Jump to content

Mineane

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Mineane je reagirao na frenki zg u Stečaj d.o.o., oštećenje vjerovnika, proboj pravne osobnosti   
    Ovdje se očito radi o pokušaju Prevare,, dovodeči vas u zabludu, radi stjecanja protupravne imovine. (pokušat ču što krače) Osnivač društva iz bosne, trenutno nemože raditi ništa u ime firme iz hrvatske, koja ima stečajnog upravitelja, i bez njegove pisane suglasnosti,, isti  nemože preuzimati nikakve - obaveze niti prava ,, firme iz hrvatske.
     
  2. Hvala
    Mineane je reagirao na kira u Stečaj d.o.o., oštećenje vjerovnika, proboj pravne osobnosti   
    Kod otvaranja novog društva trebao je priložiti potvrdu porezne da su izmirene sve porezna obveze,.u prethodnim društvima,
     
  3. Hvala
    Mineane je reagirao na Matrix u Tužba za ništetnost ugovora nakon smrti ugovaratelja?   
    Radi se o univerzalnom pravnom sljedništvu, dakle, sve pravne radnje koje je ostavitelj mogao poduzimati za života su prešle na nasljednike. 
  4. Sviđa mi se
    Mineane je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u CHF kredit   
    Evo i pravomoćne ...
     
    https://vijesti.hrt.hr/666621/franak-prva-pravomocna-presuda-o-nistetnosti-ugovora-u-chf
  5. Sviđa mi se
    Mineane je dobio reakciju od MsBourne u Osporavanje temelja za prijenos potraživanja s banaka na agencije za naplatu (Odluka HNB-a)   
    Ako sam dobro razumio cijeli okvir, a posebno ovaj članak Odluke HNB-a, onda prvi prijenos (banka -- firma XY) mora biti po reguliranim pravilima i uz odobrenje HNB-a (ukratko). No, sljedeći više ne mora ništa pitati HNB, nego dalje trguje kao krumpirima (firma XY -- firma Z) ili kupusom (firma Z -- neki telekom, npr.), itd.
     
    "1) Kupoprodaja plasmana jest svaki ugovor kojim se prenosi plasman ili se prenose rizici i koristi s osnove plasmana s kreditne institucije prodavatelja (u nastavku teksta: prodavatelj) na stjecatelja te koji će za posljedicu imati prestanak priznavanja plasmana u bilanci kreditne institucije u skladu s Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja."
     
    Tehnički, "... ugovor kojim se prenosi plasman ... ili ... rizici i koristi s osnove plasmana ...", čini mi se da može biti i ugovor o ustupu/cesiji, ali i razni drugi ugovori. Onda je ovo vjerojatno promašeno zbog toga detalja. To je iz jedne FB grupe, a post je od 23/5/2019:
    https://web.facebook.com/groups/175908495802181/
     
     
     
     
  6. Hvala
    Mineane je reagirao na Borbena7 u Ovrha na pokretnine   
    Ovrha na pokretninama se provodi na adresi gdje ovrhovoditelj predložiti, a to uopće ne mora biti adresa gdje ste prijavljeni bilo sa prebivalištem ili boravištem. Znači, ovrha se provodi na onoj adresi za koju ovrhovoditelj ima saznanja da na njoj ovršenik ima svoje pokretnine. Prema tome, svejedno je gdje ste prijavljeni.
    Ukoliko bi došlo do ovrhe na pokretninama na ovoj adresi koju navodite, tada je dovoljno da vlasnica (pretpostavljam bivša supruga) sudskom ovršitelju izjavi da su sve pokretnine u njenom vlasništvu odnosno da tamo nema Vaših pokretnina, jer ste se razveli i na toj adresi se imate smatrati nepoznatim.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija