Jump to content

mirela84

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mirela84 objavio

  1. 2.nasljedna,osihička 3.suvlasništvo 4.5 5.već sporazumo razvedeni 6.temeljem Plana o zajedničkoj skrbi, gdje je navedeno da s obzirom na moje psihičko stanje, djeca žive kod oca.
  2. Poštovanje svima. Prvo, da ukratko pojasnim situaciju zajedničkog skrbništva. -zbog moje teže bolesti,lod bivšeg supruga djeva stanuju a ja imam pravo na viđanje, pozive i plaćanje alimentacije. Imamo i nadzor obitelji. -suprug gotovo da ne komentira u vezi djece, uboh razboda se "sveti" preko djece -starija kći (13) želi ostat živjet s ocem. On želi pokrenuti samostalno skrbništvo, a ja želim biti prvi skrbnik barem mlađem djetetu Pitanja/ -na osnovu čega može tražiti samostalnu skrb? -da li se u tom slučaju gleda što je najpoboljnije za djete(ja imam bolju plaću, prelazim u zajedničku kuću, bolest je pod lontrolom. -kad sam pitala na Centru da želim da djeca žive sa mnom, rečeno je da samo ispunjavam Zahtjev za promjenom adrese stanovanja djece. Što onda ide nakon toga? Mislim da bi bilo dobro da angažiram odvjetnika..
  3. Znači,mogu recimo predati za izradu certifikata dok čekam da kupac rješava svoju stranu papirologije (kredit u banci). Ja sam već poslala upit za izradu certifikata i dobila ponudu . Skupila bih onda dokumentaciju sto prije da na vrijeme imam izdan certifikat. Koliko se okvirno čeka izrada?
  4. Hvala puno na ovim korisnim savjetima. Gdje se pribavlja energetski certifikat? Naš predstavnik tvrdi da nije nužno zato me zbunjuje . Znači postoji zakonsli akt koni to zahtjeva?
  5. Lijepi pozdrav svim članovima! Novi sam član i voljela bih čuti konstruktivne odgovore i vaša iskustva ,savjete. Vlasnica sam stana u zgradi koju je gradilo Ministarstvo branitelja namjenjenu obiteljima invalida i obiteljima poginulih branitelja. U vlasništvu sam od 2001g,moja majka je bila suvlasnik stana te je svoj dio darovala meni(imam darovni ugovor,sprovedena je uknjižba vlasništva). Sticajem okolnosti primorana sam potražiti drugi dom zbog proširenja obitelji te mi je potrebno više prostora najviše zbog djece,a i suprug i ja već duže vremena želimo prijeći u kuću. Imamo kupca za stan koji je ostavio kaparu te počinjemo i mi i on rješavati pripremnu papirologiju. Stoga: -koju papirologiju moram pripremiti osim one koju trenutno posjedujem(upis vlasništva,ugovor o kupoprodaji,tlocrt,ugovor o darovanju nekretnine,evidencije upravitelja zgrade) Kupac nije tražio energetski certifikat. Stoga: -ako je majka darovala nekretninu,nikada nije živjela u njoj i nije bila nikada upisana na ovoj adresi,pretpostavljam da nema prepreke pri prodaji ako sam upisana 1/1 kao vlasnik? Trenutno smo u potrazi za kućom u gradu koji je nekad bio pod posebnom državnom skrbi i cijene nekretnina su u našem gradu pale drastično . Mnogo je nekretnina čiji su vlasnici u inozemstvu,najviše Srbija a zatim zemlje EU.. Te nekretnine nam cjenovno odgovaraju kao i nekretnine koje su bile dio obnove. Stoga: -na što paziti kod kupnje nekretnine vlasnika koji je vani a prodaje privatno? Nisam sigurna da li su te kuće prošle legalizaciju. Moraju li posjedovati uporabnu dozvolu kao dokaz da su legalizirane? -ako su to nekretnine koje prodaje Agencija,da li je to donekle garancija da je papirologija uredna? -može li vlasnik pristati na manju cijenu iako je na agenciji cijena viša? Na kraju-pitanje upisa vlasništva. Pošto sam stan prilikom udaje donijela u brak,a suprug je suvlasnik već jedne kuće s roditeljima,nismo još razgovarali kako ćemo upisati vlasništvo. Da li ja mogu biti vlasnik,a on suvlasnik ili možemo upisati vlasništvo na oboje ? Ili ako se ikada desi situacija razvoda: na koji način se mogu dokazati da sam bračni drug koji je uložio većinski dio novaca od prodaje naslijeđenog/darovanog stana(80%) i pravno (ako bi došlo do problema s podjelom imovine) i utječe li to na proces podjele imovine? Hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija