Jump to content

MaliMis0000

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kako ste na kraju riješili problem? Imam sličnu situaciju, uskoro se razvodim od supruge. Sad me brine šta ću s dozvolom za boravak. Hvala.
  2. Zanima me takoder, ukoliko posaljem prijavu u drzavni inspektorat, postoji li najmanji razlog zbog kojeg bi morali reci tim osobama tko je prijavio? Znam da anonimne,nepotpisane prijave odbacuju te da stite podatke prijavitelja. No, ako postoje razlozi kada moraju odati podatke, voljela bih znati koji su. Prijavu bih srocila kao sumnju na nesto, uz predocenje konkretnih dokaza.
  3. Molila bih savjet: imate osobu koja nudi usluge savjetovanja putem drustvenih mreza. Nema registriranu djelatnost. Ljude upucuje na mail gdje ce im dati racun za uplatu kako bi dobili savjete. Uz tu osobu je jos jedna koja ima udrugu (sumnjiva udruga bez ikakvih podataka,objava sta radi itd.) te je objavljen racun udruge na koji se uplacuju novci za savjetovanja. Objavljen je i cjenik tih usluga. Navodno se usluge naplacuju kao donacije udruzi te osoba koja savjetuje nema financijsku korist. Sumnjam u to te se ovdje radi o veoma velikim novcanim iznosima,a udruga nema objavljena nikakva financijska izvjesca niti izvjesca kome daje te novce. Zatim, kroz te usluge savjetovanja idu i reklame odredenim proizvoda za koje osoba pise (objavljuje) da je dobila 19.000kn, 30.000kn provizije jer ih je izreklamirala. Takoder za "klijente" narucuje proizvode raznih proizvodaca koji su enormno skupi. Ljudi daju i po 500 eura, a neki navode da su kredit uzeli kako bi mogli platiti sve proizvode. Radi se o zdravstvenim savjetovanjima te se proizvodi navode kao lijek iako to nisu. Na stranici je stavljena pravna ograda da ta osoba nije lijecnik te da ne daje zdravstvene savjete iako to nije istina,ali pravna ograda je ipak tu. Vjerujem da se radi o milijunskoj dobiti stecenoj "na crno",bez registrirane djelatnosti. Ne znam kako izvlace novce preko udruge,ali 100% sam sigurna da izvlace. Ovakav vid posovanja traje otprilike 6 godina i zaista se radi o velikoj nelegalno stecenoj zaradi. Dokazi za sve navedeno su pisani na drustvenim mrezama od strane te dvije osobe, od strane klijenata. Dakle to je more napisanih potvrda da je netko platio i koliko te sam poziv da se placa i upute koliko i kome. Sve je servirano. Zanima me kakve su sve moguce sankcije za ovo sto sam navela te je li ovo sve kazneno djelo,kako se tretira? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija