Jump to content

Branko505

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Branko505 objavio

  1. Zahvaljujem Vam na odgovorima, obzirom da je od zadnjeg razbijanja prošlo 6 godina, da li je kasno podnijeti vlasničku tužbu radi uznemiravanja i da li je moguće naplatiti dosad pričinjenu štetu.
  2. Ali zbog cega je drzavno odvjetnistvo pokrenulo kazneni postupak,ako je samopomoc dozvoljena
  3. Zar je pitanje tako pravno komplicirano ili čitaoci ne mogu vjerovati da postoje takvi ljudi ( moj susjed i sutkinja)....ili da je moj slučaj izmišljen.....za cijelo vrijeme trajanja procesa od tri godine okrivljeni NIJE IMAO ODVJETNIKA, zapravo šta će mu kad je imao sutkinju koja je brižno vodila proces na njegovu stranu... Bojim se budućnosti, što ako se razbijanje ponovi
  4. Susjed je osobnim vozilom prelazio preko moje parcele da bi se mogao parkirati na svojoj. Kad mu to više nisam dozvolio,tužio me za smetnju i dobio spor. Istovremeno je pokrenuo spor o služnosti prolaza na koju je tvrdio da ima pravo. Spor je izgubio, dakle sud je utvrdio da nema prava prolaza preko moje parcele. Kad sam počeo graditi zidić na granici parcele, tri puta ga je rušio i na silu je prolazio vozilom preko moje parcele.Porušio bi zid, ušao sa vozilom pa izašao....ja bih dignuo zidić, on bi ga porušio.....i tako tri puta. Nikad mu vozilo nije ostalo zarobljeno iza zidića. Kad mu je policija treći put malo jače priprijetila odustao je. Državno odvjetništvo je pokrenulo spor zbog prekršaja iz članka 235. stavak 1 KZ i tražilo nadoknadu štete.Na sudu se susjed branio da nije on rušio zid već da je unajmio radnika koji je to potvrdio iako su rušili i jedan i drugi.Prvi put kad je rušio slikao sam ga i priložio u spis fotografiju. Sutkinja Općinskog suda nakon tri godine donijela je presudu kojom se mog susjeda oslobađa odgovornosti, jer da je to GRAĐANSKO PRAVO i da je u pitanju samopomoć. Po toj logici, da li susjed i dan danas može ponovo porušiti zidić i proći vozilom do svoje parcele jer ga očito sud brani.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija