Jump to content

marsito

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem na odgovoru. Rijeseno je tako da smo ju isplatili i zavrsili s njom.
  2. Moja baka je stupila u brak sa mojim (nebiološkim) djedom 1990. On je tada imao u svom vlasništvu/je još uvijek otplaćivao stan. Godinama kasnije, prodaje taj stan, te kupuje dva - jedan je na njemu, drugi na baki. Ovaj koji je na njemu biva prodan i novci na djedovom računu. Nakon što je baka preminula, meni oporukom ostavlja svoj stan. Njezina kćer (moja teta) smatra novce od prodaje ovog stana bračnom stečevinom te želi dio istih. Moje pitanje je: mogu li se novci od prodaje tog stana, smatrati bračnom stečevinom?
  3. Nemamo auto tak da nis od toga...drugi lik je pitao za auto.. Brine me tipa ako putujem avionom kada dodjem na onu kontrolu da ne bi vidjeli u sustavu (msm nezz kak to tocno funkcionira, al pretpostavljam da kad skeniraju dokument, vide podatke o tebi) da imam ovrhu i oduzmu mi dokumente da ne mogu izaci iz drzave dok ne otplatim ovrhu.. Ne pitam za sebe konkretno, ali osoba za koju pitam mi je rekla da je procitals negdje na netu kako su zeni u Mađarskoj oduzeli dokumente zbog duga u Hr... Al meni to nema smisla jer se ni u ovrsnom zakonu nigdje ne spominje oduzimanje dokumenata, pa pretpostavljam da je ta ista imala nesto drugo zbog cega su ju uhapsili ili sta vec... Ali kako vec prva dva odgovora kazu, kod ovrhe nema zabrane putovanja i oduzimanja dokumenata?
  4. Zanima me sljedeće: ako je neka osoba pod ovrhom, ne živi u RH (ima prebivalište i osobnu), nema nekretnina/pokretnina za oduzimanje kao ni sredstava na računu. Smije li prelaziti granicu, ima li MUP pravo oduzeti dokumente (osobnu) radi zadržavanja u državi do otplate duga? Hvala unaprijed za svaki odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija