Jump to content

Agramusrcu

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala još jednom. Javim ishod i uostalom kako je sve završilo s početkom školske godine.
  2. Puno hvala. Da li bi bilo korisno urudžbirati i kakav pismeni zahtjev za žurnim postupanjem pri CZSS? Nezgodno je vrijeme godišnjih odmora, pa nebi tu htio gubiti previše vremena na njihovu reakciju.
  3. Ok ali to sve pretpostavljam da traje, no što ako ga sama sad u roku par dana preseli na tu adresu? Koje su akcije koje ja mogu poduzeti u tom trenutku? Inače puno Vam hvala na brzim odgovorima. Naime, sve je to za mog sina jako velik stres i svim silama ga želim poštediti scena, policije ili bilo kakve sile. Dovoljno je napaćen u ovih godinu dana.
  4. Živi s mamom na trenutnoj adresi iz rješenja suda, no prebivalište mu je još uvijek staro tj. kao da živimo kod mene u stanu. Mama mu nije nikad prijavljivala barem boravište a kamoli me tražila da mu mijenjamo prebivalište. Planira to izvesti u vrlo kratkom roku prije početka školske godine. Sad tek kreće u školu i još misli da će ići sa starim prijeteljima iz vrtića u razred. Majka oduvijek uskraćuje informacije, manipulira djetetom i u krajnju ruku ga emocionalno zlostavlja na perfidne i krajnje podle načine, koje on ne može prepoznati, kako bi ga udaljila od mene. Osim toga voli me stavljati pred gotov čin i ovo je sada prelilo kap.
  5. Poštovani, Molim Vas hitno za savjet. Naime u ožujku ove godine smo supruga i ja rastavljeni, te ona s našim maloljetnim sinom od nepunih 7god. živi na drugoj adresi vrlo blizu, što je i bio dogovor /uvjet da može otići sa sinom iz doma gdje je odrastao do tada. 5 mjeseci kasnije, točnije prekjučer, obavještava me da se kani preseliti sa sinom kod novog dečka na skroz drugi kraj grada što već spada u drugu županiju s čim se ja nikako ne slažem. Već je upisan u školu gdje bi trebao ići sa svojim dosadašnjim prijateljima da ne mijenja sredinu i krug prijatelja. Bivša supruga ga također želi odmah po početku školske godine ispisati iz škole i upisati je tamo gdje ih planira preseliti. Time uopće ne radi za djetetov interes nego samo svoj osobni (trenutna zaljubljenost, neplaćanje stanarine i sl.) Samo mala crtica iz najnovijih saznanja i priče moga sina - oni sada svo troje spavaju u istom krevetu! Boravište djeteta nije regulirala nikako, te se sin još uvijek vodi kao da stanuje na adresi gdje je rođen i odrastao. Mogu li ikako spriječiti njihovo preseljenje u interesu mog sina te eliminirati mu novi ponovni stresa nakon samo godinu dana od fizičkog razdavajanja nas kao obitelji? Unaprijed hvala na odgovorima i savjetima.
  6. Molim ako bi netko mogao odgovoriti na moje zadnje pitanje oko nužnog smještaja. Puno hvala.
  7. Stan nije bračna stečevina pošto mi je prepisan od strane pokojnog oca prije sklapanja braka. Pitam ovo iz jer sam naučuo da pri završetku postupka u nekim slučajevima je jedna strana dužna osigurati drugoj nužni smještaj kroz neki period. Naime kad se sve ovo završi imam namjeru ženu odjaviti s moje adrese. Zato pitam.
  8. Kakva je procedura sa nužnim smještajem nakon pravomoćnosti odluke/presude? S obzirom da je stan moje vlasništvo.
  9. Hvala na iscrpnom odgovoru i trudu. Svako dobro želim!
  10. Poštovani, Molim za savjet oko postupka razvoda braka. Naime, u braku sam s osobom za koju se naknadno uspostavilo da ima granični poremećaj ličnosti i jednom rječju život mi se postupno pretvorio u živi pakao. Do te mjere da mi postaje mučno vratiti se s posla u vlastiti dom. Moram zbog 4,5 godišnjeg anđela koji me treba do kraja života i kojeg bezuvjetno obožavam. Da ne zađem u patetiku.. Živimo u mojem stanu i imamo sina maloljetnika za kojeg želim pridobiti skrbništvo. Oboje smo u radnom odnosu u kojem ja imam stalan posao i primanja neprekinutog radnog staža u struci cca 15 godina, a žena tek od nedavno radi nakon pauze od cca 6 godina u kojima je naše domaćinstvo živilo isključivo od moje plaće. Za početak koji su moji slijedeći koraci, rizici i šanse? Barem za podijeljeno skrbništvo. Ne zbog financija ili izbjegavanja bilo čega, nego imam svu odgovornost i ljubav oblikovati sina u zdravu i normalnu osobu pa bi želio barem 50% biti njegov pošto je i on 50% moga bića. Roditelji me razumiju... Molim Vas za cijenjeni, iskreni i stručni savjet. Zabrinuti otac.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija