Jump to content

Veronica Babić

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Veronica Babić objavio

  1. Nakon smrti oca,ja i sestra smo dale izjavu da se odricemo nasljedstva.Nakon toga pozvani su nasljednici drugog reda,i proces je u toku,jos nije zavrsen.Paralelno ,cujem od poznanika,da se sudski takode vodi postupak na naknadno pronadenoj imovini,za utvrdivanje vlasnistva,na koje bismo sestra i ja po zavrsetku tog postupka ,imale manji udio.Ali me brine,sto i ostavinska jos traje i neizvjesno je kad ce rjesenje biti pravomocno.Da li zaista zavisi, (da li cemo ja i sestra imati uopce pravo na tu novopronadenu nekretninu),tj. pitanje je:da li mora rjesenje o nasljedivanju biti bas pravomocno iz trenutne ostavinske ,ili nije bitno za naknadno pronadenu imovinu da je rjesenje donijeto,a pojavila se ta novonadena imovina??
  2. Postovanje adminima i clanovima...molim Vas ,tko poznaje nasljedno pravo,nakon smrti oca,ja i sestra smo se odrekle izjavom ocevog nasljedstva,i onda je j NN objavljeno da se u narednih 6 mjeseci traze neki eventualno postojeci nasljednici.Nakon toga,pozvani su ocevi braca i sestre da se jave u ured biljeznika zbog nasljedstva.Moje pitanje je,zbog nastalih nekih okolnosti,da li ja i sestra mozemo izjavu izmjeniti i prihvatiti nasljedstvo,ipak,sada,ili je prekasno za to?Postupak nije okoncan i u procesu je
  3. Postovanje svima,molim Vas info(savjet), jucer sam dobila presudu zupanijskog suda ,jer sam ulozila zalbu na presudu opcinskog suda ,gdje je moj bivsi poslodavac trazio novcanu naknadu zbog uvrede casti ,jer sam ga prije 5 godina uvrijedila da je neposten i pokvaren ,jer me prevario i nije mi dao placu dogovorenu za moj rad u sezoni.U presudi jucer pise da se ponistava svaka njegova tuzba sa opcinskog suda,i da sam je POBJEDNIK...pise takoder da mi je duzan dati troskove sudenja oko 700 eura.u roku 15 dana.Zanima me ,kada on to mora uplatiti,tj sto ga moze usporiti u tome,njegova zalba vrhovnom sudu ili sto?Da li je ta presuda pravosnazna odmah pa mi mora uplatiti?Sto ako nakon 15 dana ne vidim uplatu,sto trebam ciniti da je dobijem od njega?
  4. Postovanje citaocima i adminima...moze li savjet ,molim Vas...imam namjeru dati darovni ugovor mojoj kcerki za nekoliko mojih nekretnina,ona je u braku,ali se plasim ,(nikad se ne zna),ako dode u buducnosti do razvoda tog braka,kako osigurati da te darovane nekretnine ne budu tema zajednicke diobe izmedu zeta i kceri ,jer je to moj dar samo njoj i ne zelim rizik ,ako bi doslo do razvoda,da zet polaze pravo na taj moj dar?
  5. Nadam se da ce mi netko dati odgovor...naime,u procesu sam gdje bivsi poslodavac me privatnom tuzbom tereti da mu isplatim nekoliko desetina tisuca kuna neimovinske stete zbog klevete na medijima ,uvreda casti ,itd.Proces je u toku,ali ...u slucaju da Sud presudi u njegovu korist,sto je vjerovatno,makar i mankjom sumom od one koju tuzitelj trazi...ima li smisla pokusati izbjeci to placanje? Nekretnine bih darovala sinu,porezni sam obveznik druge drzave,nemam kunski racun u Hrvatskoj...imam boravak u drugoj drzavi...da li je to izvedivo ili nije?
  6. daj nemojte me plasiti da bi moje nekretnine koje mi je majka poklonila ,mogle biti oduzete zbog njegovog duga???Otac je 20tak godina otplacivao stotinjak eura mjesecno,ovrha sa penzije svaki mjesec,ali mu je duznik bio fer i donosio na ruke svaki mjesec uredno tih 100 eura...pobrisem imena i ostalo i slikam aneks ugovora koji sam nasla od svega toga
  7. Imam Hr dokumente,prebivaliste u Osijeku ,ali vec godinu i pol radim i zivim u Irskoj Imam stan u Osijeku...kucu u Vukovaru,na sebi....ali otac je preminuo nedavno i cekamo ostavinsku u Hr,ja sam vec dala izjavu ovjerenu da se odricem bilo kakvog nasljedstva
  8. Molim Vas,tko ima savjet i iskustvo...pokojni otac bio je jamac u kreditu,i redovito mu se s penzije skidala ovrha,svaki mjesec za taj kredit.Savjetovana sam da se uskoro,na ostavinskoj raspravi odreknem bilo kakbvg nasljedstva,da ne bi banka mene teretila nadalje za preuzimanje odgovornosti za taj kredit,sto cu i prihvatit i odreci se.Medutim,zbog neupucenosti i neznanja,u dilemi sam...u BiH,otac ima 4 parcele njiva i suma...da li i ta imovina moze doci pod ovrhu od strane banke,PBZ,zbog smrti jamca,(moj otac je bio jamac)ili bih se usudila tamo ,ipak po pokretanju ostavinske rasprave,prihvatiti ipak tog nasljedstva,bez straha da bi se mene teretilo za otplatu duga koji je ostao u RH?
  9. Postovanje svima koji znaju dati savjet... Otac mi je preminuo.Prije 13 godina darovao mi je kucu,imam vlasnicki list 1/1,ali on je upisan da ima pravo uzivanja.Sad je umro.Zivio je vanbracno sa jednom zenom 15tak godina.Imam i sestru.Da li one imaju pravo sada,potrazivati nuzni dio te kuce ,iako je samo meni darovao to prije 13 godina?
  10. S postovanjem,moze li misljenje o mom problemu.Stigla mi je presuda opcinskog suda o naknadi stete osobi koja me tuzila zbog dusevne boli ,je sam po medijima pisala da je nepostena i zla ,jer mi nije isplatila dio place zaradene pri radu kod nje. Sud je presudio oko polovice iznosa da moram platiti toj osobi,od trazenih 60000 kn,sto me ne zadovoljava bas.Ulozio je moj odvjetnik zalbu ,ima li sanse ikako time smanjiti iznos,na to ciljam,ili se ne trebam nadati nicemu,tj. da je to samo dobivanje na vremenu?
  11. Postovani forumaši,ne znam da li sam dobro sortirala naslov,tj. da li sam pitanje svrstala u točnu "vrstu prava",kako god,moje pitanje je :za koji tjedan imam plan otici raditi i preseliti se u Irsku na duze vrijeme.Takoder,vec drugu godinu traje sudski proces u kojem sam ja tuzena osoba,(parnicni postupak,za nadomjestanje neimovinske stete za uvredu casti).Ocekuje se poziv za prvu raspravu.Ja sam nezaposlena i sila me tjera trbuhom za kruhom.Sto ce se desiti ako se poziv ne zaprimi,jer cu biti u IR,i da li ima mogucnosti da ja prije tog odlaska nekim sredstvima i putevima,usmenim,pismenim,svoju obranu iznesem mjerodavnim osobama.Ne osudujte me za moje neznanje o pravu.Zato sam tu da pitam.Prije odlaska,najvjerojatnije cu u MUPu odjaviti prebivaliste....znaci sto je za ocekivati i kako postupiti da ne izgubim previse (novca i zivaca),tj. kako bi netko,znalac u pravnim stvarima,postupio a da bude ispravno?
  12. Postovanje citateljima i adminima, naime,imam pitanje:prije 12 godina dobila sam od oca darovnim ugovorom kucu (nekretninu).Takoder sam mu istog tog dana dala punomoc za istu,da moze prodati,iznajmiti,i sl radnje .Ovih dana razmatram,ali i odlucujem ,posto je star i dementan,da mu opozovem tu punomoc.Po kojem sablonu trebam samostalno sastaviti tu punomoc,da bude pravno tocna i djelotvorna?
  13. Postovanje, ako bi mi netko mogao pojasniti sljedece: otac je meni,prije 15 godina darovao kucu.On zivi u vanbracnoj vezi oko 18 godina s jednom gospodom koja nije sudjelovala u gradnji te kuce,dosla je u njegov zivot kada je kuca bila odavno sagradena.U slucaju necega,ima li ona pravo nasljedivanja (nuznog djela )te kuce?
  14. Molim nekoga od admina i suradnika,odgovor na moje pitanje : moj članak o doživljenoj nepravdi u sezoni kod jednog poslodavca, uz upit da li se može objaviti,(odobrila sam),objavio je jedan medijski portal.Poslodavac bivši iz te priče sada tužbom traži naknadu neimovinske štete od mene,50 tisuća kuna jer mu je narušena egzistencija i narušen dobar glas tim člankom.Zanima me zapravo, mogu li računati i braniti se time da nije to moja objava,nisam je ja fizički objavila, nego novinar iz te medijske kuće!?Tko je u prekršaju,taj portal koji je objavio moj članak, ili ja,koja sam dala dozvolu za objavu?
  15. Istekao mi je Ugovor,31.10.2019,produžavan je na mjesec dana svaki puta u ovih 13 mjeseci
  16. Poštovani svi,molim Vas stručni savjet u mome slučaju: naime,uskoro predajem tužbu protiv poslodavca zbog nezakonitog otkaza ugovora o radu.Zahtjevam u tome,da mi se dadne Ugovor o radu na neodređeno,budući da mi se 13 mjeseci, svakog mjeseca produžavao Ugovor o radu na određeno vrijeme,a bez opravdanog razloga za istim, i gdje se uvjek navodi da je razlog produženje ugovora :"usvajanje nove tehnologije i stručno osposobljavanje za rad",što zakonski nije dovoljan i opravdan razlog za svakomjesečno produžavanje Ugovora svih ovih 13 mjeseci,i zakonski sam nakon prvog takvog produženja Ugovora,zapravo zakonski na neodređenom Ugovoru.Otkaz sam usmeno dobila ovih dana ,nije mi produžen Ugovor.Poslala sam poslodavcu Zahtjev za zaštitu prava radnika,čekam 15 dana možebitni odgovor.Slutim da ga neće biti i neminovna je predaja tužbe Sudu.Zanima me,da li za vrijeme procesa koji će trajati mjesecima i godinama možda, imam pravo i smijem li se igdje zaposliti, jer neću živjeti od zraka svo to vrijeme čekanja na rješenje Suda .Neka mi netko kaže da znam, hoće li se moj život svesti na vegetiranje i čekanje pravde, jer znamo da su vremenska trajanja sudskih procesa duga.Da li ću pogrešku napraviti ako se igdje zaposlim da bi preživila ,dok čekam pravdu?
  17. Pomozite da savjetom,molim stručne ljude,naime u petak,25tog iščašeno mi je koljeno,zbog okolnosti povrede,imala sam operaciju prije neku godinu na istom,i živim na četvrtom katu,automobil mi nije dostupan ovih dana,živim sama i nemam po kome poslati poslodavcu potvrdu o nesposobnosti za rad s očekivanim danima bolovanja,bol je i ukočenost popustila,i sutra namjeravam nekako otići do firme i predati im tu potvrdu.Sutra je 30ti,znači peti dan.Čitam da je rok tri dana.,Obavjestila sam telefonski odmah voditelja smjene,u petak o mom izostanku i svaki dan također,jer nisam znala kako će se povreda i oporavak odvijati.Moguće je da mi zbog toga,plašim se,bude uručen otkaz izvanredni .Negdje sam pročitala da "je rok od prestanka razloga tri dana...."nisam shvatila što to znači,da li to znači da i nakon tri dana od povrede,kada budem u stanju otići do firme ,nisam ipak zakasnila?!
  18. Poštovanje svim čitateljima Legalisa, molim za stručan savjet glede moga problema:otac mi je prije 13 godina darovao kuću,i on je zabilježen u tome ugovoru kao doživotni uživalac.Znači vlasnički list iste kuće glasi na moje ime i ima klauzulu po kojoj moj otac ima uživanje.Budući da imam sestru,kojoj to nije pravo,odlučila bih se na korak da ja njoj darujem polovinu te kuće,da joj ugodim i da ne bude zategnutosti u našim odnosima.Da li je moguće i zakonski ispravno dati joj darovni ugovor na 1/2 kuće,iako otac ima uživanje na istu,i da li on zadržava svoje pravo uživanja?Ili nije zakonski dati nekome darovni ugovor na nektetninu ,koju sam ja darovnim ugovorom prije 13 godina dobila?Hvala na možebitnom odgovoru.,
  19. Poštovanje,bivši poslodavac me privatno tužio zbog uvrede časti i klevete,na prvom ročištu smo postigli nagodbu (dogovor) da će povući tužbu ukoliko se ispričam,pobrišem negativne komentare o njemu na internetu (na faceboku,portalu Radnička fronta i forumu.hr)što sam i učinila bez odlaganja drugi dan nakon rasprave,.Međutim na još nekim portalima i stranicama interneta postoje moji zapisi i dojmovi o svemu ondje kod njega proživljenog,gdje nema niti trunke uvrede ili ičega,jednostavno opisivanje nekorektnih uvjeta u sezoni koju sam tamo radila(uvrede sam pobrisala kao što rekoh ,odavno).On je uložio žalbu na rješenje navodeći : -da i dalje činim i pišem komentare o njemu,sto je neistina(jer ne postoje više datumom svježi zapisi), -da je moja isprika neiskrena(?!) -pominje slabo poslovanje objekta u turizmu zbog mojih zapisa na netu,i pominje naknadu štete zbog toga njemu -na portalima facebook,Radnička fronta i forum.hr tvrdi da postoje i dalje zapisi o njemu,sto je laž,jer sam ih pobrisala(imam prepisku kontakta sa uredništvom i administratorima stranica sa molbom za brisanje zapida mojih. Također bih Vas pitala: da li je dopusteno pisanje svojih dojmova,iskustava i sličnog na internetu u vezi putovanja,zaposlenja,ljubavi,jer po ovome svemu sto prolazim,ispada da nemam slobodu mišljenja i govora (uvreda nema više niti sličnog),smatram da imam pravo pisati o svom mobingu ondje,neisplaćenoj plaći,16satnomradnom vremenu...bivšeg poslodavca očito boli izašla istinana svijetlo dana pa je ljut i srdit,da je bio kotektan i pošten nikad ne bi ništa o njegovoj konobi bilo zabilježeno!
  20. Nedavno sam se vratila iz sezone pa bih svoje iskustvo rado podijelila sa vama… Iskustvo vezano za to mjesto su mi vrlo bolna i negativna. Želim da oni koji budu ovaj moj skromni post pročitali budu upoznati sa uvjetima i atmosferom tamo jer kamo sreće da sam ja naišla na ovakav post prije mog odlaska tamo u travnju na sezonski rad. Prošle godine radila sam četiri mjeseca u konobi xxx , bilo je to za vrijeme sezone- od travnja do kolovoza. Vlasnici te konobe su xxxxxxxxxxxx Tamo sam radila kao pizzajolka. Radno vrijeme mi je trajalo svakim danom od deset ujutro do jedan poslije ponoći, znači svakodnevno 15 sati rada bez slobodnog dana ili sekunde pauze, kada bi gazda naišao moralo se stajati ili bilo što raditi ne dao Bog da vas vidi da ste sjeli i minut. Nosih drva za krušnu peć više puta dnevno na popriličnoj udaljenosti a rečeno mi je da su u “blizini”. Četiri krvava mjeseca radih tamo nadajući se da ću na kraju dobiti svoju jadnu plaćicu koja je bila dogovorena, ali ništa od te moje sreće. USKRAĆENA SAM I PREVARENA ZA SVOJ RAD ondje… Ostala sam uskraćena veliki dio novca. Moja je greška što sam ostala do kraja nadajući se pravednosti i čovječnosti a zapravo sam shvatila da ondje prevladavaju nezdravi međuljudski odnosi, nekorektnost i iskorištavanje fizičke snage radnika. Podnijela sam prijavu inspektoratu i to mi je donekle utjeha. Sobe u kojima smo bili smješteni bile su uz samu kuhinju i bez prozora, minijaturne i tamne bez svijetlosti, samo šperpločom odjeljene tako da ako biste sat-dva ujutro prije posla mogli spavati nije to bilo moguće jer kao da ste pored sudopera i šporeta… Svi glasovi i buka muzike i lonaca i osoblja je uz vas… Užasno, znači predah od svega tamo niste mogli doživjeti jer ste 24 sata doslovno živjeli ondje i moja odjeća tih mjeseci se sastojala od uniforme za rad i pidžame… Civilne odjeće nisam imala prilike nositi. Od petnaest radnika koliko je ondje prošlo od početka sezone otišlo je (pobjeglo) njih deset, kamo sreće da sam i ja otišla u početku. U vrijeme radnog vremena pojedini radnici morali su odlaziti u maslinik na košenje i pljijevenje korova, farbanje stolarije u nečijoj vikendici i druge teške poslove koje ne spadaju u obim posla za koji su jadni došli raditi. Trebala sam to prepoznati odmah jer prvo što nam je gurnuto da potpišemo su bjanko papiri bez ikakvog teksta da bi se, pretpostavljam, sebe ogradilo i zaštitilo i po potrebi “nadopunilo” odredbama obaveze i dužnosti radnika ili da se “drže u šaci”. Prvo smo potpisali Sporazumni otkaz (a ugovor o radu jos niti dobili nismo!!!???? Koji paradoks!). Zatim suglasnost da pristajemo na praćenje i nadzor kamerama (po cijelom lokalu je devet kamera koje prate “zločeste radnike”), zatim bjanko papir na kojemu su prazna polja za cifre u kunama… Pretpostavljam također da bi to mogao biti list po potrebi kao dokaz isplate dijela plaće. Znalo se često zaprijetiti nama radnicima da ako itko ode usred sezone, da nema tog odvjetnika koji će nam namiriti ijednu kunu zarađenu, što smatram ucjenom i prijetnjom… I sama iz tog razloga nisam odlazila jer tjedni su prolazili i mislila sam da ako odem zaista mi se neće dati moje zarađeno… Svaki mjesec nisam dobivala dogovorenu plaću nego jedan dio s obećanjem da ću dobiti cijeli iznos na kraju kada pođem kući!!!! Naravno, prevarena sam… Kao i deset drugih koji su tog ljeta pobjegli odande. Samo se tješim da će netko viši od mene i nas naplatiti svaku moju kap znoja i muku ovog vrelog ljeta koje sam po petnaest sati provodila uz krušnu peć, ložeći i kao magarac tegleći drva na ovako već vrelom i sušnom ljetu. Način obraćanja ondje je dernjava, drske riječi, ujutro kada se dođe na radno mjesto nikad ne pozdravi i ne poželi radniku dobro jutro… Svakodnevno se radnicima govorilo i vrijeđalo da su psihički bolesnici i slične uvrede… psovke i bogaranja i unošenje dernjavom u lice bile su za mene stresne situacije… smršala sam dvadesetak kg to ljeto. Davan nam je samo jedan šturi obrok na dan a obećanja su bila sasvim drugačija dok nismo došli tamo raditi. Iz svega sam naučila dobru pouku: čim ubuduće naslutim ili primjetim drskost u pokušaju bilo kakvih mutnih radnji, pokušaju iskorištavanja, odmah ću reagirati i odustati od sličnih “PARAZITA”. xxxxxxxxxxxxx su vlasnici konobe, tu su još tri gospođe koje su ondje zaposlene već nekoliko sezona i sada zapravo spoznah i radi čega. Dvije su jadnice “fosili” od oko 70tak godina stare koje nitko drugi ne bi zaposlio (jedna od njih je gazdina rođakinja iz BiH, također bih pomenula da veći broj radnika tamo upravo je doveden iz BiH i Srbije, jer su povoljnija radna snaga i za upola manju svotu rade, ili odlaze ako se gazdi ne dopadnu pa im navodno ne uspije ishodovati radne dozvole, pa se jadnici nakon uloženih oko 1000 maraka bosanskih za put, sanitarnu knjižicu i ostale pripreme pred rad uzalud moraju vratiti nazad u svoje države… Ali radili su par tjedana i dobra su potrošna roba za gazdu… Cijelo ljeto kamara takvih se izmjenjala). Jedina istina je sljedeća: oštetećena sam odviše i novčano i emocionalano, omalovažena sam i kao čovjek i kao radnik ondje ….ali prošlo je. I samo želim budućim naraštajima ovaj zapis na uvid ostaviti da budu na oprezu. Ako sam ja bila loš radnik i osoba, kako to da sam 4 i pol mjeseca mogla opstati ondje? Onog dana kada sam odlazila odande… željno sam čekala autobus koji je imao stajalište ispred samog restorana u kome sam radila… U svome životu tako čeznutljivo nisam u duši vrištala i vapila za bijegom odande, bijeg je bio olakšanje i spokoj za mene… Imah osjećaj cijelo vrijeme da sam tamo bila zarobljena kao u nekoj sekti iz koje nema mogućnosti odlaska ili odupiranja ili pobune. Sada kada je to iza mene i kada sam u svome gradu uz ljude i familiju koji me vole i cijene sa jezom se sjećam mnogih postupaka i dešavanja ondje i sretna sam da sam izvukla pouku: ja sam ostala čovjek i čista lica i obraza mogu dalje koračati gordo putevima koji će me nositi dalje i biti opreznija prema uljezima koji moje ruke i kičmu požele satrti… Kako god, cijenjeno čitateljstvo, neka vam ovo sve bude pouka da se inspekcija zove dok ste još u radnom odnosu kod izrabljivača (poput ovoga iz moje priče), tako da vas mogu zateći u pravom svijetlu, prostoru i (radnom) vremenu. Jbg, dogovorih se sa “izrabljivačem” na pregovorima prije sezone za plaćicu: minimalac na račun i ostatak na ruke… Tako da činjenično stanje je ono koje je navedeno u ugovoru o radu: zbilja mi je isplatio ono što je i morao po tom ugovoru. I ne 14 sati… Mnogi su ondje robijali i više sati dnevno… čistačica xxxxxxx npr imala je dnevno po 18tak sati… U dva ujutro je lijegala da bi se u 6 ujutro već ustajala i počinjala novi dan robijanja, često je teturala od neispavanosti i iznemoglosti za obećanu plaćicu od 5000 kuna koja joj je obećana. Kakav monstrum moraš biti i takav rad obezvrijediti… Na najskupljem otoku na Jadranu mizerno i bijedno udijelila se milostinja onima koji su sezonu odradili bez pogovora i sa mukom, jednim jadnim obrokom od 5 komada srdelica i krompir salatom za čitav dan rada… Ni tu se nije udostojilo čovjeku barem pokazati poštovanje! Sramota! Krasno je da ovakva mjesta na netu postoje i da drugi nauče iz tuđih grešaka da svoj rad i sebe više cijene i ne podaju se robovlasniku poput ovoga iz ove priče… I sama sam odgovorna jer nisam otišla u početku: ne čekajte bolje sutra ili ne nadajte se u savjest nečiju ako u startu vidite sumnjive, nepoštene i pokvarene radnje, riječi ili postupke u svemu prema vama, niste došli nikoga oštetiti, došli ste pošteno zaraditi svoju paćeničku kunu bez svojih familija daleko od svojih domova i ne dajte za pravo nekome poput gore navedenog da vam lomi kičmu za jeftine novce. Moram svoj zaključak dati: u ovoljetnoj sezoni ja sam loše prošla, za razliku od xxxxxxx koji je za sitne pare imao više od dobrog radnika za dogovoreni posao (priprema i plasiranje pizza gostima). Cijela ova priča ima jedan i jedini naslov i završetak: NISAM DOBILA SVOJE KRVAVO ZARAĐENE I ZASLUŽENE NOVCE, i sve ostalo (sobičak sa žoharima,jedan šturi obrok dnevno, 14satno svakodnevno radno vrijeme bez pauza) nije više bitno. Moram pomenuti da smo svi, koji bi otišli prije završetka sezone odande, bili proglašeni nesposobnima, nekvalificiranima, neurednima, psihičkim bolesnicima, lopovima i slični pogrdnim imenima. Imah priliku to čuti jer sam ispratila brojne radnike koji su zaista bili pošteni i drage osobe. Za primjer je tu, čovjek koji je radio na roštilju, po 12tak sati dnevno bez pogovora i lojalno, unatoč tome bio je osumnjičen i nakačeno mu je da je krao ćevape, bifteke, piletinu i losos. Jadno i bijedno… dvoličnosti na pretek! FacebookTwitterEmailWhatsApp
  21. Poštovanje,bivši poslodavac me privatno tužio zbog uvrede časti i klevete,na prvom ročištu smo postigli nagodbu (dogovor) da će povući tužbu ukoliko se ispričam,pobrišem negativne komentare o njemu na internetu ,što sam i učinila bez odlaganja drugi dan nakon rasprave,.Međutim na još nekim portalima i stranicama interneta postoje moji zapisi i dojmovi o svemu ondje kod njega proživljenog,gdje nema niti trunke uvrede ili ičega,jednostavno opisivanje nekorektnih uvjeta u sezoni koju sam tamo radila(uvrede sam pobrisala kao što rekoh ,odavno).On je uložio žalbu na rješenje navodeći : -da i dalje činim i pišem komentare o njemu,sto je neistina(jer ne postoje više datumom svježi zapisi), -da je moja isprika neiskrena(?!) -pominje slabo poslovanje objekta u turizmu zbog mojih zapisa na netu,i pominje naknadu štete zbog toga njemu -na nekoliko medijskih portala tvrdi da postoje i dalje zapisi o njemu,sto je laž,jer sam ih pobrisala(imam prepisku kontakta sa uredništvom i administratorima stranica sa molbom za brisanje zapida mojih. Također bih Vas pitala: da li je dopusteno pisanje svojih dojmova,iskustava i sličnog na internetu u vezi putovanja,zaposlenja,ljubavi,jer po ovome svemu sto prolazim,ispada da nemam slobodu mišljenja i govora (uvreda nema više niti sličnog),smatram da imam pravo pisati o svom mobingu ondje,neisplaćenoj plaći,16satnomradnom vremenu...bivšeg poslodavca očito boli izašla istinana svijetlo dana pa je ljut i srdit,da je bio kotektan i pošten nikad ne bi ništa o njegovoj konobi bilo zabilježeno! Negdje sam pročitala o Odgovoru na žalbu,sto je to,i da li se to mođe odnositi na mene da pošaljem sudu taj odgovor na žalbu?Hvala na strpljenju
  22. hvala,pokusat ću opet postaviti upis bez osobnih podataka
  23. Poštovanje,bivši poslodavac me privatno tužio zbog uvrede časti i klevete,na prvom ročištu smo postigli nagodbu (dogovor) da će povući tužbu ukoliko se ispričam,pobrišem negativne komentare o njemu na internetu (na faceboku,portalu Radnička fronta i forumu.hr)što sam i učinila bez odlaganja drugi dan nakon rasprave,.Međutim na još nekim portalima i stranicama interneta postoje moji zapisi i dojmovi o svemu ondje kod njega proživljenog,gdje nema niti trunke uvrede ili ičega,jednostavno opisivanje nekorektnih uvjeta u sezoni koju sam tamo radila(uvrede sam pobrisala kao što rekoh ,odavno).On je uložio žalbu na rješenje navodeći : -da i dalje činim i pišem komentare o njemu,sto je neistina(jer ne postoje više datumom svježi zapisi), -da je moja isprika neiskrena(?!) -pominje slabo poslovanje objekta u turizmu zbog mojih zapisa na netu,i pominje naknadu štete zbog toga njemu -na portalima facebook,Radnička fronta i forum.hr tvrdi da postoje i dalje zapisi o njemu,sto je laž,jer sam ih pobrisala(imam prepisku kontakta sa uredništvom i administratorima stranica sa molbom za brisanje zapida mojih. Također bih Vas pitala: da li je dopusteno pisanje svojih dojmova,iskustava i sličnog na internetu u vezi putovanja,zaposlenja,ljubavi,jer po ovome svemu sto prolazim,ispada da nemam slobodu mišljenja i govora (uvreda nema više niti sličnog),smatram da imam pravo pisati o svom mobingu ondje,neisplaćenoj plaći,16satnomradnom vremenu...bivšeg poslodavca očito boli izašla istinana svijetlo dana pa je ljut i srdit,da je bio kotektan i pošten nikad ne bi ništa o njegovoj konobi bilo zabilježeno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija