Jump to content

zabrinuta.majka

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zabrinuta.majka objavio

  1. Ruby hvala vam puno jer sam već luda od svega. dobila sam 100 različitih informacija ali ni jedna kako treba. našla sam popis hrvatskih odvjetnika u CH pa ću uputiti mail na jednog od njih da vidim što dalje. u slučaju da ću imati još pitanja, zatražiti ću vašu pomor a ako je netko od korisnika ovog portala imao sličnu proceduru sa nekim van EU molio bih da mi napiše što je uspio riješiti i kako. hvala lijepo.
  2. poanta je da mi nekoliko odvjetnika govori da trebam podnijeti tužbu protiv njega u Švicarskoj ali ja osim njegovog OIB-a i adrese koju je imao u RH nemam siguran podatak o adresi u CH. CZSS također nema podatak o njegovoj adresi i oglašuje se na sve pozive (pismene i e mail). ne mogu djetetu izvaditi dokumente (osobnu djeteta je zadržao i ne želi je vratiti) a nedostupan je za bilo koje uručivanje poziva jer nema njegove prave adrese. u RH ima majku i oca pa me interesira da li je moguće na taj način riješiti alimentaciju jer bi ga to vjerujem ponukalo da počne plaćati (ne bi dozvolio da majka ili otac plaćaju njegovu obvezu). ako ga moram utužiti u CH koliki su to po prilici troškovi jer koga god sam pitala svi odvjetnici mi govore da ne znaju jer je to izvan EU a pravna služba CZSS ispituje već godinu dana kako to napraviti. da li ima smisla tražiti pomoć od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. samo bih htjela dobiti neki informaciju jer non stop lupam u zatvorena vrata (moramo provjeriti, pitati, ne može jer je van EU...).
  3. pozdrav svima. ovim putem molim pomoć tj, savjet kuda dalje krenuti sa postupkom u vezi neplaćanja alimentacije za sina. kronologija - izvanbračna veza završava prije 7 godina i odlukom CZSS-a sin je dodijeljen meni na život i odgoj a skrbništvo je zajedničko (otac u Švicarskoj i sa sinom kontaktira par puta godišnje). - otac je do prije godinu i par mjeseci uredno plaćao alimentaciju - nakon 06/2018 ne plaća ništa - napravljen je zahtjev za izravnu naplatu na FINA-i ali u RH nema prihoda po računima i sve što sam postigla je da sam 1. u redu naplate - otac živi i radi u Švicarskoj i tamo se ponovno oženio. - međusobna situacija je vrlo komplicirana ali to nije predmet ovog pitanja. točna adresa boravka oca mi nije poznata i samo jednom je na račun uplatio dio novaca za alimentaciju sa naznakom alimentacija (što mi logično govori da je priznao obvezu plaćanja te da zna na koji račun istu treba plaćati). napomena je da se broj računa na koji plaća nikada nije mijenjao. Pitanja: - na koji način je moguće utjerati alimentaciju od nekog tko živi i radi u Švicarskoj - postoji li neki ured za pomoć u ovakvim slučajevima u RH i kakva je procedura za eventualnu tužbu pred sudom u CH. - da li je moguće alimentaciju potraživati od njegovih roditelja koji su dostupni u RH dobivam zaista jako puno različitih informacija pa bih cijenila da mi netko pomogne u ovom slučaju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija