Jump to content

Petar-Sa

Korisnik
 • Broj objava

  55
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Petar-Sa objavio

 1. Svi dokumenti u kojima si se izjasnjavala kao Hrvatica (upisni listovi na fakultetu, matični list ako je upisana ta rubrika, popis sa biračkog spiska Itd Itd, imate mnogo informacija na temi državljanstva o ovome).
 2. Ako si se tijom života izjašnjavala kao pripadnica hrvatskoga naroda imaš šanse. Ako nisi nemaš šanse.
 3. Petar-Sa

  Dupli zahtjev

  Nazovi Veleposlanstvo i upitaj, to ti je najbolje.
 4. Petar-Sa

  HR državljanstvo

  Uopće nema uvjeta
 5. Očito je na nekom potpisu zapelo bilo pa su shvatili da treba nadopunu. Šta su vam uopće tražili u nadopuni? Ono što po meni djeluje utješno da sam po iskustvu sa foruma vidio da obično nakon nadopune za par mjeseci se odluči o zahtjevu... Nadam se da će tako biti i u Vašemu slučaju.
 6. O požurnice ništa nemaš, svakako ti odgovore sa generičkom porukom. Dovoljno je da napišeš ime i prezime u e-mailu i gdje si predala zahtjev, te ako se Sjećaš dana predaje zahtjeva.
 7. P.s. A kad sam prvi puta predao zahtjev rekose mi da je toliko potpun da će mi izdati domovnicu za sedam dana. Toliko 😅
 8. Isto sam imao. U biti to znaci da ćeš morati otići u Veleposlanstvo i ti pričaš u biti ono sto si napisala a ono to zapisuju i na kraju se potpise. To je meni bila prva nadopuna. Onda su mi tražili dodatne dokumente za majku za koju sam također u zahtjevu napisao da ih nemam, pa sam i u nadopuni isto napisao da ih nemam.... Još čekam odluku a predao sam prije godinu točno.
 9. Sretno, držim fige! Možeš li se sjetiti u kojemu mjesecu si predala i u kojemu si nadopunila?
 10. Jeste, 1. siječnja stupio na snagu.
 11. I kako su Vas obavijestili i koja je daljna procedura sada?
 12. Čestitke iskrene! Koliko si finalno čekala odluku od dana predaje?
 13. Pa ako je u trenutku Vašega rođenja majka već imala državljanstvo, to znači da ćete isto moći dobiti i Vi
 14. Ne mora značiti, možda budete sreće pa i za godinu dobijete. Uglavnom predajte zahtjev čim prije sa tim sto imate
 15. Ljudi jedva dobiju sa tonu dokumenata, a Vi se ufatili rodnog lista. Ili se zezate ili niste pročitali ništa na ovomu forumu.
 16. Ni to Vam neće biti ni od kakve pomoći. U rodnom listu možete mijenjati nacionalnost svako par da, a Zakon kaže jasno ranije deklariranje hrvatske pripadnosti. U vezi s tim krštenje ne dokazuje apsolutno pripadnost hrvatskom narodu, budući da i kao Srbin možete biti katolik....
 17. Apsolutno nemate uslova, bolje da ne dajete novac na taksu sa takvim papirima
 18. Mislim da bi Vas odbili jer je zahtjev trenutačno u procesu rješavanja, ali svakako sačekajte da stupi na snagu pa pišite MUP-u.
 19. Ne odnosi se na stare niti na trenutne zahtjeve koji će se podnositi, nego tek na one predate poslije 1. siječnja 2020., jer zakon tek tada stupa na snagu.
 20. Pročitajte detaljno zakon, meni će biti od pomoći novi članak 13. koji regulira da djeca mogu dobiti državljanstvo ako je jedan roditelj prirođenjem stekao temeljem članka 16. Dakle, ako ja steknem, a još uvijek čekam odluku, moja će djeca moći tada bez problema dobiti.
×
×
 • Napravi novi...