Jump to content

Anaivo71

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Anaivo71 objavio

  1. Nazvala sam inspektorat i njihovo tumačenje se znatno razlikuje od Vašeg: institut prekovremenog rada se koristi u nuždi ne kao pravilo kako bi se nadoknadio manjak radne snage. Mora biti pismeno obrazložen i predat radniku. Napisala sam da se prekovremeni rad koristi u kontinuitetu. Napisala sam da imam opravdani razlog. Napisala sam da redovito odrađujem prekovremene. Postoji tjedni limit broja prekovremenih sati koji ne smije biti veći od 50 sati tjedno. Kao i godišnji limit. Vaše tumačenje je jednostrano i ne upućuje drugu stranu - zaposlenika da te stvari moraju biti u skladu sa Zakonom prije uručenja izvanrednog otkaza.
  2. Dakle, napomenula sam da imam opravdani razlog i da nisam muljator koji izbjegava obvezu. Kako je moguće na blagdan imati godišnji odmor i kako je moguće to učiniti bez moje suglasnosti?
  3. Molim pomoć: poslodavac je proglasio blagdan radnim danom na način da je na oglasnu ploču tvrtke naveo datum i sektore koji moraju raditi 5 dana prije blagdana. (Uobičajeno radno vrijeme u ugovoru o radu je 40sati tjedno pon do petka. Poduzeće je u privatnom vlasništvu) Usmeno smo obaviješteni da će nam u slučaju nedolaska na blagdan poslodavac skinuti/oduzeti dan godišnjeg odmora. Budući da sam redovito dolazila na sve takve prekovremene dane, sada sam spriječena, osjećam se jadno jer one koji ranije nikada nisu dolazili raditi prekovremeno nisu nikada kažnjeni na taj način. Pitanje je: da li zakonski postoji uporište za takvo ponašanje poslodavca oduzimanje god. odmora i na koji način mogu zaštititi svoja prava. Hvala unaprijed
  4. Molim pomoć, u slijedećoj sam situaciji: radim u firmi od 2.12.2019.g ugovor mi je istekao 10.03.2020.g. Na dan isteka pitala sam administraciju usmeno što je sa produženjem ugovora, rečeno mi je da čekaju direktora da ga potpiše. Do danas me nitko nije obavijestio a uredno dolazim na posao i radim. U istoj situaciji je još 10-tak kolega. Rečeno mi je da je to uobičajena praksa da otežu sa produzenjem ugovora jer su nemarni. Da li je istina da temeljem Zakona o radu čl.14 st.4 ugovor koji nije produžen a radnik i dalje radi automatski postaje ugovor o radu na neodređeno vrijeme?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija