Jump to content

reanana

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima, može li mi netko od iskusnijih kolega objasniti čl. 377.a st. 2, citiram "Prijedlog za donošenje drugostupanjske odluke ne može se podnijeti zbog toga što drugostupanjski sud nije odlučio o svim razlozima zbog kojih je žalba izjavljena ili na koje je bio dužan paziti po službenoj dužnosti". zašto je tome tako? Također, koja je razlika u odnosu na stavak 1. istog članka?
  2. Poštovani, imam pravomoćnu i ovršnu presudu kojom je uz odluku o glavnom zahtjevu (odluka o uzdržavanju) donesena odluka o tome kako tuženik mora direktno tužitelju isplatiti parnične troškove u iznosu od 2000 kn. tuženik nije platio ni uzdržavanje ni parnične troškove. svakako je u planu pokretanje ovrhe u skladu s ObZ-om za uzdržavanje, ali može li se u tom istom postupku ovršiti tražbina sudskih troškova? Općenito, kako se ovršuju sudski troškovi? Hvala unaprijed svima!
  3. Hvala vam puno na odgovorima. U slučaju da se osoba odluči na kaznenu prijavu, kome se ona podnosi? Nadležnoj policiji ili dorhu? i u kojoj formi se prijavljuje?
  4. Pozdrav, imam pitanje. Osobe A i B su u braku, osoba A želi razvod te je osobi B to pokušala objasniti mirnim putem, na što je osoba B reagirala izjavom "ako odeš, uništit ću ti život", iako nije specificirala što misli pod tim. Budući da su odnosi dugotrajno narušeni u toj obitelji, osoba A smatra kako se opravdano boji zbog te "prijetnje". Smatra li se takva izjava prijetnjom i što je osobi A činiti u takvom slučaju? Hvala unapijed na odgovoru!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija