Jump to content

perpe

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru, Kredit, višegodišnji koji sam podigla radi uređenja prostora u kući njegovih roditelja, u kojemu smo do sada živjeli i još ga uvijek otplaćujem. Da li treba imat račune od sve robe šta je kupljeno za uređenje prostora jer sumnjam da će moći doći do ikakvog dogovora.
  2. Ulagala sam svoja vlastita sredstva u nekretninu čiji su vlasnici roditelji od moga supruga, a sad smo pred rastavom braka, ukoliko se rastanemo da li je moguće pokrenuti postupak za naplatu i povrat uloženih sredstava? Znači predmetna nekretnina glasi na njegove roditelje, a ne na mene, a radi se o velikoj svoti novca koju bi željela pokušati naplatiti pošto je došlo do te situacije.
  3. Zanima me kako se kalkulira zastara za ovrhe koje su samo maknute sa FINE, znači nisu ukinute, otpisane, niti naplaćene. Prošlo ljeto kako se promijenio Zakon o naplati novčanih sredstava i ovršni zakon većini ljudi su ovrhe maknute sa FINE, a neke su čak i otpisane. Konkretno, u mojem slučaju radi se o ovrhama za najam cisterne i T-com računi, koje su povučene prošlo ljeto (2018), same ovrhe su pokrenute 2011. Kako se primjenjuje rok zastare? Da li je to još uvijek 10 godina ili je 3 godine pošto su povremena davanja. Isto tako, što sa pravnim subjektima koji više ne postoje, znači brisani su iz sudskog registra, a pokrenuli su ovrhu na mojem računu koju je FINA skinula također prošlo ljeto pošto nije naplaćena. Da li se smatra da se takav dug briše pošto pravni subjekt više ne postoji ili se i dalje plaća ovrha po pravomoćnoj sudskoj presudi. Navedena ovrha je pokrenuta 2009.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija