Jump to content

zodax

Korisnik
  • Broj objava

    56
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle gospodin bi definirao prema privremenoj mjeri a drugi roditelj bi kako to njemu paše. Pa čovjek pita za savjet. A onak iskustveno, ovo dogovorno to su Vaše pretpostavke da li se pokušalo razgovarati ili ne, a čini se da se gospodin pokušao dogovarati kako navodi u prvom postu. Pa gospoja navodi da to ne ide tako, nego kad ona radi. I šta bi sada Vi gospodinu predložili osim da nabacite par pretpostavki - kako da omogući djetetu pravo na oba roditelja gdje se jedan roditelju o odnosu na dijete postavlja sukladnom radnim obvezama i negira odluku suda?
  2. Nemojte upadati u zamku sa čekanjem. Pokušajte nabaviti knjigu A.Warshaka "Otrov razvoda". Inzistirajte na poštivanju sudske odluke o viđanjima i kako kaže g.Gringo, pri svakom nepoštivanju podnosite prijave MUP-u i CZSS-u sa kopijom da imate dokaz. Nažalost, iz mojeg vlastitog iskustva u nastojanju da ne dođe do daljenje antagonizacije koja će se odraziti na dijete , rezultat je poražavajući.
  3. Obratite se nekoj od udruga. Možete mi poslati kontakt na mail pa možemo privatno to pokušati razrješiti. Tamo gdje ODO u ovakvim slučajevima ne reagira , to Vam je preteška opačina jer imaju naputak da hitno i neizostavno reagiraju u ovakvim slučajevima. Dakle kako rekoh, imate više udruga, obratite se njima a ako želite razmjeniti informacije pošaljite mi Vaš info u inbox. Pozdrav.
  4. Slažem se ja sa Vama, apsolutno. Zvučalo je tako a to što udruge za ravnopravno roditeljstvo nije postojalo 2007 i 2008 godine , ne znači da nije bilo pokušaja pojedinaca i grupa da ukažu na problem što je u konačnici dovelo do toga da se i oformi nekoliko udruga koje pokušavaju skrenuti pozornost na taj problem. I to je put kojim će se rješavati stvari. Dakle, nemojte me krivo shvatiti molim Vas. Vjerujem da jeste upoznati ali i ja znam da sam ja piskarao po blogu i pomagao koliko sam mogao i znao drugim roditedljima, nešto na osnovi vlastitog iskustva a nešto na osnovi iskustva drugih roditelja koji su ta iskustva podjelili. Stoga, ne osporavam ni u jednom trenutku Vaše poznavanje problematike i poznato mi je kako se osjećate i slažem se s Vama. Ali nipodoštavati ljude koji su se počeli povezivati putem blogova 2007 godine isto nije OK. Ili Vi imate drugo tumačenje.....dok očevi ne shvate da se za prava djeteta ne bori kukanjem po blogovima nego slanjem predstavki, tužbama protiv RH, istupanjem u medijima, slanjem prijedloga za izmjenu Obiteljskog zakona, mirnim prosvjedima.... Poštovanje!
  5. Gringo, dajte malo vremena. Do prije 5 godina jedini savjet koji smo dobivali bio je smilite se CZSSu, borba vam je uzaludna, dajte dite materi..i sl. Od tada su neki osobno rješili probleme pa su se pustili blogova ali je daleko broj onih koji su dobili neku informaciju kako se ( pokušati) izboriti za svoje djete tj. za pravo djeteta da ima oba roditelja. Slažem se s Vama da je potrebna snažna organizacija/udruga ili udruge koje pomažu roditeljima u ostvarivanju prava njihove djece i veći senzibilitet zajednice. Ali vam to ne daje pravo, na neki način, nipodoštavati dostignuća koja su postignuta. Pa i piskaranjem po blogovima. Poštovanje.
  6. Ukoliko roditelj koji ne živi sa djetetom ne podmiruje obvezu uzdržavanja prema pravomoćnom sudskom rješenju zatražite privremeno uzdržavanje od CZSS. Ako nakon isteka prava na privremeno uzdržavanje i dalje nema izvršavanja obaveze po sudskoj presudi, odite na državno odvjetništvo ( a možete i prije ) i podnesite prijavu pri državnom odvjetništvu a pri podnošenju prijave navedite da želite postaviti u sklopu postupka imovinsko pravni zahtjev. Pozdrav.
  7. Znate Darla, postoje osobe koje se profesionalno bave i pružaju usluge psihičkog tretmana. Nažalost ne nalaze se na forumu Legalisa. U najboljoj namjeri i želji da popravite kvalitetu života toplo Vam sugeriram da potražite istu. I još nešto, oko te vražje alimentacije. Sve se vrti oko toga da li netko ima ili nema. Vi ste, tako sigurno uvjereni da svi imaju za aute i da im rate ne bi teško bilo plaćati pa pretpostavljam i da znate da prema procjenama ( optimističnim) postoji oko 80000 osoba koje pred institucijama primaju OD ( tzv. IP obrazac ) no u stvarnosti ne primaju plaću? No i to je manji dio problema. Ovdje se opetovano ukazuje i traže putevi kako bi se omogućilo djeci pravo na oba roditelja što osobe kojima je interes djece na zadnjem mjestu ili poistovjećuju svoj interes sa interesom djeteta jednostavno nije jasno. Jer kako netko može željeti dobro djetetu , neko , neko takav? Isto tako traženje nekakvih pravičnih nadoknada u skladu sa situacijom ali ponajprije mogućnost ostajanja s djetetom/djecom. Stoga, osvrnite se malo oko sebe, posjetite nekog stručnjaka po vlastitiom izboru i potrudite se manje šutirati po tim roditeljima i toj djeci. Kad vam već do muškog roda stalo nije, dajte malo mislite na djecu. Ili smatrate da bi djeci ipak bilo bolje - bez jednog roditelja?
  8. Ista stvar, druže. Saznao sam da se u mom mjestu odabrala osoba bez iskustva naspram osobe sa iskustvom. Samo što je ova prva politički aktivna. Izgleda da je to sve uhljebljivanje poitički podobnih.
  9. Problem je da nisi putnik. Radi se u uvozu teh.robe za fizičku osobe, kužiš? Po meni ti je najmanje kriv prijevoznik. Nisu oni odgovorni za to. Ma što bi me uvrijedio? Nisam ni carinik, ni dhl ovac, ni nemam nikakve veze s tim. Ovo sve ostalo tretira zakonska regulativa RH pa je tvoj status kao fizičke osobe takav. Carinik je mogao propustiti paket, no nije...i ti si tu. Šta 'š. Bad luck. Ali ako je netko odgovoran to si ti. Ti si sebe protumačio kao putnika a to nisi. Pozdrav.
  10. Ako krše zakon, mogu imati. Problematika se tretira Obiteljskim zakonom. Jedan od članaka navodi da će dijete biti upisano pod imenom bračnog druga do 300 dana od razvoda braka. Stoga će dijete ako ne postoji pravomoćna odluka o razvodu dijete u matičnoj knjizi rođenih biti upisano pod imenom supruga.
  11. Biti ćeš pozvan na policiju gdje će se ispitati navodi. Potom će se proslijediti DO gdje že odlučiti ima li materijala za pokretanje kaznenog postupka ili ne. Lako za suspenziju, može se dogoditi da završiš u zatvoru.
  12. Misliš na činjenicu da je roba male vrijednosti? Čuj, to nema veze sa uvoznim postupkom. HR carina je odlučila da se paket MORA uvozno ocariniti. Što za tebe znači da ako odlučiš primiti pošiljku - a.) prepustiš DHL-u da njihova špediterski ured odradi to i naplati troškove b.) nađeš drugoga špeditera i platiš njemu. Da li se JCD ( jedinstvena carinska deklaracija) mora ili ne mora, nije pitanje, ako je uvoz - MORA. Kao i uvozna dispozicija i sve ostalo. Dakle pitanje je da se tebi čini da izrada JCD-a previše košta? A čuj odeš do konkurencije - drugi špediteri i pitaš...mislim da je sve tu negdje jer oni imaju minimalac ( a takva je i vrijednost pošiljke).
  13. E sad, bolje da ti nađeš uvozno izvoznog referenta nego da postavljaš takva pitanja na pravnom portalu jer se prava ne tiče. No, kako sam upoznat s materijom koju navodiš kratka verzija znači - da, u pravu je. Bez obzira što kurirske službe ( DHL, UPS, Fedex,...) imaju posebne uvjete carinjenja - carina RH je ta koja odlučuje što će pregledavati i kako će pregledavati. To ti je kao da iz inostranstva autom dođeš na granicu i carinik te pita imate li što za prijaviti a ti odgovoriš - kupio sam namirnice za kuću. E sad, on može provjeriti da li je to preko 150,00 eura i ako je opaliti ti PDV + ako se radi o nekoj teh.stvari ili nečemu što nije isključivo namirnica ( cipele, torbe, jakne, tv, whatever) na špediciju i carinjenje. I carinici su ljudi pa u 99% slučajeva to neće napraviti. Kad se radi o dostavi kurirskim službama - malo je drugaćije no u principu veći je postotak carinjenja jer se sve i svašta dovozi. Tako da..... evo lijepo ti je žena rekla, mogu ti oni ocariniti a možeš si naći i drugog špeditera, imaš ih po svakom transportnom punktu ( aerodrom, željeznica, luka,....) Samo se prestani natezati jer bih te uputio da se informiraš o cijenama carinskog skladištenja, koje će netko morati platiti, a izgleda da ti je, za sada, paket, još kod DHL-a. Da sam na njihovom mjestu, a da me netko tako tlači jer radi nešto što ne zna, ja bih prepustio sve carinskom režimu pa se ti raspravljaj sa carinom i poreznom upravom oko tarifa, carinskog nadzora i poreza. Mislim da ti je tu prijevoznik ( DHL ) najmanje kriv. I ne, ne radim u DHL.u i nemam nikakvih veza sa njima. Dakle u tvom slučaju: Izvoznik, pošiljatelj - onaj tko ti je poslao robu/uslugu. Prijevoznik - DHL Uvoznik, primatelj - ti. Očigledno je da se radi o nečemu što je carinik procjenio da treba cariniti. Ako žeš skratiti priču, uvjeri se da nećeš imati dodatnih troškova ( carina i troškove skladištenja ) i daj DHL-u neka ti ocarini pošiljku. AKo imaš dodatnih troškova, procjeni da li ti je roba vrijedna i da li možeš dobiti refundaciju od pošiljatelja, pa samo vrati robu. No pošto bi kao uvoznik morao znati šta bi trebao napraviti može se desiti da te se tereti za troškove prijevoza vamo tamo kao i za troškove koje su svi imali po putu.
  14. Molim Vas, poštovani forumaši , da me uputite u proceduru. Malo ću živopisno opisati događaj koji se zbio a Vas bi molio da to ubacite u pravnu proceduru. Dakle, kao optuženik sam imao zakazano ročište na koje sam zakasnio 15 minuta iz razloga što se cesta kojom sam putovao na sud bila zatvorena o čemu nisam imao spoznaje. Nakon kašnjenja od 15 minuta ulazim u sudnicu i iznosim sucu razlog zbog kojeg sam kasnije. Sudac je zakazao slijedeće ročište i izdao nalog za privođenje i o tome me obavjestio. Ponovo sam naveo razlog nedolaska na vrijeme na što mi je odgovoreno da to nije relevantno - što je po meni idiotizam - na što sam izjavio sucu da se možemo flip flopati cijeli dan s razlogom te ponovio da mi je žao ali da stvarno na navedeno nisam mogao utjecati niti imao spoznaja o istome. Sudac mi je na to odgovorio da bi baš ostavio na snazi nalog za privođenje zbog mog flip flopanja kako sam se ja izrazio. Uručen mi je poziv optuženiku koji sam potpisao, zaprimio. Zanima me kako mogu saznati da li je nalog još na snazi kako bih, ukoliko to jest slučaj, izbjegao pojavu policajaca na kućnom pragu tj. postoji li mogućnost da se taj nalog ako postoji, povuče? Hvala unaprijed.
  15. Poštovanje. Možete li mi reći u kojim slučajevima dolazi do promjene suca u kaznenim predmetima? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija