Jump to content

VicPR

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav, kratko pitanje - pri izradi Ugovora o djelu - da li je obavezno iznos napisati u bruto ili u neto? Može li se napisati samo bruto iznos? Hvala puno!
 2. Hvala puno na brzom odgovoru!
 3. Pozdrav, Situacija je sljedeća - djevojka koja će voditi program (moderator) za jedno studentsko natjecanje koje se održava u sklopu firme gdje radim, trebala je podignuti studentski ugovor te bi joj tim putem isplatili honorar. S obzirom na to da ipak ne može do svog studentskog ugovora jer je izgubila nekakva prava, dolazimo do pitanja da li joj treba izraditi ugovor o djelu ili autorski ugovor? Koja bi bila najznačajnija razlika, što je nama povoljnije, što bi u principu bilo ispravno? Dakle, ona će voditi program (intervjuirati i slično). Hvala puno na pomoći!
 4. VicPR

  Sudski zapisničar

  Molim vas ako ima itko da mi navede primjere pitanja za testiranje zapisničara na općinskom sudu, koliko je okvirno plaća i što se može očekivati? Puno hvala!
 5. Pozdrav, Zanima me na koji način se ispunjava bjanko zadužnica - odnosno, primjer situacije: tvrtka A će sufinancirati projekt tvrtki B. Tko ispunjava zadužnicu? Obje tvrtke ili samo dužnik? U kom trenutku se zadužnica ide ovjeravati kod javnog bilježnika i mora li osoba koja ide ovjeravati biti nadležna za tvrtku koju potpisuje? Hvala na odgovoru!
 6. OK, Hvala! Ali to sam uspjela i pronaći na internetu. Stvar je u tome da u prvom ugovoru ne piše na koliko je vremenski sklopljen već do kada se zaposlenik ne vrati s bolovanja. Zanima me samo činjenica - treba li sada, od ove godine ugovor biti na neodređeno ili određeno - laičkim odgovorom molim (nisam stručna u tom području). Zbunjuje me činjenica da sam radila 6 mjeseci na zamjeni i onda dobila ugovor na određeno (2017.) pa ne razumijem da li mi se računa tih 6 mjeseci u te 3 godine ili ne. Ili pojednostavljeno - od koje godine mi se računa početak trajanja 3 godine, 2016. (zamjena) ili 6 mjeseci kasnije u 2017. (ugovor na određeno). Po meni, sada počinjem na neodređeno, obzirom na Vaš odgovor, računa se od prvog ugovora (2016) ako sam dobro shvatila. Hvala puno
 7. Lijep pozdrav, Godine 2016. počela sam raditi na ugovor na određeno (do povratka djelatnice s bolovanja). Naime, djelatnica se nije vratila te sam nakon godine dana potpisala ugovor na određeno. Odkad sam počela raditi u firmi, prošlo je 3 godine. Moje pitanje jest, računa li se 3 godine od potpisivanja ugovora u vrijeme dok sam mjenjala djelatnicu koja je bila na porodiljnom (dakle, kao zamjena) u te 3 godine. Ili se 3 godine počinju računati od trenutka kad je potpisan ugovor na određeno, pa bi od tada do danas prošlo 2 godine? Nadam se da je moje pitanje razumljivo, Hvala Vam na odgovoru!
×
×
 • Napravi novi...