Jump to content

a_portuguesa

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije prigovorio, ali znam da je tata svaki put slao odgovor na poziv da nije u mogućnosti prisustvovati postupku. Sjećam se da je to spominjao, a našla sam i pismeni dokaz, tako da je vjerojatno to razlog zašto se nikad nije realiziralo. Zvala sam baš javnog bilježnika koji je to vodio i nije mi spominjao nikakav prigovor, samo je rekao da je vraćeno na sud i da ponovno podnesem zahtjev u pisarnici. No, i dalje me zanima kako da riješim situaciju s bratićem do kojeg ne mogu doći? Kako da prodam zemljište ako ga naslijedim?
  2. Ne, nije nikad održana rasprava. Tata i stric su dobili nekoliko poziva, no nikad se nisu odazvali i tu je stvar stala. Rekli su mi u uredu javnog bilježnika da nakon nekoliko poziva oni vraćaju predmet na sud i da ja mogu ponovno pokrenuti postupak. U ZK je deda i dalje vlasnik, sve sam provjerila.
  3. Pozdrav, imam situaciju s kućom koja će mi potencijalno ostati u naslijeđe. Pokojni deda je 2011. iza sebe ostavio zemljište s kućom na koje ni tata ni stric kao njegova jedina djeca nisu položili pravo (nije nikad bilo ostavinske, nisu se nikad pojavili). Odnedavno su i tata i stric pokojni, a baka je također pokojna, pa bismo (ako se ne varam) nasljednici trebali biti brat, ja i bratić kao jedini živi potomci. Međutim, bratić je kazneno gonjen u RH i prije nekoliko godina je pobjegao u Njemačku te ne smije ući u RH zbog rizika da ga uhite. Moje pitanje je, ako se na ostavinskoj raspravi ta kuća podijeli na 3 dijela, što ću s bratićevim dijelom u slučaju da kuću želim prodati? Ideja je da vlasništvo prepišu na mene, a ja isplatim obojicu, međutim to je zasad dogovor samo između brata i mene budući da ne mogu stupiti u kontakt s bratićem, svi njegovi brojevi mobitela su isključeni (društvene mreže nema, na Googleu nema apsolutno ništa o njemu), a ne znam nikoga tko je tamo s njim, nismo se čuli ni vidjeli godinama. Ne znam zapravo ni gdje je točno. Postoji li neki mehanizam pomoću kojeg ga se može kontaktirati po službenoj dužnosti da mu se uopće javi da je ostavinska u tijeku i da se izjasni želi li svoj dio ili ne? Hvala unaprijed!
  4. Puno vam hvala na brzim i korisnim informacijama! Bila sam prilično uvjerena da je tako, no tražila sam potvrdu. Nadam se da će moj slučaj pomoći ženama u istoj ili sličnoj situaciji, javit ću kako je prošlo. Još nešto, s obzirom da sam na čuvanje trudnoće trebala od danas, a došla sam na posao isključivo iz korektnosti prema poslodavcu jer nitko drugi u firmi ne može odraditi dio posla zbog kojeg sam došla (i eto, dobila otkaz za nagradu), ima li smisla u ovoj situaciji odmah sutra otvarati čuvanje? Prema odluci o otkazu prijavljena sam još 30 dana.
  5. Poštovani, u radnom sam odnosu od 4.2.2019. (ugovor na neodređeno) s probnim rokom od 6 mjeseci. Danas sam poslodavcu obznanila da sam trudna i da me ginekolog upućuje na čuvanje trudnoće od 1.6. pa mi je sat vremena od razgovora uručio otkaz. Razlog otkaza je "ukidanje radnog mjesta". Ima li pravo na to s obzirom na trudnoću (danas je 9 tjedana, imam kompletnu medicinsku dokumentaciju, još k tome da je trudnoća rizična), s obzirom na probni rok koji je u tijeku ako sam zaposlena za stalno? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija