju dokaz da je isti i počinio prekršaj, jer to je i logički .. ja kao vlasnik vozila znam kome sam dao auto na upravljanje ali neznam i nemogu tvrditi da je isti počinio prekršaj ,ja ispunim svoju obvezu a dotični nek se pravda sudu ili nek plati kaznu.. 2. Da li se u prekrsajnom postupku može zatražit izbacivanje iz spisa obrazac o podatku o vozaču s obzirom da ja(osobno) tvrdim da je isti nezakonit .. kakva je tu praksa?
  2. Imam li pravo uvid (razgledavat)u spis u prekrsajnom postupku? Postupak se vodi zbog prometnog prekršaja. Kome se mogu obratit da odem uvid u spis,rasprava mi je zakazana ta deset dana. Ja sam okrivljeni. na pozivu mi nepiše da imam pravo a nit otklanja tu mogucnost.
  3. Napisi im dopis da je potrazivanje otislo u zastaru i da trazis obustavu potrazivanja, tog duga kojeg ne ptiznajes obavezno naglasi da nepriznajes. ako ti neidgovore na taj dopis o zastari to je to.. onda se javi za 45 dana od kad si im poslao ,na privat kome ces se obratit pa ce odgovorit..
  4. Budimo realni da su te htjeli odnosno imali zakonske osnovne bi te blokirari.. moj savijet napisi im dopis vezano za dugovanje koje imas prema njima koje nepriznajes,da molis radi bezobraznog i neodgovornog ponasanja djelatnica da te vise ne zovu a da za sve upite molis da ti se obrate pisanim putem na adresu tu najnoviju.. i posalji kopiju osobne. obavezno sa preporuceno i povratnicom. Na kraju napisi ukoliko budes i dalje primao pozive (uznemiravanje) da ces bit primoren obratit se nadleznim institucijama. Dug je u zastari a oni su uporni oce da priznas dug pa da ti mogu na finu sjesti.. jer jos kad si im rekao da nemas blokiran dug to im je bingo!! Nema red cekanja. ne uplacuj ni lipu, nit ne ispunjavaj nikakav papir gdje priznajes dug. dug ne priznajes a cim uplatis 50 kuna ti dug priznajes ili pisano ako im kazes i tada prestane zastara i odu na finu i blokada.. ne komuniciraj s njima samo pisano i obavezno posalji sluzbeno novu adresu s kopijim osobne.
  5. Mene su zvali i matrix i onaj drugi b2kapital,poslao sam im dopis da me ne zovu jer ne zelim takav nacin komunikacije jer uz to su djelatnice bezobrazne i neodgojene te bez imalo pravnog znanja. Zovu te samo s jednim ciljem a to je da priznas dug (razgovor se snima i obavijesten si) ili jos bolje da nesto uplatis bar sitno kako bi se to pravno gledalo da priznajes dug i tada se pozdravi sa zastarom duga iako je mozda i nastupila zastara, kad uplatis nesto tada idu na finu i nece te vise ni zvat..svoje su postigli.. otkupili su dugove u zastari i sada traze i nagovaraju na uplatu s tim bi pravno prizno dug i gotovo je nema vise zastare deset godina i legnu na finu.. oboje su mi odgovorili da me nece zvati vise ali b2 kapital se pravi pametan pa me opet zvao.. objasnio sam djelatnici da imam napisano da me nece pozivat a ona se pravi pametna i bahata i pita me oib i datum rodenja i po svom,kad cu platit dug.. pa sam odlucio pisati HAKOM-u ,jer se radi o elektronickim i tekekomunikacijiskim radnjama iako imam napisano oni me zovu.(cekam odgovor) pisao sam ministarstvu financija jer zlouporabljuju dozvolu -povjerenje akoje im je dato .da vrše pravne radnje ovrhe,postupci otkup duga i slicno a nikako da zovu telefonom a pogotovo ako im vise navrata kazem da me ne zovu te imam napismeno.(cekam odgovor) pisao sam i hrvatskom saboru odjelu za predstavke i prituzbe a isti su proslijedili moju prituzbu na nadlezno postupanje agenciji za zastitu podataka i puckom pravobranitelju.(cekam odgovor) U meduvremenu B2 kapital mi se pismeno ispricava umanjujuci krivicu napominju da se ispricavaju zbog poziva tog dana a zvali su me najmanje pet dana zaredom nakon sto sam imao napismeno da me nece pozivat. Sada slazem kaznenu prijavu kao nametljivo ponasanje uzastopno zovu iako sam im rekao da ne ne zovu i imam za to i pismeno. Tome treba stati na kraj jer to sto rade stvarno je bezobrazluk.. iako sam svjestan da nista od toga jer osjecan da su te dvije tvrtke veliki europski močnici a uz to je ukljucena i politika tako da njih sigurno nitko nece kaznit niti ce stati s tim zivkanjima. porucujem svima da im se proslijedi dopis da ne zovu te da za sve upite nek vam se obrate pisanim putem na adresu i poslati postom preporuceno. nista emajlom jer koriste sve rupe u zakonu i opet ce vas maltretirat jer email ne ostavlja trag a i jos nije zakonom bas regulirana takva posta.stoga jednostavno mogu reci nista nismo primili.. ne odustajem a i spremam grupu na facebooku da se tome stane na kraj.. ako tkome treba savijet ili pomoc kako napisat dopis neka se javi u inbox.. Matrix me ne zove a ni b2capital vise..
  6. Vip odnosno a1 blokirao mi je racun ,ali bez ikakve obavijesti,nikakva pošta mi nije dolazila. dug ne priznajem ,(duga priča) ali me zanima jel oni to smiju? navodno je dug od 2005-2007 godine a na temelju ovrsnog rijesenja iz 2012 godine. zanima me mogu li trazit od fine da mi odblokira racun? Nitko me nije obavijestio?
  7. Jedna bitna napomena.. naveo si da si sada u inozemstvu preporucujem ti da primas pozive (ukucani) i da se odazoves na rasprave jer ukoliko ignoriras izdat ce ti tjeralicui bit ces u zatvoru do 30 dana. to što si na radu u inozemstvu nije opravdanje za nedolazak na sud ,mozda i je ali onda obavijesti sud prije rasprave da se nalazis u inozemstvu.
  8. Mislim da neče iči na kazneni postupak,ali ja to samo mislim po mojem saznanju, iskustvu. Jer bitno je da nije veča količina primjer vise od cca 10-15 grama i nema vage. Da su ti kojem slučajem našli vagu automatski (večina slucajeva)bi odgovaro kazneno.. inače za drogu njezinu preprodaju i prodaju u zadnjih godina idu isključivo mjere pračenja pa onda uhočenja.. skoro pa sto posto sam uvjeren da je to to.. prekršajno češ odgovarat,ali njima je bitno da te sad imaju u dosjeu stoga pokušaj u budučnosti da se odmaknes od konzumacije kao i od prodaje,preprodaje i tzv: “sređivanja” paketa grama i slično..
  9. Zanima me di mogu kupiti podzakonske akte ,pravilnike od zakona: kz-a,zkp-a zikz-a ... uglavnom od kaznenog postupka. Trazio sam u NN nikad čuli na internetu nema svih..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija