Jump to content

majki2901

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O majki2901

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav, nakon razgovora s odvjetnikom, ovako je zaključak. Kada dobivate novi ugovor, a s tim novim ugovorm nije uručen otkaz s novim ugovorom, pravno gledano, novi ugovor ispada kao prazan papir tj. ugovor ne vrijedi. Inače, kod primopredaja novih ugovora i pritom ako dobivate otkaz s novim, treba se potpisati nekakva evidencija preuzimanja. Od tada imate 8 dana za odlučiti se, a nakon isteka 8. dana, vi ste službeno dobili otkaz, a poslodavac mora sve pripremiti vama papire. Ako ste dobili novi ugovor, a niste dobili i papire o otkazu, kod takvog ugovora je poanta ne potpisati već se dogovoriti ili čekati dobiti otkat s novim ugovor, a onda imate pravo na otpremninu i naknadu burze. Ja sam svoje osobno odradio tako da sam prenzentirao poslodavcu što mi je rekao odvjetnik radnog prava i u tom trenutku "the bullshit stops", a ako im vi kao djelatnik trebate, onda će složiti nešto razumno. Isto tako, meni je ugovorna kazna bila 25 bruto plaća, ali nisu definirali što oni meni zauzvrat daju kroz tih 6 mjeseci. To MORA biti navedeno i mora biti sumjerljivo, ne može biti 50% bruto plaće (kao što je meni bilo). NIKAKO se ne dovoditi u situaciju kao što je kolega NutCoco napisao i potpisati takve ugovore, stavljate si omču oko vrata. Sada ste si možda s nekim "dobri" na poslu, a sutra kada vama šef kaže "ne trebaš mi", to je onda to. Zapamtiti treba kako je to i dalje posao, vi njima prodajete svoje usluge rada, oni vas "kupuju/plaćaju" i sve dalje je nebitno.
 2. Nekim dijelom se slažem s tobom kolega, ali kad se radi o iznosu od 250+tkn, onda samo potpis i teza "idemo dalje" ne stoji nikako. Sutra idem po stručno mišljenje pa nadopunim kako tumačiti.
 3. Pozdrav, reorganizacijom u tvrtci dobio sam novi ugovor o radu na potpis, ali isti nisam potpisao te jedan članak glasi: Radnik se obvezuje da se tijekom razdoblja od 6 mjeseci nakon prestanka Ugovora o radu odnosno radnog odnosa kod poslodavca neće zaposliti kod druge osobe koja je u tržišnom natjecanju sa poslodavcem, da ne smije za svoj račun ili za račun teće osobe sklapati ili obavljati poslove kojima se natječe sa poslodavcem i da ne smije na bilo koji način savjetovati osobe koje su u tržišnom natjecanju sa poslodavcem ili sudjelovati u takvim poslovima. Radi izbjegavanja svake dvojbe, radnik postupa protivno ugovornoj zabrani natjecanja iz prethodnog stavka ovog članka i u slučaju da osobama koje su u tržišnom natjecanju s poslodavcem prenosi znanja, ideje i koncepte koje je razvio poslodavac u sklopu svog poslovanja, a koja je radnik saznao tijekom trajanja radnog odnosa kod poslodavca. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da osobe koje su u tržišnom natjecanju sa poslodavcem uključuju osobe koje se pretežno bave poslovima iz djelatnosti koje obavlja poslodavac. Za slučaj povrede ugovorne zabrane natjecanja radnik se obvezuje isplatiti poslodavcu ugovornu kaznu u visini (N) prosječnih mjesečnih bruto plaća radnika isplaćenih prije prestanka radnog odnosa u roku od osam dana od primitka obavijesti poslodavca da je prekršio ugovornu zabranu natjecanja. U slučaju sumnje da li njegova namjeravana radnja predstavlja kršenje odredbi ovog Ugovora, radnik se obvezuje pisanim putem obratiti poslodavcu sa zahtjevom da mu izda suglasnost za poduzimanje takve radnje. Pitanja i objašnjenja sa stajališta poslodavca za ovakav uvjet 1. Izjava Poslodavca: "Mi se ovime samo ograđujemo kako ti nebi poslovnog partnera povukao sa sobom u novu firmu i time uzeo naš projekt, samo u tom slučaju bi mi ovo aktivirali i imamo pravo aktivirati, to piše." Moje mišljenje: Ja ovo ne mogu iščitati, već samo čitam: za slučaj ako se Poslodavac odluči naplatiti, on to može odraditi po volji, nevezano čak ni za radno mjesto u drugoj firmi, koja radi isto područje, a ja mogu dobiti posao čistača. Doslovno, ako pekara se odluči prošiti na isto područje rada kao i trenutna firma, Poslodavac može bez problema aktivirati Kaznu. 2. Kako bolje formulirati kako bi se ovo odnosilo samo da ne smijem uzeti projekt sa sobom i poslovna partnera (dobavljača) tj. nekako se ograditi? Unaprijed hvala
×
×
 • Napravi novi...