Jump to content

AR15 fan

Korisnik
 • Broj objava

  13
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O AR15 fan

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Je li važno u kojemu gradu se prijavljuje ili da li je bolje prijaviti u mjestu kupnju ili u mjestu gdje je sjedište firme?
 2. I što u slučaju da oni ne odgovore, koji je idući korak? Msm ja znam da su vidjeli i primili jer su me zvali, ali odg nisu ništa na ovo.
 3. Ako sam im poslao prigovor na email, da li se to smatra da oni od tog dana u 15 dana moraju odgovoriti?
 4. Upravo pišem prigovor i pozivam se na članak 10, stavak 1 Zakona o zaštiti potrošača.
 5. Jesam, u tri navrata sam zvao sjedište trgovine u Rijeku i požurivao ih za isporuku nakon isteka prvotnog roka koji su rekli da moram čekati. Tri puta su se oglušili, prave se da ne znaju o čemu je riječ i zavlače me. Pokušati ću, hvala.
 6. U potpunosti poreci ikakvu povezanost sa kontroliranim nedozvoljenim supstancama usmeno, ne potpisuj ništa pismeno, nikakve izjave. Ako nisu izdali formalni poziv u svojstvu svjedoka, oštećenika ili okrivljenika odbij bilo kakav daljnji kontakt i razgovor s njima. Inzistiraj na prisustvu odvjetnika ako te žele išta pitati.
 7. Ne valja ti niti ne dati podatke niti ne platiti kaznu. Ja nisam imao situaciju da sam klisao od njih, ali me snimila kamera i bez obzira što sam platio kaznu morao sam dostaviti i podatke o vozaču. Ako nemaš prekršaja od prije, oni ti ne mogu prišiti nešto drugo da je bilo, napiši svoje podatke da si vozio. Kada ti dođe rješenje sa kaznom piši na njega prigovor na sud i tamo navedi da je situacija bila takva da nisi na vrijeme primjetio policijske službenike. Oni prečesto znaju biti zaklonjeni iza drugih vozila, iza razno raznih ograda, živica, zgrada da se ne vide pa i to navedeni da nisu bili dovoljno uočljivi u to doba noći bez obzira na reflektirajuće prsluke koje nose. Navedi da nisu išli za tobom te da nisi mogao znati u datom trenutku da žele baš tebe zaustaviti. Napiši da nisi kažnjavan ako nisi, navedi da radiš za skromnu plaću, da prehranjuješ obitelj. Sve to da li je istina ili nije ti nitko najvjerovatnije neće provjeravati i ako ti je prvi puta možda prođeš uz pola kazne od 3000 kuna i bez da ti uzmu vozačku. U žalbi nemoj pisati da ti je žao i te spike, to ostavi za sud. Velika šansa ti je da će policijski službenik ako se i pojavi na sudu doći nakon pitaj Boga koliko vremena, a u međuvremenu će zaustaviti još podosta razno raznih vozača i vozačica i neće se baš najbolje sjećati XY noći i auta koji je prošao a nije stao. Dakako da će on to imati evidentirano da je tvoj auto bio i ti logički kad će tako pisati u podacima danima MUP-u ali neće moći preuvjerljivo svjedočiti na sudu protiv tebe. Na sudu budi pokoran, drži se priče da ih nisi mogao primjetiti na vrijeme, da nisu bili dovoljno uočljivi po mraku unatoč reflektirajućim prslucima, da ti nije bila namjera bježati, da nisu išli za tobom i to ponavljaj mala plaća, prehranjuješ obitelj, plaćaš kredit za školovanje, stvori o sebi sliku kao o savjesnom građaninu koji poštuje zakone i koji nije imao namjeru već je bio splet okolnosti. Uglavnom sretno.
 8. Dana 30.09.2019. godine sam u trgovini XY kupio poluautomatsku sportsku pušku. Prije same kupovine mi je rečeno kako je dotični primjerak zadnji i da je rezerviran te da ću morati čekati 2 mjeseca za dobavu druge, te se onda nakon kraće rasprave trgovac dohvatio mobitela i navodno nazvao osobu koja ju je rezervirala te mi je prodavač rekao kako osoba koja je navodno rezervirala pušku nije ostavila predujam i da joj nije hitno da ju kupi. Kupio sam dotični primjerak, otišao sam kod prijatelja koji je profesionalni puškar, radi u vojsci. On mi je sugerirao da tu pušku vratim na reklamaciju zbog defektne cijevi. Vratio sam se u trgovinu sat i pol nakon kupovine i reklamirao sam pušku na što mi je prodavač nazvao gazdu u Rijeku te mi je gazda odbio vratiti novce, da je to komplikacija pošto sam platio kreditnom karticom na rate, da za povrat oružja na reklamaciju moram donjeti potpisani zapisnik od drugog puškara, za je za to duga procedura ali da ako inzistiram da se to može napraviti no da će biti problema. Onda mi je ponudio da će oni meni ići na ruku i uzeti pušku natrag na reklamaciju bez ikakvog zapisnika i da će ju zamjeniti za drugi primjerak istovjetan plaćenom modelu i proizvođaču za dva mjeseca kada dobe novu pošiljku. Od tada do danas je prošlo gotovo 3 i pol mjeseca. Na svaki moj poziv u Zagreb u trgovinu prodavač se pravda da nisu ništa dobili, da nema informaciju ništa kada bi išta moglo doći, da nazovem u Rijeku gdje je sjedište. U Rijeci mi se uredno javlja druga osoba, nije riječ o gazdi već netko tko tamo radi, uporno se pravi da ne zna o čemu je riječ, iznova traži objašnjenje da što je kupljeno, kada je kupljeno, pa tobože se sjeti i traži broj mobitela da će provjeriti sa MUPom da li su riješeni papiri za uvoz i da će javiti u toku dana i nikada ne jave. Zagreb sam zvao 30.10.2019. 17.12.2019. i 07.01.2020. dok sam Rijeku kontaktirao 17.12.2019. 23.12.2019. i 07.01.2020. Sit sam čekanja, otplatio sam u trenutku pisanja ove teme 4 od 6 rata na kreditnoj kartici u ukupnom iznosu 3587 kuna, s time da mi kroz nekoliko dana slijedi uplata još 896 kuna za iznos 5. rate po redu što se penje na iznos od 4483 kune za koje ja još nisam dobio kupljeni i plaćeni proizvod. Imam račun, ispis kartice s prodajnog mjesta i potvrdu potpisanu i ovjerenu od strane trgovca potpisom i žigom trgovine gdje piše da je kupljeni proizvod plaćen i da se čeka preuzimanje. Zanima me na koji način da se obratim izdavatelju kartice i zatražim storno kupnje i na koji zakon i članak zakona da se pozovem u pokušaju pregovora s vlasnikom trgovine da mi vrate do sada uplaćeni novac. Hvala.
 9. Pošta je neuobičajeno/uobičajeno dugo putovala natrag, išao sam i zvao, uvijek odgovor nije se vratilo još. Sad pred sat vremena od pisanja ovog posta zove majka i kaže bili iz policije, donijeli poštu. Zovem opet u postaju, javio mi se policijski službenik koji se predstavio kao šef smjene, tvrdi da ne zna o čemu je riječ, da dođem do 6 sati ujutro po to. Ja više ne znam tko tu koga, na sve upite da mi se kaže za što mi se šalje je li prekršaj je li poziv opetovano dobivam odgovor ne znam o čemu je riječ. Ne znam više kome da se obratim. Nadalje uz ovo da dođem do 6 sati ujutro me se uvjetuje zbog toga što moram preuzeti od tog službenika koji je donio na kućnu adresu. Meni je ovo već krajnje neozbiljno i neodgovorno. Ako netko zna gdje se mogu obratiti s pritužbom osim na onaj e-mail sa službenih stranica MUPa bit ću veoma zahvalan na informaciji.
 10. Ili imaš sreće pa kamera tog trena nije bila u kutiji. Ja sam tako prošao pored jedne gdje prolazim svakodnevno dva puta, malo pregazio gas i nije došlo ništa ni 4 mjeseca nakon.
 11. Netko nije pozorno pročitao moju prvu objavu. Na terenu sam, fizički ne mogu preuzeti.
 12. Zvao sam, ne žele davati informacije preko telefona. GDPR
 13. Što se može dogoditi ako mi policija pošalje prekršajni nalog poštom i ja ga ne preuzmem? Kako već ide slijed, mislim da je još jedan ponovni pokušaj dostave za 5 radnih dana od prvog pokušaja? Naime, nisam siguran da je li je riječ o prekršajnom nalogu ili nečemu drugome poslanome iz policije, no ukratko situacija je takva da nisam doma na kućnoj adresi već sam odsutan poslom na terenu. Danas je poštar donio plavu kuvertu, nije ju dao mojima da ju preuzmu nego je ostavio obavijest od pokušaju dostave i da se pošta može preuzeti u poštanskom uredu. Kako moji nemaju kod sebe moju osobnu iskaznicu, a ni punomoć da bi mogli preuzeti poštu, u pošti su im također odbili dati da preuzmu. Ja se zasigurno neću vratiti za tih 5 dana s terena. Na E-građani nisam dobio nikakvu obavijest od MUP-a. Da li postoji način da provjerim o čemu je riječ? Poziv ne dolazi u obzir jer mi iz principa neće reći, a kad bi i htjeli GDPR je u igri tako da ništa. Relativno sam siguran da nije ništa ozbiljno, no ipak bi volio pokušati iznaći načina kako to riješiti. Najviše me brine što se dogodi ako se pošta ne uruči i vrati u MUP.
×
×
 • Napravi novi...