Jump to content

vesna volf

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vesna volf objavio

  1. Možete li vjerovati da je isti susjed iz pakla meni i predstavniku stanara rekao ljetos da on uopće ne koristi svoj WC. Valjda svaki put ide "piškiti" na željeznički kolodvor koji nam je blizu.
  2. Živim na prvom katu dvokatne stambene zgrade. Prije 2 - 3 godine počelo mi je kapati u kupaonici. Iznad mene stanuje susjed koji ima identičan raspored prostorija u stanu kao i ja. Susjedu sam ukazala da voda curi iz njegove kupaonice. On je kao nešto reagirao, ali moja je pretpostavka da nije. Uglavnom ja smatram da se to događa zbog starih odvoda. Ljetos mi je susjed pokazao svoju kupaonicu /koja je još od cara Franje Josipa/ i rekao da je kod njega sve u redu. S obzirom da on radi u inozemstvu i dolazi na nekih tjedan dana svaki mjesec poslala sam mu poruku što će učiniti da riješim problem jer mi je sada već pao oveći komad žbuke s plafona. Odgovorio mi je NIŠTA kod mene ne curi, a ti imaš predstavnika stanara. Ja planiram pozvati vodoinstalatera, ali moje pitanje glasi: ŠTO AKO ON NE DOZVOLI ULAZAK U STAN. Naš predstavnik stanara i moj susjed iz pakla su također zbog curenja vode u svađi. Molim za savjet i pomoć.
  3. Rođena sam 6.1.1962. i ispunjavam uvjet za prijevremenu starosnu mirovinu. I napravila sam informativni izračun mirovine koji iznosi oko 2.200 kn. Moja odluka o odlasku u mirovinu je konačna samo pokušavam saznati što je povoljnije za mene. Ali kako se previše mučim s razmišljanjima mislim da će to ipak biti 15. 12. kada mi prestaje radni odnos. Mislim da ću tada podnijeti zahtjev za mirovinu pa neka bude što biti ne može. S otpremninom ću otplatiti veći dio stambenog kredita i to je to. U svakom slučaju hvala vam na informacijama. Pozdrav Vesna
  4. Točno radi se o državnim službenicima. Nije mi jasno što je to PVB i 1,5. Međutim zanima me ako sa nekim zasnujem radni odnos kao npr. kućna pomoćnica i odradim 1 mjesec što se tada događa? Konkretno 15.07.2019.navršila sam 39 godina rada u državnoj službi ma kako god se ona korz ovaj vremenski period zvala.. Od toga mi se 17 godina uračunava kao rad kod zadnjeg poslodavca /caka iz Zakona o radu/. Iz bruto je isključen neoporezivi dio, a na oporezivi dio obračunati su mi doprinosi. Pa sam čula da to ulazi u prosjek mirovine. Plus toga sam majka 1 djeteta što mi donosi sljedećih 6 mjeseci radnog staža. Time mislim da ako se zaposlim na još 1 mjesec trebalo bi mi to sve ući u izračun mirovine. Kakvo je vaše mišljenje o ovom što sam iznijela. Hvala
  5. Pozdrav Zanima me ako odem u mirovinu 15.12.2019. godine da li će mi otpremnina i 2019. godina ući u obračun mirovine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija