Jump to content

mila1501

Korisnik
 • Broj objava

  13
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O mila1501

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ugovor o zakupu je potpisan i nema svih potpisa suvlasnika, odnosno suglasnost na sklapanje takvog ugovora nisu potpisali svi suvlasnici
 2. Bok! Predstavnik suvlasnika zgrade u kojoj živim je bez suglasnosti svih suvlasnika poduzeo posao izvanredne uprave(sklapanje ugovora o zakupu s teleoperaterom na razdoblje dulje od godinu dana). Mi ostali bismo htjeli raskid tog ugovora i za to bismo angazirali odvjetnicki ured. S obzirom da je prestavnik suvlasnika taj koji bi inace u ime svih izdao punomoc odvjetnickom uredu, a s obzirom na situaciju ne mozemo ocekivati da ce on na to pristati, sto nam je ciniti? Kako mozemo izdati punomoc? Hvala puno unaprijed!
 3. Može li se mozda nekako pobijati predmetni ugovor o zakupu? Odnosno sto se moze uciniti?
 4. Hvala. A je li potrebno da o planiranju takvih poslova predstavnik stanara prethodno obavijesti sve suvlasnike ili je moguce i bez obavijesti svih suvlasnika sklopiti ugovor o zakupu s teleoperaterom? U konkretnom slucaju, predstavnik stanara nije sve suvlasnike obavijestio vec je nakon prikupljanja potpisa vecine suvlasnika odmah sklopio ugovor s teleoperaterom. Dakle nisu svi suvlasnici bili obavijesteni.
 5. Pozdrav! Bi li postavljanje antenskog sustava od strane A1 Hrvatska kao operatera spadalo u izvanredne poslove za koje bi bila potrebna suglasnost svih suvlasnika? Hvala unaprijed!
 6. Radi se o policiji (polizia municipale). Ok, trebale bi, međutim što ako ne osiguraju? Konkretno, ako ne dostave na hrvatskom jeziku
 7. kako je prošla situacija s kaznom? imam sličnu situaciju pa me zanima što napraviti?
 8. Ima li itko iskustva s plaćanjem kazni za prekršaj u inozemstvu? Konkretno, radi se o prekršaju u Italiji u Firenci zbog ulaska u zonu s neovlaštenim vozilom zbog čega je stražnji dio auta snimljen njihovim kamerama u ulici. O tom prekršaju me obavijestila rent a car agencija koja je vlasnik auta budući da im je stigla obavijest o prekršaju na talijanskom i španjolskom. Također, obavijestili su me da je daljnji postupak vezan uz kaznu u diskreciji nadležnih talijanskih vlasti, tj policije, a da će oni naplatiti "administrative fee" od 40 eura zbog davanja mojih podataka talijanima. Moje pitanje je, ako mi ikad stigne kazna na adresu na nekom jeziku koji nije hrvatski, trebam li ju platiti? Odnosno, kolika je mogućnost da se prisilno naplati kazna ovdje u RH? Hvala unaprijed!
 9. Ma jasno je to, samo eto ni on ne zna kako bi to išao dokazivati pa sam ovdje postavila pitanje ako imate neki prijedlog
 10. Pozdrav! Susjed se prije par godina doselio iz Švicarske. U Švicarskoj je kupio neki namještaj u trgovini koji je uredno plaćen. Protiv njega je zatim podnesen ovršni prijedlog na temelju vjerodostojne isprave (konto kartica trgovine) te je on uložio prigovor. Predmet je zato prešao u sudsku nadležnost te je održano pripremno ročište, a uskoro će biti i glavna rasprava. Može pomoć kako se boriti protiv ovoga, što se može učiniti? Susjed tvrdi da je čist i da nema nikakvih dugovanja a ovi tvrde da postoji dug sukladno njihovim računima. Svaka pomoć je dobrodošla!
 11. Pozdrav! Što je moguće napraviti u slučaju kada 2 osobe imaju u zajedničkom vlasništvu dvorište s time da jedan želi izmijeniti ogradu (staviti električnu), a drugi to ne želi? Nisam sigurna radi li se u konkretnom slučaju o zajedničkom vlasnitvu ili suvlasništvu. Hvala unaprijed!
 12. Pozdrav! Trebala bih za dijete prijatelja iz BiH ishoditi domovnicu u Zagrebu. Oni su hrvatski drzavljani, u braku, a dijete je upisano u maticu rođenih u BiH. Može li mi netko reći koji su dokumenti sve potrebni za ishodovanje domovnice? Hvala unaprijed
 13. Pozdrav! moj otac i ja (inače češki državljani) sklopili smo ugovor o darovanju nekretnine kojom otac meni daruje nekretninu u Trogiru. Potpise na ugovoru ovjerila je odvjetnica iz Češke, a prema dopisu Češke komore njezina ovjera ima jednak učina kao i javnobilježnička ovjera. Bih li se ja sukladno tome mogla upisati u zemljišne knjige ovdje u Hrvatskoj? ili znate gdje bih mogla saznati tu informaciju, možda zvati ZK sud? Hvala!
×
×
 • Napravi novi...