Jump to content

mihovil1

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Hvala vam još jednom na svemu. Sad imamo jasnu sliku o punčevim opcijama i kolika će mu biti penzija. Ove informacije nismo mogli dobiti nigdje dosad dok nismo postavili pitanje ovdje. Nadam se da će ova tema biti korisna i drugima u sličnoj situaciji.
  2. Poštovani, Poslao sam vam tražene podatke. Ispričavam se što je tako dugo trajalo.
  3. Poštovani, Dok čekamo login i pass za Finu, kad gledam zadnji izračun za 01.06.2019., ako mu se po ZOHBDR-u računa dvostruki staž, a efektivnog staža ima 35, zar mu ukupni staž nije 35 godina + 2* 3 godine i 5 mjeseci = 41 godina i 10 mjeseci, a ne 38 godina?
  4. Poštovani, Saznali smo da su mu prosječni vrijednosni bodovi 0.85. Predao je zahtjev za izračun mirovine u uredu HZMO-a prije mjesec dana i jučer mu je stigao odgovor. Problem je što mu u HZMO-u nisu znali reći koje su mu opcije, kao što ste opisali gore, nego su mu izračunali opću mirovinu po ZOMO-u za ovu godinu, koja je svega 2500kn. U borbenom sektoru ima točno 1242 dana, a efektivnog staža do 2019. ima 35 godina. Kad ćemo raditi izračun preko e-gradjani ili kad će jednog dana podnositi zahtjev za mirovinu, kako da HZMO-u prezentiramo što ste napisali gore, da mu je najpovoljnija redovna braniteljska mirovina? Koje dokumente treba predati kao dokaz? Da nam niste napravili tabličnu usporedbu gore, na kojoj vam beskrajno hvala, uopće ne bismo znali koje sve mogućnosti postoje za njegovu situaciju. Bojim se da se, kad će jednom podnositi pravi zahtjev za mirovinu, ne dogodi situacija da uopće ne uzmu u obzir njegov ratni put i da mu izračunaju opću mirovinu koja je daleko manja od redovne braniteljske.
  5. Poštovani, Hvala Vam puno na ovom detaljnom odgovoru od mene, žene i punca! Ovo nam je jako pomoglo. Sutra idemo u Finu dobiti log in i pass. U staž koji sam napisao gore su mu uračunati 3 godine i 4 mjeseca, ali ne duplo. Tu ću informaciju još provjeriti, ali 99% sam siguran da je tako. Sa 60 godina života bi onda imao 39 godina i 6 mjeseci efektivnog staža. U tom slučaju bi ako ima prosječni vrijednosni bod manji od 1 ovo bilo nebitno jer mu je ionako redovna braniteljska mirovina veća od opće po ZOMO-u? U slučaju da mu je prosječni vrijednosni bod veći od 1, morao bi pričekati još godinu i pol dana da dobije 41 godinu efektivnog staža? Izračunat ćemo mirovinu na stranicama HZMOa kad dobijemo log in i pass. Javim se ako budemo imali još pitanja. Hvala vam još jednom. Ovo nam je najveća pomoć i najbolji odgovor dosad :).
  6. Poštovani, Nov sam na ovom portalu, i pročitao sam sve što se do sada raspravljalo na ovu temu, ali nisam uspio naći odgovor na pitanje o situaciji svog punca. Molio bih nekog od „veterana“ da nam u rasvjetljavanju njegovog slučaja. Evo podataka: 1. Rođen je 1961. i trenutno ima 58 godina života. U 6.mj. 2019. će imati 41 godinu i 6 mj. radnog staža. 2. Dragovoljac je Domovinskog rata i u borbenom sektoru ima 1200 dana. 3. Njegova prosječna neto plaća je 5000kn. 4. Išao bi u starosnu mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika kad navrši 60 godina života, kad će imati 43 godine staža. Pokušao sam izračunati njegovu mirovinu prema podacima na stranicama HZMOa i primjerima u prijašnjim temama ovdje, ali imam nekoliko pitanja. 1. Ima li pravo na povećanje osobnog boda za svaki dan proveden na ratištu i dodatak od 10-30% kao dragovoljac? Nekoliko ljudi iz okolice s kojima je pričao ga uvjeravaju da tog dodatka nema ako je mirovina veća od 2700 kuna. Ja taj podatak ne mogu naći nigdje na Internetu. Koliko bi mu to dodalo na mirovinu? 2. Koliku bi otprilike mirovinu mogao imati prema podacima gore ? Kako to mogu precizno izračunati? 3. Koliko bi mu se iznos mirovine podigao da odluči raditi do 65 i ići u pravu starosnu? 4. Postoji li neka druga vrsta mirovine na koju ima pravo kao branitelj u borbenom sektoru koja bi bila povoljnija od starosne? Bili smo u HZMOu, ali dobili oprečna mišljenja i savjete pa sam htio provjeriti situaciju ovdje prije nego što opet odemo k njima. Hvala vam unaprijed. Svaka informacija je dobrodošla jer se već dugo vremena borimo s ovim!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija