Jump to content

VJERNOODAN

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo da odgovorim cjenjenom gos. Novaku.... ne znam kako bi se on osjećao / la da sve kredite, sve režije sva davanja za kompletno življenje stavite na sebe i na trajni nalog koje ti odbijaju s tekućeg uz dogovor da će suprugina plaća biti za hranarinu samo hranarinu a doživite da svoje potrošite jer vam treba svaki dan opće potrepštine i sve to dokumentirate i pišete te držite na radnom stolu vidljivo svakom od članova obitelji dok supruga ne daje nikakva objašnjenja a kamo li račune na uvid već ide par puta i skine joj s kartice i tvrdi da je potrošila cjelu plaću a radi se preko 7000 kn ( ? ) ! To je prosto nemoguće jer ja osobno idem svaki dan jer praktički ne radim ( dobivam primanja čeka se odluka suda )pa imam vremena u svakodnevnu nabavu. Drugo sve vanredno auto, tehnički, ogrijev sve živo išlo je od moje dodatne zarade također i dogradnja kuće sve je počivalo na tom dodatnom radu svih tih 18 godina pa sad kad si u situaciji da očekuješ ostanak bez posla moraš moliti kad ti prifali 200 kn jer si - pazi sad, trošio na hranu za koju je po dogovoru njezina plaća namjenjena. Moj savjet svim ne muškima nego supružnicima dobro pazite kad dižete kredit na čije ime glasi kome skidaju u firmi s plaće jer se stvar kroz noć promjeni. I dalje mislim da iznajmljivanje naslijeđene nekretnine ne bi trebalo biti dio bračne stečevine pogotovo kad imate situaciju da vi kao muško nakon promjene stanara morate sami generalno čistit komplet garsonjeru a suprugu se to ne tiče to je tvoje, no tiče ju se svaki mjesec kad se za taj iznos plaćaju režije. Eto nikad stvar nije sasvim crna a ni bijela.
  2. Prihod od iznajmljivanja stana ispod mog ( cjelokupan ) 20 godina išao je isključivo u svrhu plaćanja naših (mojih i supruginih ) režija na katu iznad .. obzirom da je stečen ( znam za stari i novi zakon koji su u suprotnosti ) tj. ja ga naslijedio temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju imam li pravo tražiti od supruge povrat sredstava ? Stari zakon ovo tretira kao ne bračnu stečevinu dok od 1999. - e ulazi u bračnu stečevinu a smrt pok. oca nastala 2000 god. Lako se dokaže da nikad ama baš nikad ni jednu kunu nismo dali u uzdržavanje primatelja uzdržavanja a živuća je i vanbračna družica koja je tih godina živjela s pok. ocem. Ugovor je rađen isključivo iz razloga da nam se u nasljedstvo ne upetlja očev sin s kojeg smo vidjeli 2x u životu a koji je namiren nužnim djelom starine 300 km daleko.
  3. Da li iznajmljivanje stana koji je naslijeđen iza pok. roditelja ( kuća nije etažirana ali sam vlasnik 2/3 u kući sa 3 etaže ) ulazi u bračnu stečevinu obzirom da nije 1 kuna uložena u taj stan te imam li u eventualnom parničnom postupku pravo na povrat novčanih sredstava jer je cjelokupan iznos najamnine svih godina korišten isključivo na plaćanje vlastitih ( mene i supruge ) režija ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija