Jump to content

MarkMark

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je MarkMark objavio

  1. Na kraju je potrebno biti uporan i srećan da ti @bob25274 može pomoći. Dobio sam domovnicu posle malo duže procedure ali je u konačnici pozitivan ishod. HVALA veliko na pomoći, @bob25274! Srećno svima!
  2. Pitao sam ih i kažu da se nisu sporazumeli. Otac kaže da su u matičnom uredu upisali drž. po ocu. Šta raditi u tom slučaju?
  3. Ovo je Zakon SRH iz 1977. po kom se određuje državljanstvo za nas rođene 1989. U Član 4. točka 3. je u mom slučaju dakle majka ima državljanstvo SR Hrvatske, i oboje i otac i majka imaju prebivalište na teritoriji SRH u trenutku mog rođenja. Ima li neko sa sličnim slučajem? I - ima li advokata ovde koji bi prihvatili da mi rastumače Zakon i da me zastupaju pri zahtevu? Hvala!
  4. Pozdrav svima. Rođen sam u maju 1989. u Hrvatskoj. Sestra, mama, baka (svi mamini) imaju domovnicu. Otac je imao i ima državljanstvo R. Srbije. U trenutku rođenja roditelji su imali državljanstvo SFRJ tako je tad to bilo i tako pisalo ali se može reći na osnovu rođenja da je mama imala hrvatsko, a tata srpsko državljanstvo. Tek 1996. ili 1997. sam dobio državljanstvo Srbije. Da li ja ispunjavam uslove za državljanstvo R. Hrvatske? HVALA
  5. Pozdrav svima. Rođen sam u maju 1989. u Hrvatskoj. Sestra, mama, baka (svi mamini) imaju domovnicu. Otac je imao i ima državljanstvo R. Srbije. U trenutku rođenja roditelji su imali državljanstvo SFRJ tako je tad to bilo i tako pisalo ali se može reći na osnovu rođenja da je mama imala hrvatsko, a tata srpsko državljanstvo. Tek 1996. ili 1997. sam dobio državljanstvo Srbije. Da li ja ispunjavam uslove za državljanstvo R. Hrvatske? Hvala!
  6. Aha, jasno, jasno. Hvala vam svima svakako! Zvaću VRH u Beogradu opet u ponedeljak da vidim ima li šta novo. Pa ću pisati ovde.
  7. Po tome što sam upravo pitao to oba roditelja i nema. ALI jedno pitanje: i da ima tog papira iako ga nema, ali da ima, i da sam prijavljen kao državljanin Srbije, i daa živim u Srbiji sad (ili u Mongolji ili Novom Zelandu) zašto i pored toga ne mogu dobiti državljanstvo po mestu rođenja? Ako je to po zakonu. II. STICANJE DRŽAVLJANSTVA Član 3. Državljanstvo Socijalističke Republike Hrvatske stiče se: 2. rođenjem na teritoriju Socijalističke Republike Hrvatske, Roditelji se nisu sporazumeli. Sad sam ih pitao. Nema tog papira niti su ikada bilo šta dogovarali. Matični ured je sam sve zapisivao: bolnica-ured.
  8. Ali poslao si mi ovo. Ja sam se rodio na teritoriju SR Hrvatske, danas R. Hrvatske. Šta je onda problem što sam upisan kao građanin Srbije ako ja sad želim državljanstvo R. Hrvatske jer sam tamo rođen, i ako su mi tada roditelji živeli tamo. I mama i sestra imaju i državljanstvo R. Hrvatske i R. Srbije. To ne postoji.
  9. Piše da sam upisan u knjigu državljana kao državljanin Srbije.
  10. Sestra 1986, otac državljanin Srbije, tako mi piše u rodnom listu, majka državljanka Hrvatske. Prebivalište roditelja u vreme rođenja Vinkovci isto kao i ja.
  11. Poštovani, rođen sam 1989. u Vinkovcima. Mama i sestra isto u VK i obe imaju domovnicu. Ja ne. Tek 1998. sam upisan u knjigu državljana R. Srbije i Crne Gore (tadašnje). Sad imam Rodni list iz Vinkovaca i državljanstvo R. Srbije. Pitao sam u matičnom uredu u Vinkovcima i tamo sam upisan kao državljanin R. Srbije. Što je malo čudno jer R. Srbija nije postojala kad sam se rodio, dakle 1989. Šta mi je činiti na putu dobijanja državljanstva i domovnice? Ima li neko sličan slučaj? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija