Jump to content

Nikolajbv

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ma ja se u biti slažem sa Vama teško je zdravorazumskireći nisam dužan a nedavno si molio odgodu. Ali mi pravnici isto tako moramo biti formalisti ponekad. Znamo svi koliko puta je nešto logično ali u pravu to ne bude tako. Ja svoju slamku spasa tražim u formaliziranju i usmjerenju da zastarni rok nije prekinut i revizijska odluka kaže na nedvojben način, a ovdje dvojba možda ipak može postojati jer ja zapravo kažem nemam novaca uzdržavam sestre i molim odgodu, a zapravo moleći odgodu bila sam u zabludi htijući zapravo da mi se dug otpiše. Šta velite?
  2. ma znam, sto pravnika sto tumačenja. Po meni je nedvojben i nedvosmislen način: ja x priznajem ili činim nespornim dug prema y. jel mogu ja sad isticat mane volje da se prizna dug?
  3. Molim za malo promišljanja na gornju temu. Poznato je da priznanje duga prekida tijek zastare. Međutim, zanima me da li se pisana zamolba za odgodu povrata studentskog kredita zbog nemogućnosti plaćanja može smatrati priznanjem duga? Osobito ako se ima na umu sudska praksa iz Rev-1778/80 od 17. ožujka 1981.: „priznanje mora biti takvo da se njime na nedvojbeni način očituje dužnikova volja da dug zaista priznaje." Hvala svima unaprijed.
  4. Ima li netko kakvu informaciju(makar i glasinu)o mogućim presudama na roku u 12. mjesecu? Što bi mogli očekivati iz kaznenog a što iz građanskog dijela?
  5. budući da ne znam uredit prethodni post, evo i adresa perkovicnikola@gmail.com
  6. pridružujem se zamlobi za istu skriptu GPP-a. Hvala puno
  7. Je li netko već prijavio polaganje za 10. mjesec? Jer jednom kolegi su rekli da prijavu pošalje do kraja 7. mjeseca i onda ne mora razmišljati je li pravovremena. Meni to glupo radije bih čekao pravilnik pa da vidim šta tamo piše. Ovo me muči: čl.22 st.4. Zakona o vježbenicima - Vrijeme pristupa kandidata na pisani dio ispita određuje se između 60-og i 90-og dana od dana podnošenja prijave za polaganje pravosudnog ispita.
  8. nadam se da su pripremili i nove izvore, osobito za pravo EU.
  9. komentar kolege/ice corpusdelicti je čak i malo uvredljiv.Sve je chiara već rekla, a ja bih dodao,kandidat će ostat u tom tijelu ako ostvari 70 bodova dok se ne pokaže "potreba" da netko drugi i draži dođe na to mjesto. Skoro kao da je komentar napisao netko iz ministarstva da se opravda za prouzročeni kaos. No forum nije da potpirujemo suprotna mišljenja, pa ćemo stati na ovome. Lucky, kako ti se s obzirom na ton i sadržaj razgovora činilo u kom smjeru bi se moglo rasplesti u zadnjem tjednu? Primjena starog?
  10. ja sam za sve opcije!ne znam samo koji od ovih prijedloga ima najviše šanse za uspjeh. ovaj preko određenog zastupnika u saboru ili oporbe koja bi možda grizla vladajuće. Ali zajedno moramo probati. Pa oni će na zadnjoj sjednici Sabora glasat o rebalansu a ne nekim vježbenicima. Nažalost.
  11. ovaj link za skriptu GP ne radi pa molim nekoga tko ima strpljenja da mi ju pošalje na perkovicnikola@gmail.com. Hvala!
  12. ja sam javnobilježnički vježbenik i imam isti problem kao i micika. niti sam ne znam što bih. i ja sam planirao ići u 9. mj. no sada sve pada u vodu. Na godišnjem sam od ponedjeljka pa do kraja mjeseca. za to vrijeme ne idem nigdje nego učim. i sa šefom sam dogovorio cijeli osmi slobodno za učenje i 15-20 dana 9. mjeseca do ispita. Sada se sve mijenja. pitanje je kako će on reagirati kad se vrati s godišnjeg i sve ovo čuje. vjerojatno ću morati raditi osmi a 9. onda tražit slobodno. A da sve bude još napetije ženim se 16.10. tako da ću pravosudni polagati oko svatova. i naravno sve organizirati i učiti. krasna država! pravna i u svakom drugom smislu!
  13. Pa iz ove odredbe koju si kopirala, po meni proizlazi baš omo kao što sam napisao u zadnjem postu."koji su stekli", znači imaju uvjete, a polažu prem odredbama novog zakona. Pa ne mogu sad "oduzeti" uvjete i stečena prava tj. pravo izlaska na ispit. A shvatio sam da je tebi bitno da imaš barem uvjete. A čeka se "fantomski" pravilnik koji će navodno sve riješiti i precizirati.
  14. pa ako si imala uvjete, imaš ih i sada. ako si počela raditi prije stupanja na snagu "novog" zakona, onda stječeš uvjete po starom zakonu, ali ako na ispit izlaziš poslije 01. 09. polažeš prema odredbama novog zakona. Znači samo polažeš prema novom programu, ne skraćenom. Tako je i samnom. uvjete tj. 18 mje3seci imao sam 13.06.2009. Tako ja to tumačim.
  15. Nije da je izravan odgovor na pitanje ali sam čitao u Glasu Slavonije da je HOK pokrenuo postupak za ocjenu ustavnosti nekih zakona, a između njih i ovog nazovi zakona - Zakona o pravosudnim vježbenicima i polaganju pravosudnih ispita. Naravno da i mene muči isto pitanje kao i sve. Uvjete sam stekao 12.06.2009. a na ispit bi u 9 mj. Po kojem zakonu prijavljujem tj.koliko prije moram prijaviti 45? ili 60-90? dana ranije? Prema tome bih trebao usmjeriti i svoje učenje i tražiti od šefa i slobodne dane? zbrka neviđena. http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=110459
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija