Jump to content

Veronica Babić

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nakon smrti oca,ja i sestra smo dale izjavu da se odricemo nasljedstva.Nakon toga pozvani su nasljednici drugog reda,i proces je u toku,jos nije zavrsen.Paralelno ,cujem od poznanika,da se sudski takode vodi postupak na naknadno pronadenoj imovini,za utvrdivanje vlasnistva,na koje bismo sestra i ja po zavrsetku tog postupka ,imale manji udio.Ali me brine,sto i ostavinska jos traje i neizvjesno je kad ce rjesenje biti pravomocno.Da li zaista zavisi, (da li cemo ja i sestra imati uopce pravo na tu novopronadenu nekretninu),tj. pitanje je:da li mora rjesenje o nasljedivanju biti bas pravomocno iz trenutne ostavinske ,ili nije bitno za naknadno pronadenu imovinu da je rjesenje donijeto,a pojavila se ta novonadena imovina??
  2. Postovanje adminima i clanovima...molim Vas ,tko poznaje nasljedno pravo,nakon smrti oca,ja i sestra smo se odrekle izjavom ocevog nasljedstva,i onda je j NN objavljeno da se u narednih 6 mjeseci traze neki eventualno postojeci nasljednici.Nakon toga,pozvani su ocevi braca i sestre da se jave u ured biljeznika zbog nasljedstva.Moje pitanje je,zbog nastalih nekih okolnosti,da li ja i sestra mozemo izjavu izmjeniti i prihvatiti nasljedstvo,ipak,sada,ili je prekasno za to?Postupak nije okoncan i u procesu je
  3. Postovanje svima,molim Vas info(savjet), jucer sam dobila presudu zupanijskog suda ,jer sam ulozila zalbu na presudu opcinskog suda ,gdje je moj bivsi poslodavac trazio novcanu naknadu zbog uvrede casti ,jer sam ga prije 5 godina uvrijedila da je neposten i pokvaren ,jer me prevario i nije mi dao placu dogovorenu za moj rad u sezoni.U presudi jucer pise da se ponistava svaka njegova tuzba sa opcinskog suda,i da sam je POBJEDNIK...pise takoder da mi je duzan dati troskove sudenja oko 700 eura.u roku 15 dana.Zanima me ,kada on to mora uplatiti,tj sto ga moze usporiti u tome,njegova zalba vrhovnom sudu ili sto?Da li je ta presuda pravosnazna odmah pa mi mora uplatiti?Sto ako nakon 15 dana ne vidim uplatu,sto trebam ciniti da je dobijem od njega?
  4. Postovanje citaocima i adminima...moze li savjet ,molim Vas...imam namjeru dati darovni ugovor mojoj kcerki za nekoliko mojih nekretnina,ona je u braku,ali se plasim ,(nikad se ne zna),ako dode u buducnosti do razvoda tog braka,kako osigurati da te darovane nekretnine ne budu tema zajednicke diobe izmedu zeta i kceri ,jer je to moj dar samo njoj i ne zelim rizik ,ako bi doslo do razvoda,da zet polaze pravo na taj moj dar?
  5. Nadam se da ce mi netko dati odgovor...naime,u procesu sam gdje bivsi poslodavac me privatnom tuzbom tereti da mu isplatim nekoliko desetina tisuca kuna neimovinske stete zbog klevete na medijima ,uvreda casti ,itd.Proces je u toku,ali ...u slucaju da Sud presudi u njegovu korist,sto je vjerovatno,makar i mankjom sumom od one koju tuzitelj trazi...ima li smisla pokusati izbjeci to placanje? Nekretnine bih darovala sinu,porezni sam obveznik druge drzave,nemam kunski racun u Hrvatskoj...imam boravak u drugoj drzavi...da li je to izvedivo ili nije?
  6. daj nemojte me plasiti da bi moje nekretnine koje mi je majka poklonila ,mogle biti oduzete zbog njegovog duga???Otac je 20tak godina otplacivao stotinjak eura mjesecno,ovrha sa penzije svaki mjesec,ali mu je duznik bio fer i donosio na ruke svaki mjesec uredno tih 100 eura...pobrisem imena i ostalo i slikam aneks ugovora koji sam nasla od svega toga
  7. Imam Hr dokumente,prebivaliste u Osijeku ,ali vec godinu i pol radim i zivim u Irskoj Imam stan u Osijeku...kucu u Vukovaru,na sebi....ali otac je preminuo nedavno i cekamo ostavinsku u Hr,ja sam vec dala izjavu ovjerenu da se odricem bilo kakvog nasljedstva
  8. Molim Vas,tko ima savjet i iskustvo...pokojni otac bio je jamac u kreditu,i redovito mu se s penzije skidala ovrha,svaki mjesec za taj kredit.Savjetovana sam da se uskoro,na ostavinskoj raspravi odreknem bilo kakbvg nasljedstva,da ne bi banka mene teretila nadalje za preuzimanje odgovornosti za taj kredit,sto cu i prihvatit i odreci se.Medutim,zbog neupucenosti i neznanja,u dilemi sam...u BiH,otac ima 4 parcele njiva i suma...da li i ta imovina moze doci pod ovrhu od strane banke,PBZ,zbog smrti jamca,(moj otac je bio jamac)ili bih se usudila tamo ,ipak po pokretanju ostavinske rasprave,prihvatiti ipak tog nasljedstva,bez straha da bi se mene teretilo za otplatu duga koji je ostao u RH?
  9. Postovanje svima koji znaju dati savjet... Otac mi je preminuo.Prije 13 godina darovao mi je kucu,imam vlasnicki list 1/1,ali on je upisan da ima pravo uzivanja.Sad je umro.Zivio je vanbracno sa jednom zenom 15tak godina.Imam i sestru.Da li one imaju pravo sada,potrazivati nuzni dio te kuce ,iako je samo meni darovao to prije 13 godina?
  10. S postovanjem,moze li misljenje o mom problemu.Stigla mi je presuda opcinskog suda o naknadi stete osobi koja me tuzila zbog dusevne boli ,je sam po medijima pisala da je nepostena i zla ,jer mi nije isplatila dio place zaradene pri radu kod nje. Sud je presudio oko polovice iznosa da moram platiti toj osobi,od trazenih 60000 kn,sto me ne zadovoljava bas.Ulozio je moj odvjetnik zalbu ,ima li sanse ikako time smanjiti iznos,na to ciljam,ili se ne trebam nadati nicemu,tj. da je to samo dobivanje na vremenu?
  11. Postovani forumaši,ne znam da li sam dobro sortirala naslov,tj. da li sam pitanje svrstala u točnu "vrstu prava",kako god,moje pitanje je :za koji tjedan imam plan otici raditi i preseliti se u Irsku na duze vrijeme.Takoder,vec drugu godinu traje sudski proces u kojem sam ja tuzena osoba,(parnicni postupak,za nadomjestanje neimovinske stete za uvredu casti).Ocekuje se poziv za prvu raspravu.Ja sam nezaposlena i sila me tjera trbuhom za kruhom.Sto ce se desiti ako se poziv ne zaprimi,jer cu biti u IR,i da li ima mogucnosti da ja prije tog odlaska nekim sredstvima i putevima,usmenim,pismenim,svoju obranu iznesem mjerodavnim osobama.Ne osudujte me za moje neznanje o pravu.Zato sam tu da pitam.Prije odlaska,najvjerojatnije cu u MUPu odjaviti prebivaliste....znaci sto je za ocekivati i kako postupiti da ne izgubim previse (novca i zivaca),tj. kako bi netko,znalac u pravnim stvarima,postupio a da bude ispravno?
  12. Postovanje citateljima i adminima, naime,imam pitanje:prije 12 godina dobila sam od oca darovnim ugovorom kucu (nekretninu).Takoder sam mu istog tog dana dala punomoc za istu,da moze prodati,iznajmiti,i sl radnje .Ovih dana razmatram,ali i odlucujem ,posto je star i dementan,da mu opozovem tu punomoc.Po kojem sablonu trebam samostalno sastaviti tu punomoc,da bude pravno tocna i djelotvorna?
  13. Postovanje, ako bi mi netko mogao pojasniti sljedece: otac je meni,prije 15 godina darovao kucu.On zivi u vanbracnoj vezi oko 18 godina s jednom gospodom koja nije sudjelovala u gradnji te kuce,dosla je u njegov zivot kada je kuca bila odavno sagradena.U slucaju necega,ima li ona pravo nasljedivanja (nuznog djela )te kuce?
  14. Molim nekoga od admina i suradnika,odgovor na moje pitanje : moj članak o doživljenoj nepravdi u sezoni kod jednog poslodavca, uz upit da li se može objaviti,(odobrila sam),objavio je jedan medijski portal.Poslodavac bivši iz te priče sada tužbom traži naknadu neimovinske štete od mene,50 tisuća kuna jer mu je narušena egzistencija i narušen dobar glas tim člankom.Zanima me zapravo, mogu li računati i braniti se time da nije to moja objava,nisam je ja fizički objavila, nego novinar iz te medijske kuće!?Tko je u prekršaju,taj portal koji je objavio moj članak, ili ja,koja sam dala dozvolu za objavu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija