Jump to content

pekinezer91

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pekinezer91 objavio

  1. Pozdrav jos jednom, evo proslo je vise od mjesec dana i jos nisam nista dobio, ni rjesenje, ni obavijest itd. Zanima me dal mogu nekako provjerit status moje presude, dal mogu kako pise u obavijesti kad sam bio na sudu: "Provjerit ce se uvidom u evidenciji o kaznjavanju i u sustav JCMS dali je navedena odluka pravomocna", nekako ja to sam provjerit, nesto sam citao da se moze na internetu provjerit status presude, ali nemogu nac? Jer ovako sam u neizvjesnosti. Dal da nazovem sud ili cak posaljem pitanje mailom?
  2. Pozdrav, evo odazvao sam se pozivu sudu i bio sam na opcinskom sudu, prekrsajni odjel. Znaci ovo je prekrsajni postupak. Sa sobom sam uzeo i presudu koju sam dobio tj. 3000 kn kazne jer se nisam odazivao na tretmane. Objasnio sam im kako sam vec dobio presudu za to, pitao sam dal je mozda neka greska, kazu da nije, nego da neznaju dal je presuda pravomocna ili ne, a lijepo pise da je. Dobio sam sluzbenu biljesku u kojoj izmedu ostalog na kraju pise: "Provjerit ce se uvidom u evidenciji o kaznjavanju i u sustav JCMS dali je navedena odluka pravomocna. Nakon uvida u cit. presudu, ista je preslikana i ulozena u spis." Dal zna neko sta bi sad sljedece mogao ocekivat? Opet neki poziv ili rjesenje ili nista? Sud kaze mozda nista, ali je nesto spominjala i policiju, dal mogu oni opet izdat nalog za privodenje posto sam se uredno odazvao pozivu na sud, znaci nisu me oni morali vozit.
  3. Pozdrav jos jednom i hvala na dosadasnjim odgovorima. Zvao sam sud i rekao da nemam novaca za prijevoz i da nemogu doc do suda. Stvarno nemam novaca i loseg sam imovinskog stanja, ali kazu da to nije opravdanje. Dal to stvarno nije opravdanje? Ako ne dodem sam, bit ce izdan nalog za privodenje. Ako ne skupim za put do poziva na sud i ako do toga stvarno dode, zanima me dal mi moze neko odgovorit koliko se onda ceka taj nalog da sud posalje policiji i otprilike za koliko vremena se mogu nadati policiji da dodu do mene i odpelju me na sud? Dal odmah drugi dan ili kako to ide?
  4. Ja moram na taj psihosocijalni tretman zbog nasilja u obitelji, kojega po mom misljenju nije ni bilo, mala svada sa mamom, ali tako je sud presudio. Moze mi samo netko pojasnit sta bi znacilo Pozivate se radi Izvrsavanja zastitne mjere obveznog psihosocijalnog tretmana? Nije mi jasno ovo Izvrsavanje i to na sudu? Dal se to i na sudu izvodi? Jer ovaj prvi poziv koji sam dobio, to je trebalo ic u onu udrugu UZOR, ali se nisam odazivao tj. nisam mogao, ali sam dobio kaznu., ne vjerujem da cu opet u taj UZOR jer presudu za to sam vec dobio. Neznam sta da ocekujem od ovog sudskog poziva. dal presudu neku ili Izvrsavanje na samom sudu tj. pricanje sa psiholog ili sta vec?
  5. Zaboravio sam pitati, poziv je potpisan od Vise sutke savjetnice, sto bi to znacilo?
  6. Pa neznam, ja sam dobio presudu ove godine od opcinskog suda u Rijeci, sa stalnom sluzbom suda koji se nalazi u mom mjestu i na koji sam se odazvao, to je kazna 3000 kn jer se nisam odazivao na termine psihosocijalnog tretmana, i mislio sam to je to. A sada sam dobio poziv sa drugog opcinskog suda u Rijeci za izvrsavanje zastitne mjere psihosocijalnog tretmana i jos pise ako se ne odazovem da ce bit izdan nalog za privodivanje, ako to pise to dal je to nesto ozbiljnije? Jer ako se na ovom sudu ne pojavim, bit cu priveden. A sve za istu stvar, za taj psihosocijalni tretman. Dal mogu ti sudovi nesto pogrijesit, neku gresku napravit?
  7. Mozete pojasnit? dal ima veze sa mojim gornjim pitanjem?
  8. Hvala na odgovoru. Dal ima jos kakvih sankcija ako te policija vozi npr. pritvor ili tako nesto?
  9. Ovo prvo sto sam dobio presudu kazna je bila 3000 kn koju nisam platio, ali pise ako se ne plati da ide ovrha preko FINE., kaznu sam dobio jer se nisam odazivao na tretmane. Ovo sad sta sam dobio pise pozivate se na izvrsavanje zastitne mjere obveznog psihosocijalnog tretmana i jos pise ako se ne odazovem da ce biti izdan nalog za privodenje, u prvom mjeri to nije pisalo, i ovo moram ic bas na sud, a za prvu mjeru sam trebao ic u UZOR udrugu. Zanima me dal mi moze neko objasnit postupak sa nalogom za privodenje? Pise ako ne opravdam dolazak da se radi nalog za privodenje. Posto ja nemam prijevoz, a ni novaca za put, dal te onda policija vozi do suda i kako se onda obracunavaju troskovi? Ima kakvih posljedica za mene?
  10. Pozdrav, nadam se da mi mozete pomoci.Dobio sam od prekrsajnog suda i visokog prekrsajnog suda mjeru obveznog psihosocijalnog tretmana. Posto se nisam odazvao na zakazane termine, dobio sam kaznu 3000 kn od lokalnog prekrsajnog suda( u mjestu u kojem zivim).E sad, neki dan mi je dosao poziv za na drugi prekrsajni opcinski sud(u mjestu u kojem ne zivim) u kojem pise da se moram pojavit radi izvrsenja mjere obveznog psihosocijalnog tretmana i ako se ne pojavim da ce bit izdan nalog za privodenje.Moje pitanje je posto sam vec dobio presudu i kaznu od 3000 kn, zasto mi je opet dosao poziv ? Dal je mozda to greska ili nigdje ne pise da sam vec dobio presudu?Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija