Jump to content

rbarbaric1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je rbarbaric1 objavio

  1. Samo u računovodstvu su nam rekli da se taj članak odnosi na ljude koji neprekidno borave u inozemstvu (tipa građevinska firma šalje radnike na gradilište xx mjeseci..) Ja stanujem blizu granice i svakodnevno se iz SLO vraćam doma, pa nisam siguran vrijedi li taj članak zakona za mene... Posao se u principu obavlja u SLO (99,9 %) i nema govora o tome da bi netko tražio da mu se plati slovenski praznik , ako bi se kojim slučajem dogodilo da baš taj dan mora biti u HR (ali ja sam u firmi već 15. g, i ne sjećam se da je itko imao takvu situaciju). Našao sam još i članak koji govori o izaslanim radnicima, ali ion mi djeluje da to vrijedi kada te firma na dulje šalje u inozemstvo... Meni je recimo bliže radno mjesto u SLO, nego što mi je sjedište firme u ZG... U principu, sa poslodavcem se ja mogu sve dogovoriti i nije problem u njemu, nego kako to najjednostavnije riješiti tako da bilo kakva inspekcije (porezna, inspekcija rada i ne znam ja kakva druga inspekcija...) ne može imati nikakvu primjedbu... jer smo (firma) zadnji puta radi neke glupe sitnice, platili veeeeeliku kaznu. Hvala na odgovoru!
  2. Pozdrav! Zanima me kako se može urediti da u firmi dio radnika koristi blagdane po kalendaru neke druge države... Konkretno, firma registrirana u HR, nekolicina nas većinom radi u Sloveniji i npr. danas (11.6. Tijelovo) u SLO je radni dan i ja radim, ali 25.6. će biti praznik u SLO a u HR je radni dan, pa kako su firme u SLO zatvorene, ja nemam potrebe ići na posao... Problem je da mi za danas poslodavac mora isplatiti 150% plaće, a 25. kada nisam na poslu (jer nam potrebe) mi se piše dan godišnjeg odmora, ili moram raditi u u HR, što mi ne odgovara jer tako ne koristim nikakve blagdane... Interni dogovor je da koristim SLO praznike, ali zbog HR zakona se navodno, mora radno vrijeme tako obračunavati... Postoji li način da se to nekako uredi? Hvala!
  3. Thnx! Znači treba sastaviti ugovor o diobi zajedničkog vlasništva.... LP
  4. Poštovani, trebam jednu informaciju... Sestra i ja smo od oca naslijedili više nekretnina i suvlasnici smo na tim nekretninama u jednakim omjerima. Dogovorili smo podjelu (zamjenu) nekih poljoprivrednih čestica, ona bi meni prepustila suvlasništvo na 3 parcele, a ja bi njoj u zamjenu prepustio suvlasništvo na 4. parceli. Veličine parcela nisu jednake i ja bi dobio 2x veću površinu čestica, jer ova koju njoj prepuštam je u blizini sela i njene kuće, a ove moje su daleko u brdu... Ostatak suvlasništva za sada ne bi rješavali... Zanimam me kako to pravno riješiti? Treba li se sastaviti ugovor o zamjeni, darovanju , razvrgnuću suvlasništva...? I plaća li se u tom slučaju porez na promet nekretninama? Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija