Jump to content

davor67

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na brzim odgovorima. Mislim da su (ili će biti) dvostruko namireni. Oprema je vraćena a ukupno je blokirano 1.900 kn što predstavlja : 600 kn - oprema 337 kn - Sastav prijedloga za ovrhu, JB nagrada, trosak dostave 838 kn - pribava klauzule pravomoćnosti ii ovršnosti, sastav prijedloga za provedbu ovrhe daljnjim sudionicima, uvid u registar odnosno pribava odgovarajućeg izvadka, trošak pribave odgovaraćućeg izvatka, klauzula pravomoćnosti S obzirom da nisam podnio prigovor koja su mi uopće pravna sredstva sad preostala? Nije sporno da sam opremu trebao vratiti (nečitanje Općih uvjeta me ne opravdava) ali me najviše smeta što sam sve informacije (račun) od Iskona uvijek dobivao na kućnu adresu a ne na lokaciju gdje je bila oprema. A oni su upozerenje za vraćanje poslali baš na tu lokaciju. Inače osim toga ja na kućnoj adresi već 10 godina također koristim Iskon.
  2. Što je sa vraćenom opremom prije 3 mjeseca. Uredno su je zaprimili i izdali potvrdu. Znači li to da će se 2 puta Iskon namiriti (novčano + oprema)? Naime, ukupno blokirana sredstva su zbroj vrijednosti opreme (602,70) + nastali trošak (337,50) + predvidivi trošak (838,75) Teoretski imaju uređaj koji sam vratio prije 3 mjeseca i zarađuju na njemu. I još jedno pitanje: na početnoj stranici koju sam dobio od JB piše broj spisa OVRV-xxA/19 a u prilogu koje se zove Riješenje o ovrsi piše savim drugi broj spisa ORV-XXB/19 i FINA se poziva na taj broj.
  3. 28.03.2019. sam primio od Odvjetničkog društva Handžeković i partneri Riješenje o ovrsi zbog duga od 602,70 kn Isti dan sam kontaktiralo Iskonovu služu za korisnike gdje su mi rekli da je to dug zbog terminalne opreme koju nisam vratio kad sam raskinuo ugovor. Uputili su me da vratim terminalnu opremu u regionalni ured Iskona – Rijeka. 29.03.2019. sam vratio terminalnu opremu u Regionalni ured – Rijeka za što sam dobio i Potvrdu o razduženju opreme . Djelatnica mi je tada rekla da je pokrenut storno naplate potraživanja i da je sve riješeno. Nisam imao nikakav razlog da ne vjerujem službenoj osobi Iskon interneta da su moje obveze izvršene, pa zbog tog razloga nisam niti pisao Prigovor na riješenje o ovrsi koje sam dobio. 18.06.2019. dobio sam obavijest iz FINE da su mi je blokiran račun od strane Iskon Interneta d.d. i to na iznos od 1.932,27 kn što je 3 puta više od duga za opremu. Kada sam kontaktirao Iskon (telefon su mi dali u Regionalnom uredu Rijeka) rečeno mi je kako je poslano upozorenje na adresu A u Rijeci. Ja to upozorenje nisam nikad dobio jer stanujem i imam prebivalište na adresi B. Dapače, svi računi za vrijeme trajanja ugovora su mi dolazili na adresu B, a u ugovoru je također navedena adresa B. U prilogu Riješenja o ovrsi nalazi se i Izvod iz poslovnih knjiga na osnovu kojeg su pokrenuli ovrhu. Na tom izvodu jasno piše moja prava adresa B. I na tu adresu su mi trebali poslati upozorenje. I sad imam situaciju da mi je blokiran račun a oprema vraćena. Mogu li se pozvati na poništenje ovrhe jer mi nije dostavljeno opozorenje (sukladno članku 31. stavak 3 Ovršnog zakona? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija