Jump to content

Mihidoma

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mihidoma objavio

  1. Postovani, bila sam na strucnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa tijekom 2015.godine uz drzavnu naknadu od 2400 kn. U rujnu te godine dobila sam posao u drugoj skoli za punu placu. Odradila sam 9 dana u rujnu kao pripravnik na strucnom osposobljavanju,a onda sam ostatak mjeseca radila na tom drugom mjestu za punu placu. HZZ mi je greskom isplatio za rujan cijelu naknadu kao da sam cijeli mjesec bila na strucnom osposobljavanju umjesto samo za tih 9 dana (prijevoz i naknada).Tada sam obavila telefonski razgovor s nekim sluzbenikom koji mi je rekao da oni ne mogu fizicki izdati uplatnicu za taj jedan dio mjeseca nego da ja izracunam broj dana i izvrsim povrat na njihov IBAN. Ja to nisam htjela bez izdanog naloga ili uplatnice. Nakon tog nitko nista nije trazio iako sam 2016.god bila kod njih u evidenciji kao nezaposlena osoba i primila sam kratko naknadu za nezaposlene prilikom cega mi nitko nista nije govorio za tu situaciju iz 2015.godine. Sada sam dobila dopis putem poste u kojem me obavjestavaju o tome i traze uplatu od 2500 kn zbog krivo isplacene naknade iz 2015.godine te me pozivaju na rok od 8 dana za uplatu na njihov IBAN (nema uplatnice vec samo dopis). Obzirom da sam na porodiljnom stvarno nisam u mogucnosti to platiti. Ima li tu neki rok zastare obzirom da je proslo skoro 4 godine od toga?
  2. U ugovoru stoji do povratka xx s rodiljnog dopusta! To bi onda znacilo isto ovo sto ste napisali ili nesto drugo? I jos imam jedno pitanje vezano za ovu situaciju. dali bi mogla napraviti slijedece: prekinuti roditeljski,uzeti GO na cca 15 dana,biti na godisnjem dok ne pocne godisnji odmor osobi koji ja mjenjam,i onda dan prije njezinog godisnjeg odmora aktivirala opet roditeljski koliko mi je ostalo iskoristiti? Jer kad toj osobi pocne GO meni prestaje ugovor o radu. Mogu li ja zakonski napraviti ovako kako sam napisala da dan-dva prije njezinog GO odem na tih mjesec dana roditeljskog koji mi je ostao? U tom slucaju skola mi mora dati suglasnost koju sam duzna odnijeti na HZZO da su suglasnosti da mogu nastaviti s roditeljskim a skola ce tada znati da meni istice ugovor!
  3. Hvala na odgovoru. U slucaju da idem na opciju isplate neiskoristenog godisnjeg odmora,jel ta naknada onda iznosi kao iznos moje place ili manje? Znaci ostalo mi je dosta godisnjeg,puni novi godisnji i skoro pa puni godisnji od prosle godine? I jos jedno pitanje: ta osoba koja uzima godisnji,uzet ce ga na mjesec dana i ponovno se vraca na porodiljni jer jos ima dosta neiskoristenog porodiljnog. Tada ce opet biti potrebna zamjena. Dali ja u tom slucaju imam neku zakonsku prednost za ponovno vracanje obzirom da sam prva zamjena ili sam izjednacena s ovom drugom zamjenom u smislu ponovnog zaposljavanja?
  4. Zaposlena sam u skoli na odredno vrijeme kao zamjena za porodiljni dopust. U meduvremenu sam i ja otisla na porodiljni dopust koji mi uskoro istice. Osoba koju mjenjam je zatrazila godisnji odmor prilikom cega ce prekinuti roditeljski dopust,koristiti mjesec dana GO i nakon tog se vratiti na preostali dio roditeljskog dopusta. Obzirom da i ja imam pravo na GO (i od prosle godine i od ove godine) zanima me smijem li koristiti GO u isto vrijeme kad i osoba koju mjenjam? Kako u skoli ne mozemo koristiti GO bilo kada,vec samo u vrijeme skolskih praznika,jedino mi preostaje koristiti ga bas u to vrijeme kada ce i ta osoba koristiti. Htjela sam ga iskoristiti jer mi roditeljski dopust istice pred pocetak skolske godine i ne cu se kasnije moci pozvati na GO jer ce trajati nastava te mi nece biti isti dozoljen koristiti. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija