Jump to content

ZdravstvoZG

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ZdravstvoZG objavio

  1. Puno Vam hvala. I da Vas još pitam. Glavna sestra to može tako javljati telefonom kada kod zaželi i kako hoće, bez ikakvog pisanog traga? Jer uvijek iste ljude šalje jer "starije" kolegice nikad ne šalje tako okolo, a svi radimo isti posao. Puno Vam hvala.
  2. Može li mi molim Vas netko reći je li to pravno te kako je to regulirano. Naime, radim na jednom našem KBC-u koji ima tri lokaliteta, zaposlena sam na jednoj Klinici tog KBC-a i tamo radim godinama, ali u zadnje vrijeme počeli su naš šetati po gradu. Naime, dođem na odjel Klinike gdje inače radim i gdje sam zapisana u raspored i onda mi unutar radnog vremena samo kažu da odem na drugi odjel koji spada pod tu Kliniku. To je dosta nespretno jer ako nisam autom moram ići javnim prijevozom jer inače na posao idem pješice, a taj drugi lokalitet je na drugom dijelu grada. Isto tako znaju nas nazvati kući i reći da smo večeras na toj drugoj lokaciji, ali uredno stojimo u rasporedu na lokaciji na kojoj inače stalno radimo. Koja su tu naša prava i što se tu može? Najgore je kad tako jave 30 minuta prije posla pa moram trčati na posao po uniformu i obuću da bi mogla raditi na tom drugom lokalitetu. Isto tako to je stres jer tamo je drugačija vrsta pacijenta s kojima ne radimo pa kad dođem ne znam ni gdje što stoji, a još manje kako oni rješavaju pojedine problematike. Isto tako glavna sestra s bolovanja nazove i pošalje nas tako na drugu lokaciju, je li se to može?
  3. Poštovani, imam jedan problem koji ne znam kako se može riješiti. Naime, nedavno sam diplomirala i postala magistra javnog zdravstva te kako radim na jednom u KBC-u ZG već kao prvostupnica javila sam se da volontiram kod poslodavca na poslovima vezanim za moju novu struku, ali rekli su mi da se zakonski ne može volontirati na radnom mjestu na kojem imaju zaposlene djelatnike pa jesu li u pravu i je li postoji neki drugu način da se to regulira ili zaobiđe. Ne shvaćam da evo želim pomoći zajednici pa i na kraju državi, a zakon mi to onemogućuje? Htjela bih ostati u tijeku svoje nove struke te ako već ne mogu naći posao u državi unutar nove struke da barem ne zaboravim to raditi te da učim nove stvari kroz taj dobrovoljni rad. Postoji li ikakav način da se to može postići, barem kroz neku edukaciju ili rad za koji ne ću iste tražiti da mi ga honoriraju? Najradije bih radila u novoj struci, ali posao nažalost ne mogu očekivati pa bi mi ovaj rad barem pomogao da se u slobodno vrijeme razvijam u novom zvanju, puno Vam hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija