Jump to content

njek1

Korisnik
 • Broj objava

  13
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. kraj dolazi i imam posljednju želju (kremiranje bez križa, ne ukop sa križem, i samo određene osobe prisutne na kremiranju). nemam povjerenja u sahranitelje pa bih platio nekoj firmi i sl. molim savjet.
 2. piđem: ne trebam ovrhu, nego samo upis u ZK, a dug će se kad-tad podmiriti. može li to prijatelj temeljem pravomoćne presude?
 3. naplata nije bitna ako je u zk upisan dug u teretnicu. koja je granica upisa u nekretninu? ako netko ima dug od 10000 kn, ima hotele koji ne rade i nema prihoda, ne mogu upisati dug u zk? pišem, jednom u životu je viđena, nema je na području rh, nema ništa osim tog prostora.
 4. tužitelj je uzgubio, nanio troškove 10000 kn i nestao. imao je oib. ima nekretninu u zg, sud je bio u ri i presuda je donesena da mora platiti troskove. mislim da nije u hr nego bih i ima li šanse da prijatelj naplati potraživanja? sumnajmo da ćemo ikada vidjeti tužitelja, jer smo ga samo jednom vidjeli - na glavnoj raspravi. tužen je prijatelj, ja mu posudio za odvjetnika. kako da se naplati prijatelj koji nema kune? može li se upisati u teretnicu jedine nekretnine koju ima tužitelj, poslovni prostor? on bi meni prepustio taj dug sudom dobiven pa me interesira postoji li način da se
 5. da li je moguće poslati tužbu, u drugi grad/županiju? poslao bih poštom da ne moram ići 200 km.
 6. žalbom traži ponovo pokretanje postupka jer sud "nije citirao članke na koje se poziva, a vještak nije podastro ku nekretnina temeljem kojih je odredio cijenu". glupost i odugovlačenje. odbit će je, samo pitanje kada.
 7. ma ne, 700 kn mi je duzna za vjestaka i troskove, nebitno. iznos je nebitan, samo da se odugovlači. nisam ni pšročitao žalbu. koliko bi to moglo trajati?
 8. postupak razvrgnuća suvlasništva. sud donosi odluku da se ide na dražbu. protustranka oteže. u pravnom lijeku nije dozvoljena žalba na odluku, nego samo na troškove. druga strana koja nije za prodaju ulaže prigovor. znači, ne ide se u dražbu dok 2.st. sud ne donese odluku o trošku cca 100 kn. koliko to traje - drugostupanjski postupak i imam li pravo prijaviti dražbu sada?
 9. prodajom putem dražbe. sud je u rijeci, ja iz zg. ja sam predlagatelj. moram li u rijeku prijaviti u finu prodaju i koliko dugo traje od trenutka zahtjeva za provođenje dražbe? što sve treba napraviti? odluka nema pravo žalbe, no mogu se žaliti na troškove. da li je pravomoćna presuda odmah?
 10. naslijeđeno je zemljište, nitko ga ne želi obrađivati, kositi i sl. može li se uvesti pričuva? vlasnik sam 3/4 zemlje.
 11. ne razumijem. pišem točno da li primatelj uzdržavanja može dignuti kredit na nekretnine ili ih prodati? a dobivam odgovor Nekretnine, dakle, još nisu u vlasništvu davatelja, pa on na njih ne može dignuti kredit ili ih prodati, nego tek kad primatelj uzdržavanja umre.
 12. napravljen je ugovor o doživotnom uzdržavanju. davatelj se ne javlja više. primatelj ne bi htio tužbu podnositi radi dugotrajnosti pa bi napravio najradije raskid ugovora.da li i on mora biti solemniziran?kako se plaća porez i kada na stečene nekretnine?da li primatelj uzdržavanja može dignuti kredit na nekretnine ili ih prodati?nema nikakve zabilježbe u zk.hvala
×
×
 • Napravi novi...