Jump to content

ogi88

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ogi88 objavio

  1. Poštovana možete li mi dati informaciju kako je prošla kod vas ova situacija? Trenutno smo u sličnoj situaciji i odgovor koji ste dobili mi se čini logičan i ispravan, ali voljela bih čuti nečije osobno iskustvo. Hvala unaprijed za odgovor!
  2. A da ih jednostavno ignoriramo? Svakako su poslali poštu osobi koja je preminula i čekamo neku normalnu obavijest osobi/nasljedniku jer zašto im davati informacije, ako je to sve legalno i točno trebali bi imati već unaprijed točne informacije a ne slati pisma preminulom.
  3. na ovo sam naišla pretraživajući informacije na forumu
  4. Poštovana, nismo uopće obaviješteni o postojanju duga do danas (8 godina nakon smrti osobe kojoj je ta tvrtka uputila dopis) Imate li nekakav savjet što učiniti? Kako da saznamo ustvari o čemu se točno radi i tko je prodao taj "dug" agenciji B2 Jedina informacija koju smo dobili je iznos tog duga, a proteklih 8 godina nismo imali saznanja o tom "dugu" niti od neke banke ili suda. Ostali smo zatečeni i još uvijek smo jer ne znamo o čemu se radi.
  5. E da, zvali smo ih. Ne žele reći o kakvom se dugu radi, rekli su samo da su ti podatci zaštićeni i tražili osobne podatke moje majke koje im naravno nismo htjeli dati da ne zloupotrijebe.
  6. Nisam baš sigurna u to. Ne postoji nikakav dokument o postojanju duga, zato kažem da je vjerojatno riječ o tome da je otac nekome bio jamac. Znači majka nije dobila nikakvu obavijest o ovrhi ili o nekakvom dugovanju ili nasljeđivanju istog. Poštom je stigao dopis od B2 s navedenim iznosom koji treba platiti ali pošta je stigla na ime pokojnog oca, ne na njeno ima (mišljenja sam da ako je ona nasljedila taj dug da bi pošta glasila na njeno ime?)
  7. Pozdrav, treba mi informacija u vezi nasljeđivanja duga. Naime, otac je preminuo prije 8 godina, majka je naslijedila sve što je navedeno u rješenju (kuća, auto, tekući, kredit itd...) Kredit spomenut u rješenju se uredno plaća i sve ostalo. Međutim danas stiže pošta od B2 Kapital (neka firma za naplatu dugova) i tvrde da postoji nekakav dug za koji mi ne znamo. (vjerojatno se radi o tome da je otac bio nekome jamac) E sad je pitanje, dali se takav dug nasljeđuje? da napomenem u rješenju o ostavinskoj nigdje se ne spominje nikakvo dugovanje ili jamstvo. Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija