Jump to content

vackon

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vackon objavio

  1. To sam si sam kriv! Nego,jel imate kakvu sprancu za zalbu?
  2. Pozdrav! Zanima me dali se smatra dostavljenim obavezni prekršajni nalog ako ga ostave u poštanskom sandučiću? Znači nitko nije preuzeo ni potpisao?! I još jedno pitanje vezano za isti prekršaj... U prekršajnom nalogu se navodi 50 km/h, a u stvarnosti postoji znak od 60 km/h. (utvrdili su da se vozilo 72 km/h) Znači, znak na cesti postoji i ne postoji nigdje prestanak zabrane tih 60 km/h?! To mi igra ulogu zbog same kazne koja bi bila duplo manja! Kada sam išao provjeriti tko je vozio (jer svi u obitelji koristimo isto vozilo) na slici se ništa ne vidi jer je slikano prema suncu. Čak sam pitao i policajca koji mi je dao na uvid sliku dali me prepoznaje ili je to netko drugi, na šta je on samo slegnuo ramenima! Pošto vozilo glasi na mene, dao sam svoje podatke tako da je i kazna došla na moje ime. Jel se mogu ikako izvući iz te gabule jer se stvarno ništa ne vidi na slici? Molio bih i neku šprancu žalbe na taj prekršajni nalog,ako može... Hvala na odgovorima!
  3. Meni nije bistro zašto niste kontaktirali Merkur i pokušali se dogovoriti? Znam da postoji mogučnost zamrzavanja polica os.na godinu dana pa ponovna aktivacija kad ćete biti u mogućnosti ponovo plačati premije. Ja osobno imam policu u Merkuru i u 11 godina plačanja našao sam se dva puta u takvoj situaciji. Prvi puta sam zamrznuo policu i naknadno je aktivirao,a drugi puta sam podigao dio uplačene premije ( kao kreditiranje ) da bi se izvukao iz problema...Nikad nisam ni pomišljao za prekid uplata jer ako nešto počnem to pokušavam i završiti. Mogu Vam reći da sam naišao na veliku susretljivost zaposlenika Merkura da pronađemo rješenje mog problema. Ne mogu Vam reći dal ćete više išta postići sa povratom uplaćenih novaca, ali trebali bi nazvati Merkur i objasniti situaciju.
  4. Molim pomoć i savjet... Poslodavac namjerava nabaviti službeno vozilo koje bi ja kao zaposlenik vozio za potrebe firme i za svoje privatne potrebe. Svi troškovi bi išli na firmu. Prijedlog mog poslodavca je da učestvujem u financiranju kupovine novog auta. Ja sam se složio da dam svoj privatni auto kao učešće za novi, ali crvić sumnje me počeo kopkati kako zaštititi svoj ulog ako novi auto glasi na firmu? Šta ako poslodavac odluči zatvoriti firmu ili ne plaća rate lizinga? Dali postoji neki način da zaštitim svoj ulog? Hvala!
  5. Zaposlen sam u firmi u kojoj sam potpisao ugovor na neodređeno vrijeme u kojem stoji da je radno vrijeme od 7.00-12.00 i od 13.00-16.00. poslodavac nas tjera da radimo do 16.10. Jel on to smije i dal mi radnici to moramo poštivati ako nam u ugovoru stoji 16.00? I još jedno pitanje...dal se mora raditi prekovremeni ako sam u otkaznom roku koji sam sam dao? I, pardonček, imam još jedno malo pitanje...ako sam ja dao sporazumni raskid ugovora o radu sa prestankom rada određeni datum koji nije puni mjesec dana a poslodavac je taj ugovor potpisao i ovjerio, to znači da se slaže sa mojim ugovorom ili... Jel poslodavac može naknadno tražiti promjenu nakon njegovog potpisivanja i ovjeravanja? Hvala lijepa!
  6. vackon

    sporazumni otkaz

    Molim za pomoć! Dao sam sporazumni raskid ugovora o radu sa prjedlogom otkaznog roka od 20-tak dana koji mi je poslodavac potpisao i stavio štambilj. Jel to znači da se slaže sa mojim prjedlogom ili moram čekati njegov prjedlog sporazuma? I šta se događa ako mi poslodavac traži da budem puni otkazni rok a meni visi drugi posao jer bi trebao početi raditi na novom poslu nakon isteka ovih 20-tak dana? Jel imate kakav prjedlog kako se dogovoriti jer mi je poslodavac...hm,nije prilagodljiv,u najblažem obliku riječi...hvala vam unaprjed ekipo!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija