Jump to content

biljka2

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iz vlastitog iskustva. Upravni spor ukoliko ga dobijes nema troskova (izuzev odvjetnika). Mislim da je 500 kn ukoliko izgubis. Ja sam isto tako pisao zahtjev za odgodom ovrhe ali nisu mi odgovorili, samo su mi jedan dan bubnuli ovrhu u FINI. Ja sam upravni spor dobio na upravnom sudu. Porezna se žalila na to rješenje. Zatim sam dobio i na visokom upravnom sudu- vratili su mi ovršena sredstva sa zateznim kamatama (obavezno traži i zatezne kamate ako dobiješ) Nisam imao odvjetnika. Postupak je trajao - na upravnom sudu - cca 1.5 godine - na visokom upravnom sudu - 1 godinu uglavnom iz mojeg iskustva isplati se tužiti
  2. U poreznoj upravi su mi rekli da je zahtjev za apsolutnom zastarom kojeg sam uputio u 1. mjesecu dakle prije 4 mjeseca još u obradi i da mogu uputiti požurnicu. Zanima me na što da se pozovem tj. gdje je specificirano ovih 30 dana roka u kojem bi Porezna uprava trebala riješiti zahtjev za zastarom.
  3. otvorit ću stranicu i prodajem svoj proizvod preko iste, a primitke mislim prijaviti na svoju firmu. zanima me na koji način je moguće primati uplate od fizičkih osoba iz inozemstva preko payment gateway servisa poput 2checkout ili moneybookers. npr. vjerojatno je potrebno kupcu izdati račun, a uplatu usmjeriti na domicilni devizni račun firme. povlačenje sredstava s računa payment gateway-a se obavlja periodički, npr. svakih tjedan dana, što znači da je iznos koji sjeda na devizni račun zbroj iznosa pojedinih uplata s izdanih računa. da li potvrda koja sadrži pojedine iznose uplata dobivena od 2checkout-a ili moneybookers-a koji su u totalu na tjednoj bazi preneseni na domicilni devizni račun i koja odgovora svakom pojedinom izdanom računu s moje strane kupcu vjerodostojna dokumentacija za prikazivanje ovakvih primitaka u porezno-pravnom smislu? istovremeno zanima me da li se naknada za izvršene usluge plaćanja koju obračunava 2checkout ili moneybookers može prema isto takvoj potvrdi priznati u trošak? Primjer: John, Tom i Maria iz inozemstva plate svaki po 10 $ za proizvod moje firme. Ukupno je to 30$. Ja odlučim povući te novce na devizni račun firme. Naknada payment gateway-a je 2%. Na devizni račun firme sjeda 24$. Kako to izvesti?
  4. sto se sada stavlja u drustveni ugovor, kaze mi biljeznik da nema vise nacionalne klasifikacije djelatnosti nego da sve ide pod famozne 'zvjezdice'? Kako bi glasio clanak drustvenog ugovora u kojem se navodi tvrtka na stranom jeziku? Sto je zapravo skraceno ime tvrtke; da li moze Dobra Firma d.. imati skraceno ime Dobfir d..?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija