Jump to content

muchenik

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je muchenik objavio

  1. Hvala na savjetima petre i sivko ,beroduba u pravu si ,najviše me brine to oko liječnika i terapija (5 vrsta) ,trebam li medicinsku dokumentaciju tamo nositi,prevoditi na engleski i slično.Ne bih htio dramiti sad i zvučati patetično ali neizostavno je da me osjećaji svladavaju kad vidim da nemogu u svojoj Hrvatskoj živjeti od primanja (mirovine)sa obitelji.Jer dvoje članova sa visokom stručnom spremom nemogu naći posao.Srce me boli kad vidim kako Hrvatski branitelji žive i sa koliko se problema svakodnevno susreću,iskreno mene je strah uopće preći granicu,kako got to zvučalo smiješno.Supruga je bila u uredu tamo informativno za mene i jedno od pitanja je bilo kojoj vojsci sam pripadao u kojoj sam zaradio invalidnost.Osjećaj da ne pripadaš ni sim ni tam ,te stalna objašnjavanja i pravdanja iscrpljuju ionako narušeno zdravlje.Ispričavam se ako sam zadavio sa osjećajima,znam da je ovo pravni portal.Znači, pretpostavljam da sa mirovinskim neće biti problema oko isplate mirovine ,jedino mi je problem medicinska skrb i moj karton i sva dokumentacija koja je za 3 registra kao i kod svih nas. Pozdrav svim braniteljima!
  2. Situacija je slijedeća,naime sin je (25g) dobio prije 1 godinu posao u Engleskoj (inženjer strojarstva) dobio radnu dozvolu ,ugovor na 5 godina i tako.Međutim on je preko poslovnog kolege saznao da njegova firma treba djelatnicu (marketing ,nešto nešto) što je moju suprugu 47g(nezaposlena zadnje 3 g,na birou ,otkaz nakon 18 g staža)nagnalo da se javi i što reći ,primili ju prije 3 mjeseca ,i sad .Dobila je i ona radnu dozvolu i zadovoljna sa poslom ,o plaćama ne treba trošiti riječi.Ja sam u mirovini :HRVI opća zadnjih 10 godina.50 g imam ,zdravlje je loše ,terapije ,dnevne bolnice ležanja i tako. E sad ,pošto je ona dobila ugovor i radnu dozvolu na 3 godine i stan je našla ja bi kao trebao otputovati tamo(da nisam sam ko pas ovdje).Drugim riječima ja mogu turistički valjd 3 mjeseca ,pa nazd pa opet ,pa bi kao živio tamo ili kako neznam ni sam.Ja sam zadnji put bio preko granice u Mađarskoj prije rata po sir,toliko o mom putovanju po svijetu,ali život nosi neočekivane stvari.Našao sam se u problemu da li ja moram prijaviti nešto negdje da idem,da li gubim neka prava ,uglavnom nemam pojma kako stvari stoji oko toga,da nebi napravio neku glupost da se posavjetujem iz prve ruke ovdje iz prakse.Možda netko ima slična iskustva. Pozdrav i hvala unaprijed za savjete!
  3. Vidim replay je bio meni ,nije problem ,ali eto večernji ima svoju informaciju ,a ostali svoju tako da postoje citati: Opačić:" Što se tiče mirovinskog sustava imamo jednu interventnu mjeru za iduću godinu. Rezat ćemo povlaštene mirovine, ali ne braniteljima, niti djeci poginulih branitelja. Zamrzavamo napredovanje u državnim službama i namještenicima." http://www.24sata.hr/uzivo/reforme-vlade-dize-se-pdv-trosarine-place-se-usklauju-333974 pa onda dalje : Milanka Opačić poručila je, pak, kako pripremaju jednu interventnu mjeru za iduću godinu. - "Naravno, rezat ćemo povlaštene mirovine, ali ne braniteljima, niti njihovoj djeci. Zamrznut ćemo napredovanje u državnim službama i namještenicima, kaže Opačić" http://www.jutarnji.hr/vlada--reformskim-mjerama-do-proracunskih-usteda/1128667/ eto toliko o tom...ali bitno je da neće ispod 5000 dirati a većina nas ovdje nema toliko, u svakom slučaju u moru dezinformacija i brige za branitelje smatram da smo dobro prošli danas .. Pozdrav svim braniteljima.
  4. Eto u 12:50 u obraćanju vlade o mjerama štednje Linić,Opačić,Grčić,rečeno je da se ide na smanjene povlaštenih mirovina za 10% od iduće godine i to onih preko 5.500 kuna.Rezat ćemo povlaštene mirovine, ali ne braniteljima, niti djeci poginulih branitelja.
  5. Milanović reče danas u saboru: "Poštovani umirovljenici, isplata radničkih mirovina nikad nije došla u pitanje, i nikad neće doći u pitanje. Iako ga moramo reformirati, naš mirovinski sustav je stabilan. Nikad neće biti upitne ni invalidske mirovine i naknade. Zadržat ćemo visoku razinu zdravstvene zaštite. Neće biti ugroženo pravo na besplatno obrazovanje onih koji žele učiti, kao ni državna pomoć u školovanju socijalno ugroženih i zakinutih. Štitit ćemo sva održiva prava branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Nastavit ćemo se jednako predano brinuti o hrabrim ljudima. Ali nećemo podilaziti i obmanjivati. Nismo ni dosad. Sviđalo se nekome ili ne, i dalje ćemo inzistirati na racionalnosti, socijalnoj pravednosti i solidarnosti. Na početku mandata smo ukinuli pravo na mirovinu pod privilegiranim uvjetima za državne dužnosnike. Sada ćemo predložiti smanjenje mirovina koje su više od prosječne plaće, a nisu stečene iz rada." Nije rekao za koliko % smanjenje ali je rekao .... One koje su više od prosječne plaće.
  6. Belje 68 kn ...nominala 100 kn.. http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=BLJE-R-A Hoteli Cavtat 110 kn ...nominala 200 kn http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=HCVT-R-A znači od ukupne nominale koju je dobio neka računa jedno 60% keša i to je to Pozdrav svim braniteljima
  7. Posipam se pepelom,previdjeh čin BOJNIK. Izračun za stožernog narednika je 115.487,71 a bojnika 149.581,56(u konačnici je to okruglo 1020 kuna veća mirovina vojnog dijela..huh nisam mislio da je toliko veća .. ali neka je fala bogu) tadija24 je izračunao u lipu,+ civilni dio - 10%,to bi bilo točno onoliko koliko si napisao raspon između 5400-5800 neto isplata. Pozdrav svim braniteljima.
  8. molim znalce za odokativan izračun mirovine: -status HRVI,Dragovoljac DR, čin bojnik, opća nesposobnost,kumulativna 50%-50% - 29 godina miroviskog staža,19 godina efektivnoga staža. -sadašnja starost 46 godina. I od kojeg dana iman pravo na mirovinu? od dana vještačenja kod područnog vještaka? Bok Kompa,ne pišem često na forumu ali pratim uredno,moram ti reći da se slažem sa 99.99% tvojih postova ali u ovom su me malo brojevi iznenadili. Možda si primjetio od prije i ja imam istu gotovo identičnu situaciju kao i ti i crny46. Dakle obračun:status HRVI stalno,koeficijent 1.85(dragovoljac,pripadnik specijalne policije) čin stožerni narednik iliti viši pol.narednik. opća 50%-50% ,21 god staža u trenutku stupanja u mirovinu 2006 g . Prije smanjenja 10% je bio izračun 4400 dakle prvi 2006 g,kasnije smanjeno na 4000 kn onih 10%,zadnji izračun za ožujak 2013 g je 4078 kn netto za isplatu. Možda sam nešto propustio kod izračuna za crny46 ali mi se čini da je 6000 kn malo previše. Pozdrav svim braniteljima
  9. Ići na obnovu postupka. Kao što je razvidno iz drugih slučajeva tužbe i žalbe ne nose ništa dobroga. Moj primjer je:U mirovini od 2006 g ,tada ,opća rat-mir 50%-50% hrvi 20% privremeno. 2008 g dobivam hrvi trajno 20% opća 50%-50%. 2010 idem na obnovu postupka putem moje dr opće prakse,dakle klasična obnova postupka, dobivam od 1 stupanjske u Tvrtkovoj opća trajno hrvi 30% rat-mir 70%-30%,a od 2 stupanjske (Taborski) poništava i potvrđuje opet opća trajno hrvi 20% rat-mir 50%-50%. Ove godine u 8 .mjescu ponovo radim obnovu (opet klasično putem dr opće prakse) prije 20 dana bio na 1 stupanjskoj ,dobio trajno opća 40% hrvi omjer rat-mir 100% rat. Trenutno čekam drugostupanjsko riješenje. Dragovoljac,pripadnik HV-a VP i SJMup-a,čin u mirovini viši pol narednik(stožerni narednik) i brdo liječničke dok. F43.1 i F62.0,liječim se od 1996. Nikada se nisam žalio niti podnosio tužbu ni na jednu odluku do sada. Pozdrav svim braniteljima Samo da se očitujem glede iščekivanja 2.stupanjskog riješenja kao što sam naveo iz mog slučaja u gornjem postu. Naravno 0 bodova,Odbija se ocijena 1 stupanjske bla bla bla.i nadalje se priznaje opća 50% rat 50% mir. Znači 2010 PLP daje opća 70-30 uz 30% inv..DPL vraća na 50-50 20% inv=0 bodova 2012 PLP daje 100% rat inv 40%...DPL vraća na 50-50 20% inv=0 bodova Neću se žalit niti tužit ,u 6 mjesecu 2013 ću ponovo na obnovu putem dr opće prakse kao i dosada.Eto šta je tu je,nekako PLP uvijek vidi pogoršanja a DPL ne vidi.Nema veze idemo dalje. Pozdrav svim braniteljima
  10. Ići na obnovu postupka. Kao što je razvidno iz drugih slučajeva tužbe i žalbe ne nose ništa dobroga. Moj primjer je:U mirovini od 2006 g ,tada ,opća rat-mir 50%-50% hrvi 20% privremeno. 2008 g dobivam hrvi trajno 20% opća 50%-50%. 2010 idem na obnovu postupka putem moje dr opće prakse,dakle klasična obnova postupka, dobivam od 1 stupanjske u Tvrtkovoj opća trajno hrvi 30% rat-mir 70%-30%,a od 2 stupanjske (Taborski) poništava i potvrđuje opet opća trajno hrvi 20% rat-mir 50%-50%. Ove godine u 8 .mjescu ponovo radim obnovu (opet klasično putem dr opće prakse) prije 20 dana bio na 1 stupanjskoj ,dobio trajno opća 40% hrvi omjer rat-mir 100% rat. Trenutno čekam drugostupanjsko riješenje. Dragovoljac,pripadnik HV-a VP i SJMup-a,čin u mirovini viši pol narednik(stožerni narednik) i brdo liječničke dok. F43.1 i F62.0,liječim se od 1996. Nikada se nisam žalio niti podnosio tužbu ni na jednu odluku do sada. Pozdrav svim braniteljima
  11. http://www.sbplus.hr/kolumne/panoptikum/fred_priprema_cestitku_hrvatskim_braniteljima/default.aspx ima u tim izmjenama od svega pomalo ,uglavnom nazire se pomalo smjer u kojem ide. Pozdrav braniteljima!
  12. Obrati se u najbližu brokersku kuću. Btw ako nije tajna kada si predao zahtjev za dodjelu dionica? Pitam radi sljedećeg,zadjih 4g i 2 mjeseca kad got zovem kažu nema dionica,a kako vidim ipak se dodjeljuju. I sam čekam dionice ,zahtijev predan 21.10.2007 g. zadnji put sam zvao u 5 mjesecu 2011 rekli su do 12 mjeseca dobivam,zovem neki dan,kaže ništa do 4-5 mjeseca 2012. Napominjem da imam trajni status HRVI 30% zahtijev predan 21.10.2007g. Onako ,nisam se baš nešto uzbuđivao zadnje 4 godine ,ali polako mi već unosi nemir.
  13. hmmm....a kod mene ovako: Od 2006 u mirovini,dragovoljac,,status trajno HRVI,opća 50%-50% rat mir,čin stožerni narednik,22 godine radnog staža, prije 4400 kn nakon -10% 3900 kn
  14. Malo sam zbunjen... Jer,ponavljam,zahtijev za obnovu sam podnio 15.01.2011 putem moje doktorice ,gdje sam VEĆ kopirao i ovjerio kompletnu lječničku dokumenticiju od zadnjeg riješenja 2005 do danas i ona je poslala mojoj područnoj službi ,koja je nešto odlučila (neznam šta) i prosljedila u Zagreb u Tvrtkovu,koji me sad traži da osobno dođem sa originalima ,iako očito posjeduje moj kompletan fajl iz moje područne službe(što je logično) Huh,protumačiću to kao dobar znak za sada,jer po riječima službenice iz mog područnog ureda ,nebi išlo u Tvrtkovu da nije promijenjeno nešto iz dosadašnjeg riješenja o mirovini. u Tvrtkovoj ću NARAVNO originale samo dati na "pokaz".....u svakom slučaju čeka me 12 dana "vegetiranja" do tada. Javiću na forum dakle koji je ishod Hvala na podršci!
  15. Situacija je slijedeća: U mirovini sam od 2005 TRAJNO HRVI 20% temeljem PTSP,dragovoljac,spec policija,stožerni narednik .100% OPĆA mirovina omijer 50% rat 50 mir.46 god 22 god radnog staža 4500 kn prije smanjenja 10% ,sad je 4000kn 15.1.2011 sam kod doktora opće prakse ponovio postupak za mirovinu temeljem pogoršanja bolesti za promjenu omjera rat mir (uz priloženu obilnu dokumentaciju) Područna služba je Slavonija. Došlo danas da u 5 mjesecu dođem u Tvrtkovu u Zagreb na vještačenje sa svom dokumentacijom(originali i kopija osobne) Malo mi nejasno sad ,očekivao sam poziv iz područne službe,u mom mjestu a došlo iz Zg.? Ako netko ima iskustva sa tim ponovljenim postupkom kako ide procedura ... Nisam do sad nikakve žalbe podnosio, sudove i sl. Znači od 2005 sam u mirovini sa 20% TRAJNO RVI,a postupak sam obnovio preko doktorice opće prakse,temeljem pogoršanja bolesti za promjenu omjera 15.1.2011 . Hvala!
  16. Ja imam 20% trajno status HRVI u mirovini od 2005 i odnio sam svojoj doktorici riješenje o statusu i dobio šifru 56 ,to sam obavio prije 5 dana.Ne znam zašto neki navode minimalno oštećenje 30%.....možda bez statusa HRVI pa 30%..al sa statusom HRVI 20% je ok,bar sam ja dobio. Pozz svima
  17. JACA neće ostati zapamćena kao ona koja je smanjila mirovine,ovo je samo ružan san,to nije istina,to se neće dogoditi,Jaca neće uzeti meni od INVALIDA da podmiri dugove lopova i mafijaša. JACA nije takva da od INVALIDA koji se borio za ovu državu i ostavio sve pa čak i goli život uzme posljednju kunu i podmiruje dugove LOPOVA.To jednostavno nije istina,to se kosi sa zdravim razumom,to je vrijeđanje inteligencije,moralnih vrjednosti. To se neće dogoditi ,ONI čitaju ove forume,oni znaju da neće smanjiti INVALIDSKE mirovine ranjenih i duhovno skrhanih ljuštura branitelja,na sjednici sabora treba biti usvojen taj prijedlog zakona. Svaka odluka nosi posljedice,nekad dobre,nekad loše..ovisi o ODLUCI! Sabor neće izglasat taj prijedlog JACINOG zakona. ......... ..... ... .. . Ili ipak hoće?
  18. http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/vlada-predlozila-rezanje-povlast.aspx "Vlada predložila rezanje povlaštenih mirovina većih od 3500 kuna za 10 posto" Naglašavam PREDLOŽILA.....i još: "Tako je odlučila Vlada, a sve povlaštene mirovine veće od 3500 kuna rezat će se ukoliko taj njen prijedlog potvrdi i hrvatski Sabor" Kada je ta sjednica sabora neznam..al možda još ima 0.001% šanse.....ili se varam? Neznam kako dalje,neznam dokle,samo znam da će mi tih 400 kn nedostajat jako jako puno. Pomiču se granice moralnh vrijednosti,bitan je samo cilj,kako do njega doći,nije bitno,sve vrijednosti se ruše. Apatija ,jad,nemoć,je jedino što nam je ostalo. Pozdrav svima.
  19. Ma i dalje mi nije jasno baš što raditi ako sam predao zahtjev za dionice temeljem drugog drugostupanjskog riješenja u 10 mjesecu 2007 godine ,sa jedne strane imamo objašnjenje: "Da drugostupanjsko rješenje (stalno), a nakon što dobijete to rješenje vjerojatno će od Vas tražiti da odete u Ured državne uprave gdje ćete ispuniti obrazac koji oni šalju na Upravni sud iz razloga što Vam treba potvrda da je to drugostupanjsko rješenje pravomoćno tj. da niste pokrenuli spor na Upravnom sudu vezano za drugostupanjsko rješenje. Cijela ta procedura traje oko 20-tak dana. U međuvremenu im možete poslati i privremeno drugostupanjsko rješenje tako da Vaš predmet uvijek imaju u vidu jer se dugo čeka na dodjelu dionica, a naknado im pošaljete stalno drugostupanjsko rješenje sa ovjerom da je pravomoćnoobjašnjenje za dobivanje dionica " a sa druge primjer: "Forumaši pozz.Nije me dugo bilo pa se eto javljam da sam i ja danas dobio dionice na privremeno drugostupanjsko rješenje koje sam predao 23.04.2007.godine.Dobio sam kao i kolega gore od končara(33 dionice)i vjesnika(55 dionica)za 20% HRVI-a.Valjda se kolege mogu ravnat po ovome di su odprilike sa svojim zahtjevima" Pitanje:Trebam li i dalje samo čekati ili pak trebam slati trajno drugostupanjsko koje sam u međuvremenu dobio. Napominjem , ništa me nisu tražili niti zahtijevali nova riješenja. Zahvaljujem na pomoći
  20. Eh..to me zanimalo....bitno mi je samo start tog postupka ..znači netrebam neku tužbu sud i ostalo....
  21. Dakle 2 pitanja Mirovina od 2007g,opća 50:50,dragovoljac,čin viši pol.narednik(stožerni narednik),status RVI 20% trajno,21 g radnog staža,43 god starosti,trenutna mirovina 4520.20kn Pitanje 1.:Postupak pokretanja promjene omjera rat-mit temeljem pogoršanja bolesti u HZZMO(pravni savjetnik nedostupan već par mjeseci),za isti proces posjedujem dokumentaciju. Pitanje 2.:Predano za dionice RVI 10 mj 2007(tada je bilo 2. drugostupanjsko koliko se sjećam )niti me šta traže niti me zovu,kad bi mogao očekivati išta ili provjeriti dokle je došlo(u međuvremenu sam dobio trajno). Unaprijed zahvaljujem na podijeljenim iskustvima
  22. znači cca..400-500 kn gore.... hvala kolega... pozz iz sl.Broda
  23. hvala OKAN .......baš sam danas bio i HZZMO-u i pitao pravnu službu...taj AVM mi je btw sad 52.76 i to je državni prosjek koji se određuje tromjesečno....zato sam i dobio povećanje od 105 kn na mirovinu.....mene je zanimalo samo koliko nosi čin koji ću dobiti i koji je to čin iz specijalne policije koji se dobije kad ideš u mirovinu ..tj prevođenje u zvanje ako sam bio u ratu u pričuvni spec.policajac i još pravni savjetnik je rekao da je postupak takav doneseš taj čin i sa sljedećim 1. datumom u mjesecu ti se obračunava nova mirovina... možda neko ima isti čin na forumu pa reko da mi iz prve ruke kaže...svako iskustvo je dobrodošlo. hvala na čitanju i pomoći
  24. Mirovinski faktor za opću je 1.0 Polazni faktor je 1.85 osobni bodovi 137,7400 avm 50.76 izvan DR ..osobni bod 20,9952 mirovinski faktor 1.0 AVM 50,76
  25. oću javiću.....samo sry neznam šta je AVM? za šta je to skraćenica ..pa ću ti reć koliko je....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija