Jump to content

Danijela12345

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Barem nešto, da. Kamo sreće pa imam većinu računa.
  2. U konkretnom slučaju, niti sam ja kredit dignula, niti potrošila novce od kredita na sebe, niti bi bilo fer da se od moje vlastite imovine vraća taj isti kredit. Ja ne želim nikome biti vjerovnik.
  3. Možda je nekome bio jamac ili sudužnik kada je imao primanja?
  4. Da, imate pravo trebao je ispunjavati svoje obaveze redovito, zato se sada i tuži sa bivšom za podjelu duga. Nadam se pozitivnom ishodu cijele ove priče. Imam još jedno pitanje, Šta npr, sa s tvarima koje su kupljene za vrijeme trajanja braka, ali isključivo s mojim sredstvima. Imam par stvari koje sam kupila u braku ali sa vlastitim sredstvima. Znači vidi se da je depozit postojao prije braka, i da je razročen u braku te da je s tim novcem kupljeno npr. Stolić i dvije stolice za balkon.
  5. Da, otići ćemo na sud da vidimo u ćemu je problem. Hvala svima na pomoći.
  6. Gdje da to provjerim jer na ovoj obavijesti imam samo broj ovrhe. To pretpostavljam moram otići u općinski građanski sud koji je donio rješenje? Sve je to tako skupo i odvjetnici i sve, ali moram ići do kraja, koliko god teško bilo.
  7. Rješenje je doneseno u 1.mjesecu. Nismo zaprimili riješenje o ovrsi, a valjda bi poštar ostavio obavijest. Njih dvije su taj dan ostavile obavijest ovršeniku da se javi ovrhovoditelju radi pomirenja duga. Još su napisale da nisu nikoga zatekle kod kuće. Ma katastrofa, ispada da iako imaš dokaze za 90 % toga nema svrhe.
  8. Poštovani, Suprug mi ima ovrhu po kreditu od prije 6 godina koji je podignut dok je bio u braku s prvom suprugom. Tužio ju je za dugove koji su ostali. Vjenčali smo se prije 2 godine i nekidan mi na vrata dođu popisati stvari sudski ovršitelj i pravnica iz banke po rješenju donešenom početkom godine. E sada, ja sam sve stvari u stanu kupila od svojih novaca tj od štednje koju sam imala i prije braka. Imam stari ugovor o štednji,a imam i račune od svega kupljenog. Mislim, pa postoji tijek novaca koji se trošio i skidao s računa pa se i vidi da su iznosi u lipu isti kao na računima. Također imam i dosta stvari koje sam kupila s bivšim zaručnikom. Npr. Klimu, šivaču mašinu, tv, laptop star 10 godina, peglu za kosu i imam račune za to, dok za neke stvari nemam. Dječje stvari ne smiju uzimati ili smiju? Kako da se zaštitim od ovrhe pokretnina koje su isključivo moje? Da stvari budu još bizarnije suprugov ovrhovoditelj je moj poslodavac, ali sam trenutno na roditeljskom dopustu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija