Jump to content

xikka

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako netko ima 1/2 udjela u vlasnistvu nekretnine i prodaje 1/3 tog udjela (1/6 ukupnog) kako formulirati to u kupoprodajnom ugovoru? U clanku gdje se opisuje sto "prodavatelj prodaje a kupac kupuje" da li se prodaje "1/3 svog udjela u vlasnistvu" ili "1/6 udjela", "1/6 ukupnog udjela" itd? Hvala!
  2. Hvala na odgovoru, mislim da je najizglednija zamjena u mojoj situaciji. Zanima me samo da li PRIJE kontaktiranja ministarstva mogu uzeti bilo kojeg sudskog vjestaka za procjenu vr. nekretnina i onda u prijedlogu priloziti tu procjenu i ministarstvu ponuditi nesto u zamjenu sukladno njoj (10% manje ili vise od vrijednosti zemljista koje trazim u zamjenu) ili oni moraju birati vjestaka - da ne bi radili procjenu dva puta? Da li postoji razlika ako se radi o sumi / poljoprivrednom zemljistu?
  3. Pozdrav, imam nekoliko cestica u kojima je moj udio u vlasnistvu 1/2, a druga polovina je na RH. Cestice su vracene u postupku povrata imovine, tako je doslo do podjele. Radi se uglavnom o poljoprivrednom zemljistu i sumi i nema tereta ni zabiljezbi. Kome se obratiti da bi eventualno dosao do punog vlasnistva i na koji nacin? Navodno postoji neki brzi postupak prvokupa ako osoba ima 51% ili vise vlasnistva u ovoj situaciji? Da li je moguce nesto slicno sa 50%? Hvala
  4. Dobili smo opomenu pred ovrhu za dug za komunalnu naknadu i naknadu za uredj. voda iz 2015,2016 i 2017. Takodjer, opomena je na ime pokojne osobe jer jos nisu dostavljeni novi podaci o korisniku. Navodno takvi dugovi ako su stariji od god dana padaju u zastaru? Da li cekati rjesenje o ovrsi pa se zaliti? Od opomene je proslo vec mjesec dana Koga potpisati ili u cije ime pisati eventualnu zalbu, s obzirom da je na pokojnika? Hvala!
  5. Hvala na trudu, inace takve punomoci koje ukljucuju da vas netko zastupa u ovoj vrsti postupka moraju biti na ime pravnika ili moze na ime bilo koje privatne osobe? Ako da, da li ta osoba onda moze po potrebi koristiti usluge pravnika (u tom slucaju bi pravnik radio po nalogu opunomocene osobe)? Da li ovaj zadnji dio recenice znaci da opunomocenik moze odmah po povratu imovine u vlasnistvo osobe koja mu je dala punomoc napraviti daljnji prijenos vlasnistva - na sebe ili trecu osobu (ako je u punomoci navedeno da u ime opunomocitelja raspolaze vracenom imovinom)?
  6. pretpostavljam da se radi o roku za predaju zahtjeva? zahtjev je predan puno prije tog roka i proces traje. Kako bi izgledala punomoc? bi bilo lakse napraviti jednu koja bi podrazumijevala sve potrebne radnje dok predmet traje i drugu (ili ugovor?) koja bi osiguravala da ista osoba moze i raspolagati vracenom imovinom kad se predmet zavrsi (makar nije na njeno ime u trenutku povrata)? idealno bi bilo naravno da se povrat napravi direktno opunomocenoj osobi, ali to vjerojatno nije moguce?
  7. 40ih godina, tadasnja drzava
  8. Radi se o predmetu povrata oduzete imovine - nekoliko zemljista relativno male vrijednosti. Da li se moze napraviti punomoc koja bi omogucila da se druga osoba bavi svime potrebnim - komunikacijom s odvjetnikom i sl - u ime osobe na koju glasi povrat, ali da ta osoba ujedno bude unaprijed opunomocena i za prijepis ili prodaju tih zemljista koja ce eventualno biti vracena?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija