Jump to content

VicPR

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav, kratko pitanje - pri izradi Ugovora o djelu - da li je obavezno iznos napisati u bruto ili u neto? Može li se napisati samo bruto iznos? Hvala puno!
 2. Hvala puno na brzom odgovoru!
 3. Pozdrav, Situacija je sljedeća - djevojka koja će voditi program (moderator) za jedno studentsko natjecanje koje se održava u sklopu firme gdje radim, trebala je podignuti studentski ugovor te bi joj tim putem isplatili honorar. S obzirom na to da ipak ne može do svog studentskog ugovora jer je izgubila nekakva prava, dolazimo do pitanja da li joj treba izraditi ugovor o djelu ili autorski ugovor? Koja bi bila najznačajnija razlika, što je nama povoljnije, što bi u principu bilo ispravno? Dakle, ona će voditi program (intervjuirati i slično). Hvala puno na pomoći!
 4. VicPR

  Sudski zapisničar

  Molim vas ako ima itko da mi navede primjere pitanja za testiranje zapisničara na općinskom sudu, koliko je okvirno plaća i što se može očekivati? Puno hvala!
 5. Pozdrav, Zanima me na koji način se ispunjava bjanko zadužnica - odnosno, primjer situacije: tvrtka A će sufinancirati projekt tvrtki B. Tko ispunjava zadužnicu? Obje tvrtke ili samo dužnik? U kom trenutku se zadužnica ide ovjeravati kod javnog bilježnika i mora li osoba koja ide ovjeravati biti nadležna za tvrtku koju potpisuje? Hvala na odgovoru!
 6. OK, Hvala! Ali to sam uspjela i pronaći na internetu. Stvar je u tome da u prvom ugovoru ne piše na koliko je vremenski sklopljen već do kada se zaposlenik ne vrati s bolovanja. Zanima me samo činjenica - treba li sada, od ove godine ugovor biti na neodređeno ili određeno - laičkim odgovorom molim (nisam stručna u tom području). Zbunjuje me činjenica da sam radila 6 mjeseci na zamjeni i onda dobila ugovor na određeno (2017.) pa ne razumijem da li mi se računa tih 6 mjeseci u te 3 godine ili ne. Ili pojednostavljeno - od koje godine mi se računa početak trajanja 3 godine, 2016. (zamjena) ili 6
 7. Lijep pozdrav, Godine 2016. počela sam raditi na ugovor na određeno (do povratka djelatnice s bolovanja). Naime, djelatnica se nije vratila te sam nakon godine dana potpisala ugovor na određeno. Odkad sam počela raditi u firmi, prošlo je 3 godine. Moje pitanje jest, računa li se 3 godine od potpisivanja ugovora u vrijeme dok sam mjenjala djelatnicu koja je bila na porodiljnom (dakle, kao zamjena) u te 3 godine. Ili se 3 godine počinju računati od trenutka kad je potpisan ugovor na određeno, pa bi od tada do danas prošlo 2 godine? Nadam se da je moje pitanje razumljivo, H
×
×
 • Napravi novi...