Jump to content

Herceg91

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. hvala na informaciji vise puta sam bio u konzulatu u Beogradu i nazalost svaki put mi daju drugaciju informaciju i neki novi zahtijev sve zavisi izgleda na koga naletite vec vise od pola godine prikupljam dokumente sve zbog tih njihovih razlicitih tumacenja..jednom kazu za oca je dovoljna radna i vojna knjizica iako je bez rubrike nacionalnost drugi put kazu mora prijava rodjenja iz arhiva za njega nazalot ni u arhivu nema rubriks za njega u rodnom mu mjestu..a stalno ici u BiH i vaditi dokumente nije lako ni jeftino uopce ja sam do sad na ovjere kopije i put dao skoro 200e i vise mozda.
  2. Da u rodnom listu BiH mi pise nacionalnost Hrvat i vjeroispovijest katolicka a u rodnom Srbije pise nacionalnost hrvat nema rubrika vjeroispovijest takodje na birou rada kad sam bio prije par godina sam se izjasnio na neobavezno pitanje u formularima i imam za to potvrdu kao i upis u poseban biracki spisak iz 2013 godine..takodje u najuzem sam rukovodstvu jedne udruge koja je uvijek sudjelovala na izborima za Hrvatsko nacionalno vijece al nazalost za oca nemam nista ni u jednom dokumentu nije bilo rubrike nacionalnost kod njega a imam ih hrpu..sta ste vi sve predali od dokumenata pa vam nisu trazili nadopunu?
  3. Ovaj novi zakon izgleda nista ne mijenja pogotovo u mom slucaju, rodjen sam u Bosni 91 godine zivim u Srbiji od dokumenata u kojima je navedena moja pripadnost hrvatskom narodu imam rodni list BiH, rodni list Srbije, potvrdu sa biroa rada gdje sam se izjasnio,rjesenje o upisu u poseban biracki spisak hrvatske nacionalne manjine i potvrdu o aktivnom clanstvu i funkciji u uzem rukovodstvu u jednoj hrvatskoj udruzi iz Srbije koja se bavi promicanjem prava hrvatskog naroda i okuplja hrvate..nigdje drugo i nisam imao priliku da se izjasnim u radnoj knjizici nema rubrike, vojsku nisam sluzio jer je ukinuta na faks nisam isao otac mi je hrvat 56 godiste za njega imam dokumenta iz Bosne al u njima nije bilo rubrike nacionalnost uopste radna knjizica,vojna knjizica,index,svjedozbe i slicno nigdje rubrike nema..majka mi je srpkinja..Neznam kakve su mi sanse uopste...i dal znate ako mi budu trazili nadopunu sta bi mogli jos da mi traze??
  4. Naravno druze licno mi je pokazao covjek i to sto pise tamo unio je u uvjerenje svaki podatak,nista nije izbacio..nacionalnosti nema
  5. Danas su mi izdali u maticnom uredu u Bosni samo Uvjerenje o prijavi rodjenja za oca nedaju kopiju iz maticne knjige i zamislite uopste nema podatak o nacionalnosti nikakav samo osnovno kog dana je rodjen 1956 godine a kog dana je upisan u maticnu knjigu,imena roditelja i ko od roditelja ga je upisao..eto to je to..maticar mi jos kaze gospodine pa ko je mogao da upise i upisivao nacionalnost u socijalistickoj BiH pocetkom 50tih...
  6. Ljudi moji dal je nekom od vas trazeno da prilozite prijavu rodjenja iz arhiva maticne knjige za oca?? Dal je moguce da tamo ima upisana nacionalnost a u rodnom listu iz tog vremena nema uopste rubrike nacionalnost covjek je rodjen sredinom 50 tih godina u Bosni..
  7. Dal neko zna dal ce uskoro biti usvojen novi dugo najavljivani zakon o Hrvatskom drzavljanstvu? Dokle se doslo sa tim?
  8. Uf komplikacija, nazalost ne posjedujem ni osobnu BiH koja je istekla davno a ni putovnicu BiH moram vidjeti dal moze bez toga da se u ambasadi BiH u Beogradu izvadi rodni..mozda sa srpskom osobnom il sa starijim rodnim BiH..hvala na info
  9. Imam i jedno pitanje vezano za rodni list posto zivim u Srbiji i za drzavljanstvo Hrvatske predajem u veleposlanstvu u Srbiji a ujedno sam dvojni drzavljanin i BiH i tamo sam rodjen dal treba da predam i rodni list iz BiH il samo ovdasnji rodni list Srbije gdje zivim i imam adresu boravka i prebivaliste..?
  10. U ocevim iskaznicama i dokumentima vojnoj,radnoj knjizici,indexu,svjedozbama rodnom listu uopce nema rubrike nacionalnost,narodnost..ocito da na teritoriji Sr BiH nije praktikovana nac.deklaracija u tom periodu a covjek je 1956 godiste..tako da mogu samo za sebe da prilozim ovo..
  11. Pozdrav, zivim u Beogradu rodjen sam u BIH 1990 godine i tamo zivio do 17-te godine otac mi je hrvat majka srpkinja, planiram da predam za drzavljanstvo po clanu 16.pripadnost hr narodu, od dokumenata imam rjesenje o upisu u poseban biracki spisak hr nac.manjine iz 2014 godine,potvrdu sa biroa rada od prije godinu ipo da sam se izjasnio kao hrvat i rodni list Srbije u kom pise da sam hrvatske nacionalnosti,takodje uz to imam i potvrdu o clanstvu i funkciji u jednoj hrvatskoj udruzi..interesuje me kakve su mi sanse za stjecanje drzavljanstva sa tim dokumentima???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija