Jump to content

Nadljednica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Drugim riječima ne mogu ništa učiniti. Ako je ona odlučila meni ne dati ništa ja to ne mogu promjeniti. Hvala Vam jer ne živim u RH pa mi je problem i angažiranje ili savjetovanje sa odvjetnikom. Puno hvala
  2. Ja nisam dobila ništa. Otac je ostavio oporuku sa željom da majka koristi kuću do njene smrti, a nakon njene smrti da dijelimo sestra i ja. Nažalost kao što sam već napisala, majka se uknjižila na imovinu 1/1. Sve je bilo tiho i sakriveno obavljano. Saznala sam 2017 kada me je sin nazvao ( on živi u mjestu gdje i ona) i rekao da je obo što sam ja dobila on dobio. Tada sam malo istraživala i sve saznala. No nakon ugovora o doživotnom uzdržavanju iz 2003 godine, napravljena su još dva ugovora 2014 i 2017. U ovom iz 2017 sestra dobiva kompletnu kuću, a nećak novce sa vezane štednje. Najnovije je da je u kuću doselio nećak, tu već od ranije živi i nećakinja, a majka živi na prvom katu( kuća se sastoji od dva kata i mansarde). Navodno da je sestra mojoj kćerki dala svoju kuću. Ukratko ja ne dobijam ništa. Zanima me ako sam prihvatila nasljedstvo po ostavinskoj od oca dali se majka uopće smjela upisati kao jedina vlasnica kuće. Obzirom da je prošlo preko 20 godina bez obzira što sam ja to saznala prije 2 godine dali se može pobiti to sve. Napominjem da je majka još živa. Jedan odvjetnik mi je rekao da trebam čekati majčinu smrt da se vidi eventualna oporuka. Sestra je glavni krivac jer je uspijela u svojoj namjeri da dobije kompletnu kuću i da ne mora ništa dijeliti samnom. Hvala puno unaprijed.
  3. U 12.1994. godine održana ostavinska rasprava nakon smrti moga oca gdje sam prihvatila nasljedstvo, a sestra se odrekla u majčinu korist. Nakon toga majka se ukljižava u katastru kao vlasnica 1/1 nekretnine. Na moju adresu dolazi rješenje o nasljeđivanju, koje nije uručenou moje ruke, sakriveno je i ja ga pronalazim među starim novinama u ormaru tek u 08.2017. godine kada igrom slučaja saznajem da je majka sopila ugovor o doživotnom uzdržavanju sa sestrom još 2003. godine. Budući da je majka napravila krivično djelo, budući da imam dokaz da rješenje nije uručeno direktno meni na ruke, dali i šta mogu učiniti? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija