Jump to content

blank...

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Time je riješeno pitanje eventualne uplate iz inostranstva. Odlično, pretpostavljam da onda ako sam obračunavam i predajem, također mogu sve obaviti online? Imam najviši stupanj s e-osobnom.
  2. Pozdrav forumu Davnih dana, možda i prije 10 godina sam ovo istraživao i koliko se sjećam tada je autor morao sam popunjavati obrazac i dostavljati ga u Poreznu upravu. Međutim istražujući po netu, izgleda da su sada stvari drugačije? Doprinose isplaćuje naručitelj autorskog djela a autoru isplaćuje neto iznos na račun? https://www.iusinfo.hr/aktualno/u-sredistu/51777 Nisam samostalni umjetnik, i normalno sam zaposlen. Znači, sklopim ugovor o autorskom djelu s FirmomX, oni mi na tekući uplaćuju ugovoreni neto iznos, a koliko čega treba uplatiti u Poreznoj je njihova briga? Također kako to logistički funkcionira, budući da je "isplatitelj navedenih naknada obvezan dostaviti Obrazac JOPPD nadležnoj ispostavi Porezne uprave nakon obračunate i isplaćene naknade na dan isplate ili najkasnije dan poslije." Radi li to online? Može li firma iz Dubrovnika isti dan dostaviti JOPPD poreznoj upravi u Osijeku? Da dodatno zakompliciram, što ako se sklopi ugovor sa stranom firmom? Oni sigurno neće ništa dostavljati niti uplaćivati našoj Poreznoj. Unaprijed hvala na pomoći!
  3. Na forumaškoj temi o kupovini rabljenih vozila stalno se provlači "savjet" o provjeravanju u MUP-u, jeli vozilo iz uvoza, koliko je imalo prijašnjih vlasnika, ima li kakvog upisanog terećenja na njemu... Ne samo na forumu, nego i u nekim člancima na nekim portalima. Međutim, ja imam informaciju da je to nemoguće napraviti, da se zbog zaštite podataka takve informacije ne daju tj. da je nemoguće doći samo s brojem tablice ili šasije i tražiti bilo kakve podatke o autu ako nemaš dokaz pravnog interesa. Što je istina? Jeli takva provjera moguća ili ne? Ako da, gdje, u kojem odjelu, na kojem šalteru, koji formular se popunjava? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija