Jump to content

Pelegrini85

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala bob25274 na odgovoru. Zanima me da li je fokus na pribavljanju dokumenata majke (da li je dovoljna njena domovnica i rodni list) ili da se skoncentriram na pribavljanju osobnih dokumenata gdje sam se izjasnio kao pripadnik hrvatskog naroda?
  2. Rado bih predao sve dokumente, ali mnoge na zalost ili nemaju narodnost ili sa popisa stanovnistva se ne smatraju relevantnim. Da li imate neke savjete sta raditi u ovakvoj situaciji?
  3. Hvala na odgovoru. Ne moze obzira sto je majka i drzavljanin RH i u narodnosti Hrvatica? Znaci da ne pokusavam...
  4. Pozdrav svima, ukratko da opisem svoju situaciju: majka mi je Hrvatica rodjena u RH i posjeduje domovnicu. Na rodnom listu iz nekog razloga nisu upisali narodnost, ali se na popisima izjasnjavala kao Hrvatica. Ja sam rodjen u BiH, takodjer se izjasnjavam kao Hrvat (na popisu iz 2013., ciju potvrdu ne mogu dobiti) Ranije se nisam imao priliku nigdje izjasniti. Izvodi iz maticnih knjiga osnovne i srednje skole nemaju opciju narodnost. Dokumente sa fakulteta nemam jer sam studirao u Americi, jedino sto imam je naknadno upisano u rodnom listu da sam Hrvat zbog novog zakona o maticnim knjigama. Clan sam HKD Napredak od 2004. pa sve do danas, aktivno sam ukljucen u mnoge kulturne aktivnosti. Dodat cu da posljednjih pet godina zivim u Kataru, pa me zanima da li imam sanse za apliciranje za domovnicu? Obzirom da mi je kompletna obitelj izmijesana, otac je Bosanac, majka Hrvatica iz RH. Ali pokojni baba i djed sa majcine strane su bili drzavljani RH, ali su se izjasnili bili kao Srbi. Hvala vam na odgovoru, mnogo bi mi olaksalo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija