Jump to content

Dopidy

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Dopidy objavio

  1. Iako je parkiran ne ispred njegove garaze nego nasuprot?
  2. Poštovani u Osijeku imamo problema sa susjedom koji uporno stavlja cunjeve na cestu nasuprot svoje kuce. Ulica je jednosmjerna a dozvoljen je parking s lijeve strane ali pošto je ulica uska on nemoze parkirati u svoju garažu. Tko je sad u pravu imamo dakle znak koji dopušta parking s lijeve strane ali onda susjed nemoze parkirat u svoje dvoriste. Naravno parkira 2 auta ispred svoje kuce i moraju mu oba bit ispred kuce. Jeli mi pauk uopce moze dic auto ako ga on zovne?
  3. Hvala vam najljepša na odgovoru. Stiže nam novi geodet kroz par dana.
  4. Kupio sam kucu i susjeda nasuprot je postavila ogradu kad je prijasnji vlasnik preminuo i dogovorili smo se rijesiti problem s geodetom on ne dolazi vec dugo i brinem se jer prema katastru mi pripada jos zemlje. E sad pitanje ako je ona stavila ogradu pretpostavljam da zeli moj komad zemlje. Dali bi u ovom slucaju ako bi sudski odredio među sud presudio u moju korist prema katastru? Zivcira me jer sam platio zemlju i vidi se prema katastru da je dosta usla a geodet je nesto spominjao da radi skicu da se moram dogovoriti s njom oko metar vamo metar tamo kako on veli sto me nazivciralo. Sta se imam dogovarati ako ima katastar? Ona je zvala geodeta. Molim vas savjet. Ona je tu zemlju kupila od njega ali nisu stavljali ogradu jer su bili u dobrim odnosima.
  5. Kupio sam kucu i kasnije otkrio da prema katastru mi pripada jos 4 metra zemlje koju je ogradila susjeda i sad nemogu do svoje zemlje. Pricala mi je kako je stari vlasnik rekao da stavi ogradu iza nekog zida i rekla je zvat geodeta. Istog geodeta sam i ja zvao i on kaze da pravi nacrte te da koliko sam ga ja shvatio se trebam sa susjedom dogovoriti oko finalne skice. Naime smatram da se nemam sta dogovarat ako je u katastru sve ucrtano i situacija me jako zivcira jer se vuce vec skoro godinu dana odkad sam se uselio. Kolika je sansa da izgubim zemlju te na koji nacin smijem uklonit ogradu koju je stavila. Htio bih jos pitat ako odem na sud koliko bi to moglo potrajati i za sto sve mogu optuzit susjedu jer ovo vec smatram bezobraznim dao sam joj i previse vremena da se pomakne na svoju zemlju i jos mi je odrezala drvo bez ikakvog pitanja na toj zemlji.
  6. Dakle ako netko nezeli platit gorivo ja mu nemogu nista jer nesmijem zaustaviti njegovo kretanje ili uzeti dokument to smije samo policajac? Kakvo je rijesenje uopće za takav problem jer mi se vec vise puta događa da moram placati tude gorivo jer nemam izbora!??
  7. Poštovani molim savjet Naime dosao je covjek na benzinsku i nije mi imao za platiti gorivo (200kuna). Zamolio me ako moze kasnije donijeti novac tokom dana ali nije dosao nije mi htio ostaviti nikakav dokument imam samo registraciju vozila. Sto mi je uciniti i tko je odgovoran za placanje duga? ja sto sam ga pustio ili ta osoba? Kako uopće policija gleda na takvu situaciju?
  8. Da zvao sam sam policiju ali nisu dosli. To znaci da placam iz svog džepa
  9. Hocu samo dodati da policija uopće nije dosla na uvid zar nije krađa kazneno djelo?
  10. Domaci je platio je gotovinom i rekao sam mu naglas cijenu i dao je puno vise novca dakle kalkulirao je za gorivo ali automatizmom sam mu visak vratio
  11. Znaci nista od toga ako prijavim ostanem bez posla
  12. Pozdrav radim kao djelatnik na pumpi i kako sam se zapricao sa kolegom nisam primijetio da covjek nije platio gorivo nego samo cigarete a usao je u pumpu a u tom slučaju sefovi nezele platiti gorivo. Imam li ikakvih opcija radi se o 250 kuna koje moram u kasu vratiti. Sve je pod video nadzorom
  13. Hvala vam na savjetima evo u ponedjeljak Pisem prigovor.
  14. U blizini se nalaze dva pjesacka udaljeni su oko 50-100m jedan je sa semaforom jer je tamo skola. Nisam nazalost cuo sto je svjedok rekao policiji. Sto kad bih rekao sudcu da je nemoguće prilagoditi brzinu s obzirom da mi je na tako mali razmak izletila.
  15. Prolazeći kroz selo magistralom gdje je brzina 50 na sat izletava mi djevojčica od 12 godina nakon kolone vozila iz suprotnog smjera dakle nemoguće izbjeći sudar jer je izletila odmah iza zadnjeg vozila (u blizini nema pjesackog prelaza). Kocim i izlicem na desnu stranu te udaram u auto koje se uključuje u promet. Policija je uzela moju izjavu, izjavu svjedoka(covjeka kojeg sam udario) i izjavu djevojcice te sam okrivljen za prebrzu voznju Iako se ne slažem s tim. Mislio sam ici na prigovor jer se ne smatram krivim imam stetu na autu i vecu stetu na covjekovom autu u koje sam se zabio nitko srecom nije ozljeđen u nezgodi sam okrznuo njen bicikl i ona je pala. Mislim da sam jedini zvao policiju koja me sad okrivljuje za situaciju. Dakle zanima me kako je najbolje postupiti u situaciji jeli oupce moguće da se djevojcice okrivi jer mi je izletila niotkud. Dali je istina da je najbolje u prigovoru napisati prilazem prigovor bez objašnjenja daljnjeg (tako mi je rekla policajka). Hvala vam!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija